сестра александра Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 Хвала,оче,заиста дивно објашњење,те позив на свеукупно мисаоно разговорну дискусију,јер свако носи свој крст и објашњава га искуством.Ја сам тотално непозвана за богословље,па ме извините,ја ћу више све Вас у томе позване слушати,јер стало ми је да учим и другима да кажем научено,а ми смо Вера знања и познања.Опростите и помјаните!Могу ли запазити Вашу велику учтивост и поштовање свакога лика, који дође и наиђе на благородни пут,Живе Речи Утехе! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Октобар 9, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 ???, ?? ??? ????? ???? ??????, ?? ?????? ?? ???????????. ?? ??? ????? ?? ?? ???? ???????? ? ?????? ??????????. ? ?? ??????. ???????? ??? ?????????? ???? ??? ?????, ??? ?? ????????? ? ???? ??????. ????? ?? ?? ?? ??? ?? ??????????! ?? ?????, ???????? ?? ??????????, ??? ??? ?? ????????? ?????? ?? ??????, ?????? ?????? ? ?????. ??????? ???? ????? ?? ??????? ????, ???? ?? ?????? ????? ?????????? ????????? (??????? ????) ?? ??? ?????? ????? ??? ???? ???? ? ?????. ?, ????? ??? ?? ??? ?????? ?????????, ??? ??????????? ??????????, ??? ????? ????????????? ? ?? ??? ??? ???, ???? ???? ??? ??? ????????. ???? ?? ????? ?? ?? ??? ?????????? ???????? ?? ??? ????, ?? ?? ???? ?? ?? ????? ??????, ?? ?? ?? ?? ??????, ?? ???? ?? ?????? ???? ?? ??? ????????, ???????????? ????, ? ?? ????? ???? ????? ???????? ?? ????, ??? ??? ???? ???? ??? ?? ? ????. ?? ???? ???????? ??????? ???????????, ???????????, ??????????? ?? ???????, ???????? ?? ??????... ???? ???????? ?? ????????. ?????? ????????? ???????, ? ?????? ? ???????? ????????? ?? ??????? ?? ??????. ? ???? ??????? ???????? ?? ????? ??? ??? ????? ???? ??????, ??????? ?? ?????? ? ???? ?????? ?? ?? ???? ??? ??? ?? ???????? ????????? ????? ? ??????????? ??? ?????? ??????? ?? ?? ????????, ?? ????? ? ????????? ??? ??? ????. ?? ????? ????, ???? ?? ???????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Октобар 9, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 ?????,???,?????? ????? ?????????,?? ????? ?? ????????? ??????? ?????????? ?????????,??? ????? ???? ???? ???? ? ????????? ?? ?????????.?? ??? ??????? ????????? ?? ??????????,?? ?? ????????,?? ?? ???? ??? ??? ? ???? ??????? ???????,??? ????? ?? ?? ?? ???? ? ??????? ?? ????? ???????,? ?? ??? ???? ????? ? ???????.????????? ? ?????????!???? ?? ???????? ???? ?????? ???????? ? ????????? ??????? ????, ???? ???? ? ????? ?? ?????????? ???,???? ???? ?????!???? ?????, ??? ?????? ?? ????? ??????? ????, ??? ????? ??? ????? ?? ???????. ????? ?? ?? ?? ??? ??????? ????????, ????? ? ?????? ???????????? ?????????, ????? ?? ???????, ???? ????? ???? ? ?????, ??????? ? ????. ?? ?? ?? ??????? ?????? ???? ?? ????? ??? ??? ?? ?????? ? ????? ??????, ??? ?? ?? ?? ?? ???? ??????, ?? ??? ???, ???? ?? ???? ?? ??????. ????? ?? ?? ?? ?? ????, ??? ????. ???????? ?????????? ???? ?? ????? ??????? ?????, ??? ?? ?????????? ?? ?? ?? ???? ????? ???? ???? ????????????, ??? ??? ????? ?? ?????, ? ???? ?? ?????? ????? ? ?????. ? ???, ? ???? ????, ?? ????? ?? ????? ????? ??????????? ??????????, ?? ?? ?? ???? ????? ???? ???? ?? ???? ? ????? ??????? ????? ???? ?????????. ?? ?? ?????, ?? ????, ???? ???? ?????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 Оче Иване , да ли је грех ,то што мислим да су многи људи окоштали у спровођењу неких ситуација , заправо да би могли више да помогну ближњима ако би скратили форму, а појачали суштину . 0409_feel Заправо да ли сам ја грешна што стално гледам да помогнем људима најбрже што могу , а од њих се дешава да ме не разумеју , па гледају да ме искористе на неки начин , иако то видим , пустим их да се уразуме , дешава се често и да ме се сете на леп начин. Постоје и они са којима се потпуно разумем , у смислу човечности , али ми се чини да је форма још увек јака . 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Октобар 9, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 ??? ????? , ?? ?? ?? ???? ,?? ??? ?????? ?? ?? ????? ???? ???????? ? ?????????? ????? ????????? , ??????? ?? ?? ????? ???? ?? ??????? ???????? ??? ?? ???????? ?????, ? ???????? ??????? . 0442_feel ??????? ?? ?? ??? ?? ?????? ??? ?????? ?????? ?? ???????? ?????? ??????? ??? ???? , ? ?? ??? ?? ?????? ?? ?? ?? ???????? , ?? ??????? ?? ?? ????????? ?? ???? ????? , ???? ?? ????? , ?????? ?? ?? ?? ??????? , ?????? ?? ????? ? ?? ?? ?? ???? ?? ??? ?????. ??????? ? ??? ?? ?????? ?? ??????? ??????? , ? ?????? ?????????? , ??? ?? ?? ???? ?? ?? ????? ??? ???? ???? . 0442_feel ??, ???? ?? ?????? ????? ??? ?????? dada??, ? ?? ?? ???? ???? ?????, ?? ?? ?? ?????? ?? ???? ???? ????? ?? ???? ?? ?? ??????, ?? ??? ?? ????? ?? ??? ?? ??????????. ? ??????, ?????? ??? ?? ?????? ? ??????? ???? ????, ????? ?????? ????? ? ?????? ? ? ?????? ????. ?? ??? ?? ???? ????? ????? ?????? ??? ?? ????? ?? ?????, ??? ???? ??????? ?????? ???????, ??? ??? ???? ??? ??????? ?????, ????????? ????? ? ??? ?? ??????? ???? ?? ???????? ??? ???????? ??????????, ????? ?? ?????????? ????????. ??, ?????? ??? ? ???: ???? ????? ???? ?? ?????????. ????????? ??? ???? ????? ??????, ??????? ?? ????? ?????? ?? ????, ?????????? ?? ??? ?????? ???????? ?????? ?????? ? ?????????, ??? ?? ??? ? ???????, ? ??????? ?? ????? ???? (??????? ???? ?? ???? ?????????, ???? ??????? ???? ????? ????, ??????? ??? ???? ??????? ????). ??? ?? ???? ????? ? ???????, ?? ?? ??????? ????. ??????? ?? ????? ?????????? ??????? ?????, ??? ???? ????, ??? ?? ????????, ????? ?????? ??? ???? ?????. ???, ?????? ??? ?? ??????????? ????? ? ???????, ??? ???? ?? ???? ????, ?? ?? ???????? ???????? ??? ??????? ??????, ???? ??? ???? ? ????. ??????? ?? ?????? ??????? ??? ? ?????? ??????? ? ?????? ???? ? ??????. ???????, ???? ?? ?? ????????? ?????? ??????? ????. ?? ??? ??? ?? ?? ??????? ??? ?????????. ?? ?? ???? ?? ????? ???????, ????? ??????, ????? ???????. ?? ?? ?? ??? ????????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 оче Иване, потпуно сте у праву , да испоштујем форму да вам персирам , 0705_read.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' /> а сад могу да ти кажем , да знам да када ме вређају могу једино на Христа да се ослоним и одмах ми буде лакше... А и када су добри према мени знам да ми једино добро долази од Христа. 0110_hahaha Иначе се трудим да својим и животом моје породице сведочим Христа . Тако сам пре више година од једног даљег рођака , тече, чула да сам постала богомољац . То је био његов коментар , не злурад док сам била у посети тетки и течи. Али сам се ипак изненадила. 0110_hahaha Сада овде на форуму видим да ми се неке границе померају , позитивне наравно , јер сазнајем пуно на разне начине... јер размишљам позитивно , а управо због оштрих мишљења , конструкције која је јака. :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Октобар 9, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 ??? ?????, ??????? ??? ? ????? , ?? ?????????? ????? ?? ??? ???????? , 0705_read.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' /> ? ??? ???? ?? ?? ????? , ?? ???? ?? ???? ?? ??????? ???? ?????? ?? ?????? ?? ?? ??????? ? ????? ?? ???? ?????... ? ? ???? ?? ????? ????? ???? ???? ?? ?? ?????? ????? ?????? ?? ??????. 0110_hahaha ????? ?? ?????? ?? ?????? ? ??????? ???? ???????? ???????? ?????? . ???? ??? ??? ???? ?????? ?? ?????? ????? ?????? , ????, ???? ?? ??? ??????? ????????? . ?? ?? ??? ????? ???????? , ?? ?????? ??? ??? ???? ? ?????? ????? ? ????. ??? ??? ?? ???? ??????????. 0110_hahaha ???? ???? ?? ?????? ????? ?? ?? ?? ???? ??????? ???????? , ????????? ??????? , ??? ???????? ???? ?? ????? ??????... ??? ????????? ????????? , ? ?????? ???? ?????? ??????? , ???????????? ???? ?? ????. :cheesy2: ????? ?? ?? ??? ?? ????? ??????, ??. ???? ?? ??????, ?? ???? ????? ?????????? ? ??????????? ???????? ????? ?????????. ????? ?? ?? ?? ?? ???? ????????? ??? ???? ???? ??? ?? ???? ????????. ????? ??? ?? ?? ??? ????? ? ?????? ??, ???????, ??????, ??? ??? ?????, ?? ?? ?? ??? ???? ???????? ?????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 Прогањаће вас због Имена мојега, смејаће се вашим сузама за људе, изиграваће се кад људима говорите вечном животу и Васкрсењу, чак ће вас и убијати, а мислиће да добро чине (убиство може да буде различито, није убиство само убити тело, постоје још гора убиства јел?). Ipak mislim da čovekoljublje i ljubav mogu pobediti sve Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Florensita Написано Октобар 21, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 21, 2009 Pomaze Bog opet! 0104_cheesy Ako moze jos jedno pitanje: Ako nas neki pripadnik druge vere napada i vredja nasu Pravoslavnu veru da li treba cutati i gutati k'o curke kukuruz ili se treba suprodstaviti i braniti svoju veru? Hvala... Flor klapklap ??, ? ??? ?? ??????: ???? ?? ?? ?? ??????? ??????? ????? ??? ????? ??????? ?? ????? ????? ??????? ?? ???? ???? ???? ???? ?????????? ??????? ????????????, ??? ?? ??????? ???????? ???????????. ?, ??? ??? ?? ???????????? ? ?????? ???????, ??????? ???? ?? ????? ?????? ??????? ????? ??????????? ? ????????? ????, ?????????? ?? ????? ????????? ????? ????????? ???? ?? ???? ?????? ?? ???????? (??? ??? ?? ??????? ????????? ?? ????? ??? ?? ? ??????? ??????????) ???? ?? ????? ?? ????, ?? ??? ?? ?? ?? ??????, ???? ?? ?? ?????? ??? ??????? ? ???? ??????? ?? ??? ????????? ????. ?? ??????, ???? ?????, ??? ??? ???? ??????, ???? ????? ?? ??? ?? ???? ????? ???????????, ?? ???? ?? ?????? ?? ???????? ????, ??? ?? ?? ??? ?? ???????? ???? ???????? ????.. ??. ?? ???? ???????? ???????????. ???????? ??????????? ?? ?????? ??????? ???? ??????????? ????? ?? ?????, ? ?? ?? ?????? ????? ? ?????. ?? ???? ?? ?? ?? ????????, ??? ?? ????? ?? ?? ???????? ??? ???? ??? ??????? ? ???????. ??? ??? ?????? ???? ????, ??? ?? ??????? ????? ??, ???????, ???? ????????? ????? ????, ??? ?????? ???? ???? ???????????, ??? ?? ?????? ???? ????????? ????????, ???????? ??? ?????????? ???????????. ?, ??? ?? ?????? ?????? ???? ???? ??????, ???? ????? ?? ?? ?? ??????? ?? ? ???? ????? ???????? ?? ???? ????? ? ???? ????????? ????, ???? ????? ????? ????? ??, ? ???? ?? ?????, ???, ?? ???? ?????? ??? ??????? ???????????, ???? ??? ??????????? ? ???? ????. ?? ????? ??????? ??? ?? ????? ?????????? ? ?????? ????????? ?? ?????? (??????) ? ??????????? ?????. Hvala oce..........................Znaci samo da se iskljucim na svako bogohulstvo s njihove strane? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan_Bosic Написано Октобар 24, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2009 Pomaze bog, Postovano svestenstvo imam dva pitanja za vas koji ovaj forum odrzavate. Posto sam vernik i postovalac pravoslavne crkve postavio bih pitanja, Cesto u poslednje vreme dolazim u kontakt sa ljudima koji kazu da ne veruju boga,onda hule na boga i SPC kao i na svestenstvo itd,kao vernik i koji pokusavam da izgradim neki svoj mir u dusi da li sa takvim neznabozcima i ljudima koji su primitivni treba ulaziti u raspravu po nekad i zucnu ili ih pustiti da kazu sta misle a ja da me ne bi uvukli u te kvazi price ostanem smiren i mirnog duha sa molitvom? I postoji jos jedan problem sve vise u domove kuca onako bez kucanja i sa nekim kvazim knjigama i biblijama dolaze neki Jehovini svedoci kao i neki metdosti koji nude neku svoju veru.Kako se od takvih kultova odbraniti i ne pristupiti njihovim tzv.Crkvama?i nije mi jasno ako su to crkve zasto nema liturgije,kandila i svece nego samo puko prepricavanje biblije?? Unapred vam se zahvaljujem na odgovoru... