Макрина Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Шта је то арга бдење? Boba је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Шта је то арга бдење? Просто речено, ради се о певању богослужбених химни на арга начин: све велико, све широко, у развијеним мелодијским потезима и мелодијама, колико је максимално могуће. Још простије, агра постоји једино у старој ("византијској") цркевној музици и арга бдење је карактеристично за Свету Гору. Најпростије речено: ради се о гига мега бдењу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Просто речено, ради се о певању богослужбених химни на арга начин: све велико, све широко, у развијеним мелодијским потезима и мелодијама, колико је максимално могуће. Још простије, агра постоји једино у старој ("византијској") цркевној музици и арга бдење је карактеристично за Свету Гору. Најпростије речено: ради се о гига мега бдењу А,да разумем сад....то сам слушала доста код оца Дионисија Фирфириса,онако кад продужи стихире па возиии,вози Па то ће морати добро да организује.Да ли је то уопште могуће за нас? Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 21, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Skrecemo sa teme, ali to kod vladike Davida se pretvara u tursku seriju, naslov je "Udari na molitvu 2" :0104cheesy: elem i ovako su ga lokani "revnitelji blagocesca'' proglasili za novotara i ko zna sta jos, sad ce tek da pocnu da kukaju; kako to nikad ranije nije bilo! Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 А,да разумем сад....то сам слушала доста код оца Дионисија Фирфириса,онако кад продужи стихире па возиии,вози Па то ће морати добро да организује.Да ли је то уопште могуће за нас? Да, о. Дионисије је одличан пример! То је добро питање, и ја сам се чудио кад сам чуо, тј. добио позив за наш хорић од једног појца који је сад био са нама у Хиландару. План звучи готово невероватно: да се бдење држи у две различите цркве у Крушевцу и да се у једном тренутку направи велика литија кроз град ноћу (ала Јован Златоусти) и да се врате у Саборну и да се тамо служи Литургија. Тако сам чуо. Али, за то ће требати велики број појаца и свештеника, и то појаца који могу да певају арга. Не знам, видећемо. Много бих волео да се то деси, одјекнуло би јако. Boba је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Не скрећемо него баш причамо о теми Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Skrecemo sa teme, ali to kod vladike Davida se pretvara u tursku seriju, naslov je "Udari na molitvu 2" :0104cheesy: elem i ovako su ga lokani "revnitelji blagocesca'' proglasili za novotara i ko zna sta jos, sad ce tek da pocnu da kukaju; kako to nikad ranije nije bilo! Хехе, па нека...тражили су "предање и оце и каноне", сад нека гледају Душко Дугоушко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Да, о. Дионисије је одличан пример! То је добро питање, и ја сам се чудио кад сам чуо, тј. добио позив за наш хорић од једног појца који је сад био са нама у Хиландару. План звучи готово невероватно: да се бдење држи у две различите цркве у Крушевцу и да се у једном тренутку направи велика литија кроз град ноћу (ала Јован Златоусти) и да се врате у Саборну и да се тамо служи Литургија. Тако сам чуо. Али, за то ће требати велики број појаца и свештеника, и то појаца који могу да певају арга. Не знам, видећемо. Много бих волео да се то деси, одјекнуло би јако. Човече Божији...екстраа али тако тешко све то организовати,ипак,дивим се човеку на тој идеји и ентузијазму. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Човече Божији...екстраа али тако тешко све то организовати,ипак,дивим се човеку на тој идеји и ентузијазму. Ето, тако сам чуо да се спрема. Дај БОже! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Причала ми једна сестра,моја Краљевчанка,била је дуго година код оца Пајсија Танасијевића,блажене успомене, каже,када су му једне године дошли светогорци у госте, поје једна и друга певница,и онда светогорци,заправо њихов главни појац,даје знак осталима,да по љубави,дају част оцу Пајсију и тада он креће да пева.....ех,Боже мој.... Како је то био добар,мало необичан,мало народан али веома добар појац византије!!! Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Причала ми једна сестра,моја Краљевчанка,била је дуго година код оца Пајсија Танасијевића,блажене успомене, каже,када су му једне године дошли светогорци у госте, поје једна и друга певница,и онда светогорци,заправо њихов главни појац,даје знак осталима,да по љубави,дају част оцу Пајсију и тада он креће да пева.....ех,Боже мој.... Како је то био добар,мало необичан,мало народан али веома добар појац византије!!! Он је био лични ученик о. Дионисија Фирфириса! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 mojne više da mu pišeš prezime jer sam već 4 puta pročitao Fićfirića (Bože me prosti) Coltrane, Boba, laetitia and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Причала ми једна сестра,моја Краљевчанка,била је дуго година код оца Пајсија Танасијевића,блажене успомене, каже,када су му једне године дошли светогорци у госте, поје једна и друга певница,и онда светогорци,заправо њихов главни појац,даје знак осталима,да по љубави,дају част оцу Пајсију и тада он креће да пева.....ех,Боже мој.... Како је то био добар,мало необичан,мало народан али веома добар појац византије!!! Је ли то о. Пајсије што пева ове песме из Хиландара, при дну странице? http://www.sv-luka.org/mon_chants/indexsr.html То је било издање Himne sa hilandarskog panagira http://www.knjizara.com/knjige/knjiga/96052_Himne+sa+hilandarskog+panagira_ISBN:86-7714-004-2 Сјајно звучи... Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 mojne više da mu pišeš prezime jer sam već 4 puta pročitao Fićfirića (Bože me prosti) ЛОЛ! Ја сам га тако једном назвао пред једним преподобним братом па сам добио опасно грђење w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 mojne više da mu pišeš prezime jer sam već 4 puta pročitao Fićfirića (Bože me prosti) Моки! Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука