Дејан Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 ВАТИКАН Папа Бенедикт XVI не планира пут у Србију наредне године на обележавање 17 векова Миланксог едикта, изјавио је данас представник за штампу Свете Столице Федерико Ломбарди. Верска информативна агенција (ВИА) пренела је да је Ломбарди рекао да је у контактима са српском патријаршијом помињана „евентуална могућност” папиног пута у Србију, односно у Ниш где ће бити одржана централна свечаност поводом обележавања 17 векова Миланског едикта. „Међутим, та размишљања нису конкретизована”, казао је Ломбарди додавши да постоји позив донедавног председника Србије Бориса Тадића да папа посети Србију. И италијанска агенција АНСА пренела је Ломбардијеву изјаву да папин пут у Србију 2013. године „није планиран”. У својим поподневним емисијама исту информацију пренео је и Радио Ватикан. Иначе, у среду у Ватикану почиње међународни конгрес на тему „Константин Велики - на траговима корена Европе”. Организатор је папска комисија за историју. ИЗВОР Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 sve sam se potreso... kolo2 Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Treba reći: Hvala ti papa! jer ovim našu Crkvu ne dovodiš u situaciju da raspravlja o tvom dolasku. Samo što Srbija i Srpska Pravoslavna Crkva gube, jer papi je svejedno da li dolazi u Srbiji ili ne, niti nešto dobija niti nešto gubi. Jedina koja dobija jeste Ruska Pravoslavna Crkva, jer ona svoju vlast širi i na Srpsku Pravoslavnu Crkvu. Znam, ima Srba koji to tako i vole i da Srbija bude najbolje jedna ruska provincija.. Drugi pak vole da Srbija bude jedna hrvatska provincija. Za sad jedino mi duvamo koji volimo da Srbija bude Srbija i Srpska Pravoslavna Crkva da bude Srpska Pravoslavna Crkva. Ipak se nadam, i molim se Bogu, da u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi proradi razum, i da za narednu godinu nešto pametno organizuju i zovu papu kao i druge... Kakve veze ima Ruska Pravoslavna Crkva sa Papom?Sta mi to kao gubimo njegovim nedolaskom a sta to rusi dobijaju?Nisi mi bas jasan.SPC je daleko starija od RPC i svakkako da nam je bliza od Pape to je barem jasno ali nemamo mi nikakv podredjeni polozaj sve Pravoslavne Crkve su jednake medju sobom i kada se donosi neka odluka sve crkve moraju da je prihvate inace odluka nije saborna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Па добро,ваљда ће бити прилике... Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Папа је већ долазио (тајно) у Србију. Ево снимили га на Фрушкој Гори прерушеног: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Toliko se prerusio da ga i ne vidis :10900: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Taman fino, konačno na godišnji! izlet 0914_sport tanning Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Ja sam u Češkoj, što se mene osobno tiče ja mogu da odmorim, ali poslije toga čeka me ništa manji posao sa pripremanjem dolaska Pape na Moravu, 2013. samo što sad ne moram skakat na obe te strane da gledam šta se dešava i tamo i vamo. Papa inače svejedno ima i bez odlaska u Niš tako prenatrpan program za nekoliko godina unapred, da se to na kraju uopšte niti ne primjećuje ako koji termin otpadne, odmah upada drugi. Papama je skoro nemoguće naći neki slobodan termin za umrijet u miru a kamo li šta drugo. Ništa manje ne raduje me sva ta situacija, najobičniji poziv na proslavu a tako zakomplikovan. Šta mislite kako biste se vi osjećali da ovako neko dvije godine odlučuje o vama da li će vas pozvati na svoju recimo svadbu ili rođendansku proslavu ili neće, i na kraju vas ni ne pozove. Nije to nimalo smiješno a vjerovatno uvredljivo može biti i jeste. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука