Mironosica Написано Април 15, 2012 Пријави Подели Написано Април 15, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=DOGsW_E1cOY није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 15, 2012 ljudi, dajte saborno tumačenje da ne podstaknete nastajanje jeresi Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Април 15, 2012 Пријави Подели Написано Април 15, 2012 bivsi vernik peva ovako http://www.youtube.com/watch?v=nQ967Fqvlj8&feature=related није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 15, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 15, 2012 ljudi, dajte saborno tumačenje da ne podstaknete nastajanje jeresi Веома је битно да се направи анализа песме, а то значи да је потребно да познајете песму и да је слушате.. Невероватно је колико су ове песме дубоке, садржајне... само је потребна добра теолошка епистимологија и добијају свој прави смисао, заправо онај прави смисао, који је заклоњен од обичних слушатеља народне мјузике. Дакле, битна је дубина... Таша and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 15, 2012 Пријави Подели Написано Април 15, 2012 http://youtu.be/5tqPvgKRmjE evo i ja da pokušam Indira kaže "što je tako tako je" znači ima hrabrosti i snage da prihvati ono što ne može da promeni "ne misli na nas i na kraj, budi uvek kao zmaj" shvata da kraja nema, da ne treba biti samoljubiv, "budi uvek kao zmaj" poručuje da se ne očajava, kakve god da su okolnosti a na to upućuje i sledeći stih "i da umrem ti ja ni to nije znak da treba da kukaš" nema smrti, samo večnost i samim tim ne treba očajavati za preminulim inače ovo mi je omiljeni narodnjak pored "lopova" isto u izvodjenju Indire, prvi put kad sam to čuo, služio sam vojsku u Leskovcu, i šokirao se pesmom.... posle trećeg prinudnog slušanja ..... kao da zavoleh? RYLAH, Плутон and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Април 15, 2012 Пријави Подели Написано Април 15, 2012 Веома је битно да се направи анализа песме, а то значи да је потребно да познајете песму и да је слушате.. Невероватно је колико су ове песме дубоке, садржајне... само је потребна добра теолошка епистимологија и добијају свој прави смисао, заправо онај прави смисао, који је заклоњен од обичних слушатеља народне мјузике. Дакле, битна је дубина... evo i dubine neko je isao u crkvu razocarao se (mozda u popove ,a mozda u vernike) i kad prolazi pored crkve peva w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 15, 2012 Пријави Подели Написано Април 15, 2012 evo jedna o požrtvovanosti http://youtu.be/bD5g73Bc-Tg Tajne mi je pricao ljubav ga je mucila a ja sam ga volela a ja sam ga ljubila (2x) A nije, nije znao on za tu tajnu srca mog nije mogo ni da sanja moja nezna osecanja junakinja pesme se odrekla potencijalnog dečka, jer je voleo drugu, poveravao se junakinji koja je sa ljubavlju slušala i nje htela da iskoristi situaciju Dok sam nocu plakala vrtelo se sve u krug nista nije znao on bio mi je dobar drug što će reći, trpela je tajno, nije ga opteretila ...... krajnje požrtvovano pesma puna vrlina "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Април 15, 2012 Пријави Подели Написано Април 15, 2012 smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif MOCI pa ti si totalno "lud" a i ovaj otac Ivan nije nista bolji ( strah me da kazem da je "lud" da ne zavrsim sa epitimijom :lol: ) Плутон је реаговао/ла на ово 1 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 15, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 15, 2012 jedna od mojih stvarno omiljenih pesama .... Prava saga o hrišćanima poslednjih vremena oličenim u Bojki (ili Bojci, ako vam bolje zvuči) i tribute onim mudrim i ludim devojkama Svu noć je Bojka sedela, devet vretena naprela, deliju Gruju čekala, al' Gruje nema pa nema. Devet vretena naprela, deset klupčadi smotala, sitno je platno istkala, al' Gruje nema pa nema. Čeka Ga a Njega nema... bekrija Gruja očigledno kasni... ili se to Bojki samo čini Sitno je platno istkala, mušku košulju skrojila, na ruke ju je sašila, al' Gruje nema pa nema. Muške čarape isplela, sitan je vezak izvezla, pa legla da spije, kad eto Gruje bekrije. Bojka nastavlja da se bavi ovosvetskim zanimanjima u nameri da prekrati vreme tj. skrati dane. Završava košulju, ručni rad-simbol materijalizma u koji upadoše ovi moderni novotarci jureći za slavom koja je prolazna. Muške čarape-očigledno je da čarape nisu ženske što nam ukazuje na to da Bojka odavno nije imala muško društvo i na kraju je, normalno, pošto Gruje nema pa nema (Adamov kompleks i Evin sindrom) legla da spije. Gruja se pojavljuje kad je već kasno... Očigledno zbunjen i nacvrckan, lik počinje da tuče po ulaznim vratima Bojkine vile... Kad eto Gruje bekrije, pa lupa Bojki na vrata. Stara mu majka otvara i tiho Gruji govori: "Svu noć je Bojka sedela, svu noć je karte igrala, dok te je, sine, čekala, a sad je, eto, zaspala. Iz ovoga vidimo da Bojka možda ipak nije radila sve što je pomenuto već je igrala karte, kartala šaha itsl. možda je čak i Riziko u pitanju, tako nešto nam pesnik samo nagoveštava. Elem, Gruja će naravno prilikom tog 2. dolaska da probudi Bojku i da je baci u djakuzi u kome je sumpor i oganj sve dok se dotična ne rasani. Nakon toga, teatralno je vadi iz djakuzija i oprašta joj knjavanje u apokatastatičnom finalu koje ni Mozart ne može da opiše Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 16, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=HDnYomx0nbE&feature=related Dodjosmo i do jedne prave manastirske... igumanske. Dotičmna pesma je himna igumana širom naše domovine i u rasejanju a uglavnom je pevaju bez publike, u sebi. Priča se da je pesmu ispevao izvestan iguman prilikom nadahnuća koje je imao prilikom sozercavanja vladičanske mitre... poslušajmo tekst Ti si taj, dobro znam (sa sigurnošću to tvrdi) koga sam dugo čekala (stihovi ukazuju na iskustvo koje je potrebno za episkopa, hiljade i hiljade metanija... poslušanje...) u mojim snovima sam tebe,odavno dušo videla(kao i nekim božijim ljudima iz prošlosti, Gospod bira da se budućem episkopu javi u snu i objasni mu tok budućnosti) Bićeš moj, kunem ti se, ja sam u to sigurna (potpuna predanost Bogu i Njegovoj volji) Na tri sveta mogu s tobom (u životu,smrti i opštem vaskrsenju) željo moja jedina (suvišno je ali ćemo citirati velikog apostola koji kaže-Ако ко епископство жели, добро дело жели (1.Тим.З,1) Ti si taj, osećam (emocije rade, kamata davi) Dušu si mi opio (potpuna predanost ideji koja je u ovom slučaju Bogougodna) Od kada se vidjamo (ličnosni odnos koji je preduslov za ljubav) život se moj promenio (mitra ipostazira ljubav o kojoj govori a posledice su da iz nebića privodi u biće) Hteo to ili ne... nećeš moći bez mene!!! (čest usklik u episkopskim obraćanjima) RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Мај 18, 2015 Пријави Подели Написано Мај 18, 2015 Ставићу овде песму, надам се да ће да прође. Покушаћу да опишем, а ако неко може да "доради", замолила бих за помоћ E,овако дакле: Cerge, pokraj njega iduprazna dusa tiho jecaostala je samo prazna casa Обратите пажњу на рефрен.Опет чаша.Мало-мало ,па неки текст ,као вапај за Чашом. Cerge, pokraj Njega idu- Гомила људи само пролази поред ( цркве),самим тим... prazna dusa tiho jeca- јер није са Њим...ostala je samo prazna casa- празна, јер је мимоилазе. Пролазе поред Спаса. Данче*, w.a.mozart and Goku је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 18, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 18, 2015 Gde me nadje - ovo mi je jedna od 3 omiljene teme na forumu. Druge dve su rečnik slenga i ogledi iz maštovitosti https://www.pouke.org/forum/topic/7490-re%C4%8Dnik-pravoslavnog-slenga/ https://www.pouke.org/forum/topic/19276-kuran-i-biblija-tvrde-ogledi-iz-ma%C5%A1tovitosti-i-ve%C5%BEbe/ Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Мај 20, 2015 Пријави Подели Написано Мај 20, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=nPUDnbIloeI Pusti da budem casa / очигледно, говори се о причешћуiz koje pijesnecu ti dati vise jasuze da lijes Popij me kao lek / причешће: лек бесмртностиproduzicu ti vek / ... на исцелење душе и телаuzmi me kao dar / Свети дарови, опет јасна асоцијацијаi nikad neces bitisam ni star/ Значи заувек у заједници са Богом Sanja Т., Данче* and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 3 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Мај 20, 2015 Пријави Подели Написано Мај 20, 2015 Spasi me samoce / тежња за заједницом са Богомcutanja i placa / молитвено општење као супротност ћутањуpomozi mi da postanemod sudbine jaca / јача од пропадљивости и смрти Данче*, Sanja Т. and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 3 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука