Jump to content

deseta zapovest

Препоручена порука

? ????? ?? ????? ?? ?? ?????? ??????

??????? ?? ????? ????? ???? ????? ? ?????? ?? ?? 1000 ??????.? ???? ?? ?????? ???? ?? ????????? ????? ????????:????? ????? ???? ?? 100 ???????? ????? ??? ??? ?? ????? ?? ??????????????? ?? ????? ???????:????? ??? ???? ????? ??? ? ??????? ??????????? ? ????? ?? ? ????? ?????? ??????

?? ???? ??? ???? ?????,? ?? ??? ???? ???????.??? ?? ?????? ?? ????????? ???? ?????? ?? ?????? ????? ??? ???? ? ??????????? ?? ???? ??????? ? ????? ??? ?? ?????????? ???????? ????? ?????? ????? ?? ?????.?? ????? ?????? ????? ?? ???? ????? ?? ??????? ?? ????? ?????? ??????.

bas suprotno

ZASTO SE OBRACA MUSKARCIMA, KAD NIJE MORAO POSEBNO NJIMA ...

ne pozeli nista sto je tudje....   to bi se takodje odnosilo na muskarce ... ne bi bilo nista "mekse"

?????,?? ?????????? ???? ??????? ??? ?? ?????? ??? ?? ???????? ??????? ?????????? ?? ?? ????? ????? ? ??????.???? ?????.??? ?? ????? ?? ?? ?? ??????? ? ????? ? ?????? ??? ????????,?????,? ????? ? ?????? ?? ???????.?? ?? ??????????:?? ?? ? ????? ? ?????? ???? ???? ????? ? ?????? ?? ???? ?? ?? ????? ?? ?? ?????? ??????????? ? ?????????? ? ?????? ? ?? ??? ? ??????? ??????????? ??? ????? ??????????? ???? ???.??? ????? ???????? ???????? ? ?? ?????? ???????? ?????? ??????? ????????? ???? ????? ???????????.

ma, ne kazem !

ne kazem da se morao posebno obratiti i zenama !

kazem da nije morao posebno muskarcima ...

?? ? ????,??? ?? ?? ??? ?????? ?????? ???? ??????????,?? ?????? ? ?????????? ? ??????.??? ?? ????? ? ??????? ? ??????? ?????????

1.mislis li da bi bolja i svevremenskija 10-ta zapovest bila

ovakva

ili da se odnosi na SVE ?

2.jesam li ja to ziveo u zabludi da su 10 bozjih zapovesti  NAROCITO  vazne ?

????????? ?? ?????:10 ??????????? ?? ????? ??? ??????? ?????? ???????.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 123
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

mozda cu sad glupo da pitam... ali...

pise li negde u starom zavetu da je on "privremen"

i da ce kasnije postojati NOVI koji ce biti vazniji ?

ako moze samo bez sirokih odgovora..( i bez odgovora na ono sto nisam pitao )

????????, ?????? ?? ???????. ???? ??? ??.??.???????? ???. ???? ????, ????????????, ?? ?? ???????? ????? ??????? ?? ??????? ???????, ? ?? ?? ???? ????? ???? ?? ?????( ???????, ?? ????? ????????) ???? ??????? ? ??????? ??????. ????????, ??????? ?????? ?????? ? ????????, ?????? ? ? ???? ?? ???? ??????? ???????? ?????? ????????????? ????????? ???? ?? ??????? ???( ?? ?? ?? ????? ???? ?? 10. ?????? ?????????).

lepo kazes , u vasem tumacenju...

a po mom se govori o STAROM zavetu ... koji je na kamenim plocama ...trenutno

da li je negde u starom zavetu najavljeno buduce postojanje novog .. ili ne ?

suvise vazno ...

11. I ukinu?u svaku radost njenu, svetkovine njene, mladine njene i subote njene i sve praznike njene.Osija, glava 2  

???? ?????? ?????:??? ??? ???? ?????? ??? ?? ????? ????????

mozes da otvoris novu temu i pitas sta te interesuje ...

a na moje pitanje nisi odgovorio ...

DA LI SE NEGDE U STAROM ZAVETU KAZE DA CE BITI NAPISAN NOVI ZAVET , VAZNIJI (TAKO KAZETE A ?) OD STAROG ?

???? ?? ?? ???????? ??? ????????? ? ?? ?? ???? ??????.

pise da ce prestati vec postojeci zavet da vazi ????

??,??? ?? ???? ??????? ??? ??????? ????? ???? ??? ???? ?? ?? ??????? ??????? ? ?????? ? ?? ?? ??? ??? ???????.

Подели на овим сајтовима

Одредбе старог завјета и сва мисао старог завјета ван контекста Новог не важи,нама Хришћанима ништа не користи.

Важнији је Нови Завјет а Стари у односу на Нови је небитан.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Не пише, али пише нешто што је битније. Пун је стари завет пророштава о Доласку Месије-Христа. А н. завет управо о Христу говори....

Подели на овим сајтовима

DA LI NEGDE U STAROM ZAVETU PISE DA CE JEDNOG DANA POSTOJATI NOVI ZAVET,

KOJI CE BITI VAZNIJI OD STAROG ?

mislim na pisane zavete ...  sveto pismo !

?? ???? ???????????:???? ???? ?????? ??? ???? ?? ?? ???? ?????? ? ?????? ?????? ?? ?? ????? ???? ????? ??? ?? ?? ????? ??? ??????? ?????? ?? ?? ???????.

Подели на овим сајтовима

Кад нешто не пише експлицитно не значи да је нетачно или да не пише.

У књизи пророка Осије да ће БОГ укинути завјет који је до тада постојао:суботе и младине.Ето врло прецизног доказа да ће завјет престати да важи а пошто се најављује Месија значи да ће бити успостављен Нови савез јер Месија не би долазио да је Стари Завјет непроменљив јер не би било потребе.А пошто Месија долази и БОГ најављује да ће укинути старозавјетне заповијести закључујемо да ће тај Месија успоставитиНови савез.

Подели на овим сајтовима

Мало је тема отишла....

Брате Да Винчи ја немам никакво уже стручно теолошко знање, па ево како ја гледам на ту десету заповест која те је збуњивала..... Десета заповест и није намењена само мушкарцима, не односи се на половину човечанства, нити из тога што је споменута жена можемо да закључимо да се Господ обраћао мушкарцу, ја некако мислим да Бог ту више Израиљцима (а и нама) показује квалитет онога што не треба да пожелимо: ни материјално, ни нематеријално, ни велико, ни мање велико, ни нешто најмилије (као што би требало да је мушкарцу његова жена, при том не стављајући акценат на мушкарца који то не треба да чини већ на то колико је значење жене мушкарцу). Он указује на димензију тог нечега што не треба да пожелимо, управо у категоријама у којима су Израиљци живели и које су њима биле једноставне за разумевање (кућа, однос муж-жена, волови, слушкиње...). А ми смо ваљда широких видика и лако ћемо у те категорије моћи, мислим и на мушкарце и на жене, да уврстимо оно што је у времену у којем живимо, а и лично, нама најдраже, највредније, мање или више значајно, битно или небитно.... неком хакеру не значи туђа кућа или жена, већ му значи туђа најновија верзија неког програма, али значи му на исти начин на који је кућа/жена значила неком Израиљцу. Зато су те заповести уједно свевременске. Господ није ваљда ту набрајао шта све не треба пожелети, јер у том случају много тога је изостављено, већ је дао опште значење, а опет на начин на који су Израиљци могли да појме интензитет вредности тог нечег или неког што не треба да зажеле а припада другоме. И онда на крају и једна општа формулација - нити ишта што је ближњег твог – како се не би ограничили само на вредне и битне ствари, већ на све што ближњи наш има а ми не. Тако некако....

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

• Гости

dobro, znaci pise da dolazi mesija,

a, ne pise da ce postojati novi zavet ,vazniji od starog !

p.s. da zavrsavamo polako ...

da se ne bi ponavljali ...

??????? ?? ????. ??????????? ?? ? ? ???????? ???? ???????, ???? ??? ??? ?? ?????????? ????? ?? ??????( ??????). ?????? ?? ???????? ? ???? ?? ?? ?????? ??????, ???? ???? ?? ??????, ???? ???? ???? ?? ?????, ?? ?? ??????????, ??????????...???????, ??????? ???? ?? ?? ?????????? ????? ????? ???????? ????? ??? ?????. ???????? ?? ?????????? ????, ????? ????, ??? ????? ???? ???? ??????? ?? ?? ???? ??????????. ???????????? ?? ????? `The case for Christ`( ????????? ???????? ??? ??? `?????? ??????`), ?? ???? ????? ? ???????????? ????? ? ? ???? ????? ??? ??, ???????? ??????? ?? ?? ??? ?? ???????? ???????????.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...