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Октобар 24, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 24, 2009 Pomaze bog, Postovano svestenstvo imam dva pitanja za vas koji ovaj forum odrzavate. Posto sam vernik i postovalac pravoslavne crkve postavio bih pitanja, Cesto u poslednje vreme dolazim u kontakt sa ljudima koji kazu da ne veruju boga,onda hule na boga i SPC kao i na svestenstvo itd,kao vernik i koji pokusavam da izgradim neki svoj mir u dusi da li sa takvim neznabozcima i ljudima koji su primitivni treba ulaziti u raspravu po nekad i zucnu ili ih pustiti da kazu sta misle a ja da me ne bi uvukli u te kvazi price ostanem smiren i mirnog duha sa molitvom? I postoji jos jedan problem sve vise u domove kuca onako bez kucanja i sa nekim kvazim knjigama i biblijama dolaze neki Jehovini svedoci kao i neki metdosti koji nude neku svoju veru.Kako se od takvih kultova odbraniti i ne pristupiti njihovim tzv.Crkvama?i nije mi jasno ako su to crkve zasto nema liturgije,kandila i svece nego samo puko prepricavanje biblije?? Unapred vam se zahvaljujem na odgovoru... ??? ?? ??????? ????? ??????,???? ?? ?????, ?? ?? ?? ?????????? ?? ??? ?????? ?????. ??? ?? ?? ?????? ???????? ?? ???????, ????? ?? ????? ?????????. ??? ?? ???? ????????? ??????. ?????, ???????? ?? ????? ???????. ?????????? ?? ???? ?????.??? ? ????? ???! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
o aca Написано Октобар 25, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2009 ПОШТО ЈЕ ПИТАЊЕ ПОСТАВЉЕНО СВЕШТЕНИЦИМА УСУЂУЈЕМ СЕ ОНДА ДАТИ ОДГОВОР ЈЕР ЈЕ ПИТАЊЕ ИНТЕРЕСАНТНО. ВРЛО ЈЕ ЈЕДНОСТАВНО БРАТЕ МОЈ. ХРИСТОС КАЖЕ:'' САГРАДИ ЋУ ЦРКВУ КОЈОЈ НИ ВРАТА ПАКЛЕНА НЕЋЕ МОЋИ НАУДИТИ''.ИЗ ОВОГА ВИДИМО ДА ЈЕ ХРИСТОС СТВОРИО САМО ЈЕДНУ ЦРКВУ И ДА ЋЕ ПАКАО ПОКУШАВАТИ ( И ПОКУШАВА) ДА ЈОЈ НАУДИ. ДА БИСМО СЕ СПАСИЛИ ОД ТИХ ПАКЛЕНИХ НАПАСТИ МОРАМО СВОЈУ ЧАШУ ПРАВОСЛАВЉА НАПУНИТИ ДО ВРХА ТАДА НИКО НЕЋЕ МОЋИ У ЊУ НИШТА СИПАТИ ЈЕР ЈЕ ПУНА! НАПУНИТЕ БРАТЕ МОЈ ЧАШУ ПРАВОСЛАВЉА А ОНДА ОНИ ШТО БИ РЕКАО ЈЕДАН МОЈ ВЕРНИК -МОГУ ПЈЕВАТ БОРБЕНЕ, НЕЋЕ ИМ НИШТА ВРЕДЕТИ. ОСТАЈ СА ПУНОМ ЧАШОМ ПРВОСЛАВЉА БОГОМ БЛАГОСЛОВЕН У ДОБРОМ ЗДРАВЉУ. мали свештеник Аца са великом породицом. опростите мало се не сналазим са тим цитирањем па онда малкице брљам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan_Bosic Написано Октобар 26, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2009 Ipak bih voleo da neko od svestenstva koji prate ovaj forum mi odgovore 8084.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Октобар 26, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2009 Ipak bih voleo da neko od svestenstva koji prate ovaj forum mi odgovore 8084.gif ????? ?????? - ?. ?????????? ? ????? ????????? dada "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Октобар 26, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2009 ?? ????? ?? ??????? ?? ??? ???????? ??????? ?????? ????? ???? ??????????? ???????? ?? ???? ???? ???? ???? ???? ? ?? ????? ?????? ??? ?? ????! ???????? ????? ??? ???? ??????????? ? ???? ??? ??? ?? ????? ????? ??? ?????? -???? ?????? ???????, ???? ?? ????? ???????. ?.???, ??? ???????? ?? ?? ?????? ?? ?? ???? ???? ?????? ???? ?? ????? ?? ?? ??????? ?? ????? ???? ?? ?? ?????.? ?? ???? ?????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука