Гости Guest - . . .- Написано Јул 23, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јул 23, 2011 Da se mesecima kopipejstuju ove molitve? Cemu to vodi... girl_jumping Хм... girl_jumping Лично не видим неку велику поенту, али је боље него се свађати по форуму. Написати молитву само по себи није лоше. Верујем и да покретачи тих тема имају најбоље и најискреније намере. Шта Ти видиш као опасност ових тема, ако уопште видиш неку опасност? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cybercop Написано Јул 23, 2011 Пријави Подели Написано Јул 23, 2011 Шта Ти видиш као опасност ових тема, ако уопште видиш неку опасност? Deluje mi kao sprdnja... Kao, molimo se na forumu?! :-/ -Halo, brate, sta radis? -Evo, molim se na forumu. -Stvarno to moze?! Extra! Mogu li da ti se pridruzim? Posalji mi link! -Naravno, ima nas vec dvadesetoro. Prava mala zajednica... Ako nije sprdnja, onda je siguran put u prelest. Све вас види свемирска полиција Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 23, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јул 23, 2011 Шта Ти видиш као опасност ових тема, ако уопште видиш неку опасност? Deluje mi kao sprdnja... Kao, molimo se na forumu?! :-/ -Halo, brate, sta radis? -Evo, molim se na forumu. -Stvarno to moze?! Extra! Mogu li da ti se pridruzim? Posalji mi link! -Naravno, ima nas vec dvadesetoro. Prava mala zajednica... Ako nije sprdnja, onda je siguran put u prelest. Ако би то тако ишло и ако ови који постављају молитве пресветој Богородици а не моле се у својим храмовима, онда је сигурно прелест. Но да ли је то тако? Да ли се ови људи који овде постављају текстове молитве Пресветој Богородици не иду у цркву ја то не знам и не смем да гарантујем. Верујем да иду и верујем да је ово само одраз њихове душе као што неко напише на форуму "Нека те Бог чује", "Хвала Богу", "Бог да му (јој) душу прости"... то не значи да су у прелести. Пример дивне теме а тиче се молитава: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,6048.msg487854.html#msg487854 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Јул 23, 2011 Пријави Подели Написано Јул 23, 2011 Brate, onome ko ne veruje molitva je sprdnja , pa bilo gde da osvane bode ochi. Onome ko se, pak moli i duboko oseca svaku rech, oseti i tudju kao svoju, pa sam u nekoliko tudjih prepoznala svoje brige, muke, borbe i prepisala ih. Ne da ih kopiram, nego da ih primenim u lichnoj unutrashnjoj molitvi. Ne da verujem, nego znam da mnogi odavde, buduci zhiva i normalna bica s radoshcu postojanja iskazuju sebe i pisanjem na forumu ali isto tako i dubokom molitvom bilo sami, bilo na Liturgijama koje posecuju. Ako te malo zanima, procitaj polako nekoliko..nemoguce je da su pisane radi pisanja, priznacesh victory78 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Јул 23, 2011 Пријави Подели Написано Јул 23, 2011 Oprostite, kasno sam videla da je tema "pitanje sveshteniku". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cybercop Написано Јул 23, 2011 Пријави Подели Написано Јул 23, 2011 Dobro, mogu tako i svece da pale... Све вас види свемирска полиција Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 23, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јул 23, 2011 Dobro, mogu tako i svece da pale... Може, само ако су воштане. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cybercop Написано Јул 23, 2011 Пријави Подели Написано Јул 23, 2011 I ako su kupljene u crkvi, one osvestane. 0110_hahaha Све вас види свемирска полиција Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 24, 2011 Пријави Подели Написано Јул 24, 2011 ајде ја да покушам да објасним као један од покретача тих тема, а имам намеру још једну такву тему да покренем. сем тога што мислим да само ђаволу смета да се одржава дух молитве и молитвености и зато управо и учествујем на тим темама, сматрам да је довољно (не и циљ или неопходност) само и прочитати молитву, да се човек навикава на молитвено стање и речи молитве, као што иначе радимо кад се молимо а не сматрам да ико од учесника олако стави једну од три постојеће молитве у садржај поруке. што се мене лично тиче, ја се помолим у себи па тек онда поставим текст а стављам га да би сви знали да сам и ја учествовао у непрекидном духу молитвености који је почео да се гаји на тим темама. замисли да је у питању један листић или молитвеник који кружи између људи и да се свако помоли по једном и добићеш слику шта се дешава на тој теми. искрено, у таквом молитвеном духу стварно не видим проблем, пошто је у овом случају тема уствари папирић која је само медијум који преноси доживљај физичке удаљености присутних испред екрана и преметачину молитве по умовима и срцима, као и папирића по рукама. у том светлу, не могу да сагледам никакву штету за сваку (немушто) изговорену и написану молитву у сваком појединачном духу свих учесника. други бонус је што сматрам да гомила људи ни не зна текстове три основне молитве и да није ни лоша вежба понављањем да их временом науче, а не да муцају или се срамоте кад се појаве у цркви. за остало ти је отац Иван већ објаснио. 0205_whistling Давидова је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cybercop Написано Јул 24, 2011 Пријави Подели Написано Јул 24, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=236.msg488265#msg488265 date=1311476538] ... учествовао у непрекидном духу молитвености који је почео да се гаји на тим темама. Gospodi pomiluj. Све вас види свемирска полиција Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 24, 2011 Пријави Подели Написано Јул 24, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=236.msg488265#msg488265 date=1311476538] ... учествовао у непрекидном духу молитвености који је почео да се гаји на тим темама. Gospodi pomiluj. ето видиш да делује кад напишеш greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Јул 25, 2011 Пријави Подели Написано Јул 25, 2011 0102_laugh 0110_hahaha smej.gif smej.gif smej.gif Medo legendo,upisa me 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Јул 25, 2011 Пријави Подели Написано Јул 25, 2011 Nikada mrava nije zgazila a da ode u 58 godini zivota 4chsmu1 Dule, porazgovaraj sa svojim parohijskim sveštenikom da ti bude lakše. I sa svojim prijateljima, to uvek pomaže. A najviše od svega- razgovaraj sa Bogom jer u takvim životnim situacijama ako te i svi ostave, On neće nikada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јул 25, 2011 Пријави Подели Написано Јул 25, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=236.msg488265#msg488265 date=1311476538] ајде ја да покушам да објасним као један од покретача тих тема, а имам намеру још једну такву тему да покренем. сем тога што мислим да само ђаволу смета да се одржава дух молитве и молитвености и зато управо и учествујем на тим темама, сматрам да је довољно (не и циљ или неопходност) само и прочитати молитву, да се човек навикава на молитвено стање и речи молитве, као што иначе радимо кад се молимо а не сматрам да ико од учесника олако стави једну од три постојеће молитве у садржај поруке. што се мене лично тиче, ја се помолим у себи па тек онда поставим текст а стављам га да би сви знали да сам и ја учествовао у непрекидном духу молитвености који је почео да се гаји на тим темама. замисли да је у питању један листић или молитвеник који кружи између људи и да се свако помоли по једном и добићеш слику шта се дешава на тој теми. искрено, у таквом молитвеном духу стварно не видим проблем, пошто је у овом случају тема уствари папирић која је само медијум који преноси доживљај физичке удаљености присутних испред екрана и преметачину молитве по умовима и срцима, као и папирића по рукама. у том светлу, не могу да сагледам никакву штету за сваку (немушто) изговорену и написану молитву у сваком појединачном духу свих учесника. други бонус је што сматрам да гомила људи ни не зна текстове три основне молитве и да није ни лоша вежба понављањем да их временом науче, а не да муцају или се срамоте кад се појаве у цркви. за остало ти је отац Иван већ објаснио. 319.gif Naravno da svaki put kad pročitam molitvu koju je neko drugi napisao, ili kada je sama napišem, to ne biva bez učešća duše. Molitva iz duše je svugde dobra i što se češće izgovara, bilo na glas ili u sebi, ona se sve lepše gnezdi u našem umu i oduzima prostor lošim pomislima. Tako mislim i osećam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
volga Написано Јул 26, 2011 Пријави Подели Написано Јул 26, 2011 Da se mesecima kopipejstuju ove molitve? Cemu to vodi... greengrin Mozda nisam kompetentna,ali napisacu svoje misljenje. Kada recimo pisem Isusovu molitvu,ja je i izgovaram,mislim o njoj...Bolje molitvom svoje misli i prste da uposlim nego svadjanjem,ogovaranjem...Podsetim se da treba cesce da je izgovaram... "Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука