Срђан Шијакињић Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Замолио бих ако има неко ко се озбиљније бавио истраживаем на тему злочина у НДХ да прокоментарише овај чланак, интервју са преживелом из логора за децу Јастребарско, а нарочито онај део о РКЦ часној сестри и кардиналу... Пошто ми Печат није баш најпоузданији извор... http://www.pecat.co.rs/2010/04/vaskrsnuce-zorke-delic/ Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 mirkovci Srakić blagoslovio novizgrađenu crkvu Blaženog Alojzija Stepinca To je prva katolička crkva u ovom naselju, a gradnja i preinaka nekadašnje skladišne hale u središtu Mirkovaca trajala je gotovo deset godina. VINKOVCI - Đakovačko-osječki nadbiskup dr. Marin Srakić danas je predvodio svečano misno slavlje i blagoslovio novoizgrađenu i uređenu crkvu Blaženog Alojzija Stepinca u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci.Pozdravljajući brojne goste iz političkog i javnog života Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, župnik Korov je posebno je pozdravio Đorđa Kovačevića iz srpske pravoslavne crkve koji je također uveličao današnje slavlje. Monsinjor dr. Marin Srakić je prije nego je uz koncelebraciju velečasnog Korova i vinkovačkog dekana Tadiju Pranjića svetom vodicom blagoslovio svaki kutak nove crkve i nazočne, a potom i predvodio svečano misno slavlje, rekao kako su teška vermena rušenja iza nas i "sve je više radosnih trenutaka kao što je ovaj kada dajemo vjernicima hram Božji". - Posebno nas raduje što se ovako svečani čin događa u godina kada obilježavamo 50.obljetnicu smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca koji je obilježio vrijeme u kojemu je živio - rekao je nadbiskup Marin Srakić. http://www.vecernji....ca-clanak-92954 Mirkovci [uredi] 32240 Mirkovci, Branka Radičevića 3 Srpska pravoslavna parohija MIRKOVCI Paroh: protojerej Đorđe Kovačević http://hr.wikipedia....1tvo_vukovarsko Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Тај чланак који сам објавио горе о посвети цркве Бл. Алојзија Степинца у Мирковцима је такођер итекако у вези с темом СВЕ О УСТАШАМА јер гдје онда другдје да разговарамо о историјском комунистичком КПЈ пропагандном политичком фалсификату који је од кардинала Алојзија Степинца направио крволочног монструма, убицу српске дјеце, жена и нејачади, потпороватеља па чак и иницијатора геноцида над жидовским и српским народом и неправедно, ничим аргументирано и незаслужено облатио католичку Цркву у Хрватској од врха па до темеља, сваког бискупа, сваког свештеника, сваког редовника, сваку часну сестру, сваког вјерника све до посљедњег католичког звонара и католичких бакица. Дакле ако врло историјски извори наводе и потврђују да се надбискуп Алојзије Степинац током цијелог трајања другог свјетског рата и усташке НДХ небројено пута, од тога и више пута екстремно оштро оградио од усташких злочина и осудио и да је особно скривао и помагао Жидове и Србе које су усташе прогонили, ради чега му је погинуо и брат, најмање један врло блиски сарадник жупник Јесих, такођер био убијен а други, каноник Лончар осуђен на смрт, па му у посљедњи момент захвањујући заједничкој интервенцији и притиску Дипломатског Кора и Ватикана та казна била преиначена на 20 година тешке робије, онда не може бити истина баш све што је о њему могуће прочитати у српским новинама и на интернету или шта о њему тврде ничим неподложена и историјски нерелевантна свједочанства (релевантна би била кад би била доказана и подложена фактима). Зато је ту итекако мјесто и кардиналу Степинцу у овој теми СВЕ О УСТАШАМА да се са њега коначно скине та љага клевете "терминатора" српске дјеце и српског народа и напише јано да никаквим усташом а ни потпороватељем усташких злочина никада није био. Не замјењивати његове односе са државом НДХ и са усташама, лаици можда не виде разлику у томе али за правнике, историчаре и виктимологе је та разлика врло битна. И на крају да СПЦ нема доказе о томе, шта и како је уствари то заиста било са кардиналом Алојзијем Степинцем не би било могуће да парох СПЦ црквене општине у Мирковцима, Ђорђе Ковачевић испред СПЦ званично присуствује свечаном посвеђењу цркве Бл. Алојзија Степинца јер СПЦ о том доказе наравно да већ има и са њима је упозната. То пишем ради тога да ме неко сад опет не пита што постављам чланак о посвети цркве Бл. Алојзију Степинцу о усташама кад је ово тема СВЕ О УСТАШАМА. Ако је ово тема СВЕ О УСТАШАМА ред је да поразговарамо и о СВИМА таквима за које се неутемељено и лажно тврдило 50 година да су усташама или њиховим потпороватељима иако то никада нису ни били. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Бибићу, јеси ли веидео фотографије? Јеси ли видео писма? Је ли се на терену дешавало масовно покрштавање? Је ли 20.11.1941. одржана конференција о покрштавању "гркокатолика", коју је он сазвао? Јесу ли жупници благосиљали покрштавање или уништење Срба? Јесу ли се палиле српске цркве и убијали српски свештеници? Је ли, на крају, Степинац на крају рата одслужио неку мизерну казну кућног притвора, док су тадашњег српског патријарха, који је био за време рата у Маутхаузену, отровали? Какав још доказ треба да би се неко уверио да се не ради о комунистичкој завери? Комунисти су још, зарад очувања братства и јединства, многе злочине прикрили или смањили. Не заборавимо и да је лично Степинац објавио формирање НДХ, на Ускрс 1941. (по други пут, овај пут свечано), и дао благослов Ватикана за формирање НДХ. Када је Степинац први пут дигао глас против усташких злочинаца? 1943. године, и то на притисак Ватикана. Значи, пуне две године крвавог пира усташа, 250.000 покатоличених Срба (из његовог писма папи од 18.05.1943.), чекало се док се није подигао глас против усташког терора. А то у време када се већ видело ко ће бити победник рата. Степинац је једино био искрени антикомуниста и ништа више. Што се НДХ тиче, здушно ју је подржавао, од самог почетка, и цела Католичка црква у Хрватској је дала пуни допринос свим злочинима НДХ. А фабриковати неке његове заслуге или његово мучеништво у НДХ је сулудо, у најмању руку, а рекао бих и крајње безобразно. feeble, Кирил, Желе Зека and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Бибићу, јеси ли веидео фотографије? Јеси ли видео писма? Је ли се на терену дешавало масовно покрштавање? Је ли 20.11.1941. одржана конференција о покрштавању "гркокатолика", коју је он сазвао? Јесу ли жупници благосиљали покрштавање или уништење Срба? Јесу ли се палиле српске цркве и убијали српски свештеници? Је ли, на крају, Степинац на крају рата одслужио неку мизерну казну кућног притвора, док су тадашњег српског патријарха, који је био за време рата у Маутхаузену, отровали? Какав још доказ треба да би се неко уверио да се не ради о комунистичкој завери? Комунисти су још, зарад очувања братства и јединства, многе злочине прикрили или смањили. Не заборавимо и да је лично Степинац објавио формирање НДХ, на Ускрс 1941. (по други пут, овај пут свечано), и дао благослов Ватикана за формирање НДХ. Када је Степинац први пут дигао глас против усташких злочинаца? 1943. године, и то на притисак Ватикана. Значи, пуне две године крвавог пира усташа, 250.000 покатоличених Срба (из његовог писма папи од 18.05.1943.), чекало се док се није подигао глас против усташког терора. А то у време када се већ видело ко ће бити победник рата. Степинац је једино био искрени антикомуниста и ништа више. Што се НДХ тиче, здушно ју је подржавао, од самог почетка, и цела Католичка црква у Хрватској је дала пуни допринос свим злочинима НДХ. А фабриковати неке његове заслуге или његово мучеништво у НДХ је сулудо, у најмању руку, а рекао бих и крајње безобразно. И Владике такође.А знамо и како је Владика Платон преварен од стране бањалучког бискупа који му је "гарантовао сигурност",а онда је Владика мученички настрадао од усташа. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jopa Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Hvaljen Isus svima, Evo došao sam na prijedlog jednoga forumaša. Žao mi je što ne pišem ćirilicom. Nadam se da sam poželjan na ovome forumu. Moram prvo odgovoriti za bl. Alojzija Stepinca i laži koje služe u sukobu između dvije religije. Evo prvo ću ubaciti jedan dokumentarac u kojem su svjedoci Židovi ili Jevreji koji govore u bl. Stepincu. http://www.youtube.com/watch?v=1OxbynV1dyQ Mogu i ubaciti i propovijedi bl. Alojzija mozda najvaznija je ona iz 1942 kada je govorio o narodima. Koliko me sjećanje služi na toj propovijedi je bio i Nacistički oficir koji je poslije ustao i rekao "da si u Njemačkoj, nebi imao glavu na ramenima". Mislim da je to bilo u propovijedi iz 1942 godine. Hvala, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 14, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Добродошао на ЖРУ, срећни ти ускршњи празници! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jopa Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Propaganda!, o tome su pisali sami Jevreji, sa namerom da se pravda hrvatska uloga u drugom svetskom ratu i da se krivica svrne što više na Srbe, kako onomad, tako i danas. Ne postoji toliki razdor između "dvije religije", nego problem je hrvatski šovinizam i revizionizam tj. promena istorije, te i nesposobnost za odgovornost, a ovo nema veze sa Rimokatolicizmom. Nemci, iako Rimokatolici, ubijali su Poljake, iako Rimokatolici.. Naime, da su dobri Rimokatolici, Hrvati ne bi uradili što su uradili. Danas ili juče su po Zagrebu uhapsili neke skinse - e, stvar je sada što ne moraš da budeš skins u Hrvate da bi ispovedao ono što bi se u Evropi po pravilu razumelo kao ekstremizam. Možeš da budeš i levičar, čak i ljuckopravaš, predsednik helsinškog odbora za ljudska prava koji brani naci-skupove po Bleiburg'u a diskusije o Jasenovcu naziva govorom mržnje (isto pravo koje traži za svoje Hrvate naravno da ne priznaje Srbima; naprotiv, ono što on pozdravlja kod svojih Hrvata projecira na nas Srbe, tj. mi smo po njemu večni nacisti).. Ovde, u prerađivanju svoje istorije, Hrvati stoje svi složni, od leva do desna, svi su jedan zid. Sve ovo običnom čoveku ima da zvuči neverovatno, apstraktno, pomisliće da mi Srbi preterujemo. Ali mi Srbi znamo, jer protiv nas ciljaju. Možda je pouka za nas Srbe da se naučimo kako je i drugima kad se na njih krene i napada, i ne jednom, nego dvaput, triput, deset puta, redovno... Možeš li mi postaviti to što su pisali Židovi. Ja ću ti postaviti šta su o Stepincu pisali svjedoci koje je on spasio. Ako je spašavao Židove ili Jevreje zašto ne bih spašavao i Srbe. Svi Hrvati su genocidni i šovinisti, svi Srbi su genocidni i šovinisti takav stav će te dovesti i do novih razaranja. Mislio sam da je tema bl Alojzije Stepinac a ne skinski koji hodaju po Hrvatskoj, u ostalom i u Srbiji imaš skinsa koliki hoćeš. Njemci za vrijeme nacizma nisu bili Rimokatolici jer nisu poštivali zakone koje je Katolička vjera govorila nego rasne zakone. Ne znam da li si čitao izjave Adolfa Hitlera što bi on uradio svim vjernicima Rimokatoličke crkve i ostalim. Za Hrvatsku evo ti jedan podatak - nama govore da ste vi svi jedan zid da ste ujedinjeni protiv nas. A u nas se redovito svađaju i djele na zelene, ljubičaste, crne, crvene i bijele. Vidim da Vama govore da smo mi jedan zid. Žalosno je da vjeruješ nebulozama. Ja nemam ništa ni protiv Jasenovca, Bleiburga, Srebrenice i ostalih stratišta bilo kojeg naroda. Mislim da si u krivu, ja mislim da Srbi nisu nacisti i to govorim redovito. Smatram da i Hrvati nisu nacisti. Srbi su bili operatori, Hrvati su bili operatori u raznim ratovima, točnije u nametnutim ratovima. Svaki rat bilo tko da ga vodi, razara čovjekovu dušu. Mislim da umjesto da vjeruješ u neke napada ne svoj narod, bolje ti je da obiđeš ljude koji su oboljeli od PTSP i vidiš njihov život. Na obadvije strane su se ljudi borili za nešto i na kraju su dobili ništa. Ratom se ništa ne dobiva, osim dubokih rana onih koji ratuju. Добродошао на ЖРУ, срећни ти ускршњи празници! Hvala, također. I Vama sve najbolje za Uskrsne blagdane. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Hvaljen Isus svima, Evo došao sam na prijedlog jednoga forumaša. Žao mi je što ne pišem ćirilicom. Nadam se da sam poželjan na ovome forumu. Moram prvo odgovoriti za bl. Alojzija Stepinca i laži koje služe u sukobu između dvije religije. Evo prvo ću ubaciti jedan dokumentarac u kojem su svjedoci Židovi ili Jevreji koji govore u bl. Stepincu. http://www.youtube.com/watch?v=1OxbynV1dyQ Mogu i ubaciti i propovijedi bl. Alojzija mozda najvaznija je ona iz 1942 kada je govorio o narodima. Koliko me sjećanje služi na toj propovijedi je bio i Nacistički oficir koji je poslije ustao i rekao "da si u Njemačkoj, nebi imao glavu na ramenima". Mislim da je to bilo u propovijedi iz 1942 godine. Hvala, Pesma iz doba NDH , jednog hrvatskog pesnika : Nadbiskup pričal priču je neku O jednom mužu i jednom peku! ... (muž - seljak; pek-pekar) Muž je nemlih svakoga jutra Peku donašal po pet kil putra. Muž je – tak je pogodba bila, Primal za putar kruha pet kila. Jednog dana putar pek vagal, Al mu se nekak z gvihti ni slagal. (gviht - teg; něm. Gewicht - težina) Falilo ga je ravno prek funta. „Mužek me vara“, pek si pregrunta, Pa ga pozove da ga zašpota, Kak prevaranta i kak falota. Mužek mu rekel: „Gospon pek dragi, Nisam ih Bogme varal na vagi. Kak sam si gvihte kupit pozabil, Ja sam kak gviht si nihov kruh rabil. Če pet kil nihov kruhek ne važe, Onda se mera nikak ne slaže.“ Ali, prečasni Metropolita, Jel vas se nekaj slobodno pita. Gde ste vi dragi Prečasni mili, Tak dugo bili? Več četrdeset i prvo leto Mogli ste dignut ovako Veto. Zakaj ni bilo v dani baš vu ti Vašega glasa Prečasni čuti? Makar su v oni krvavi dani, Srbi kak janjci nedužni klani. Kad ih se tuklo, klalo i peklo. Hitalo v Savu, v logore vleklo, Kad pravoslavni su svečenici Trpeli jakše nek mučenici I mnogi platil zvanje si glavom, V Beograd mrtev poslan je Savom. Znali i vidli onda ste vse to Al niste baš vi podigli Veto! Ah, vaša šutnja puno je kriva Kaj mnoga srpska glava nij živa, Kaj mnoge Srbe grobek sad skriva! Jel se prečasni Metropolita, Slobodno jošće nekaj vas pita Kak to da Penić črlenoga pasa Ustaše slavil iz sega glasa? A Šarić se je v Bosni raspeval, Dok Gutić srpsku krv je proleval. Dok isti rekel famozni Gutić: „Srbov poželel drum bi i putić, Al Srbov ne bu više tu najti, Vništili bumo sve ih mi kajti.“ Kak to da mnogi z vašeg klera, Ustaški posel na veliko tera? Em logornik, prem to ne patri, Vaši su mnogi popi i fratri! „Ljubiv“, to za njih pojem je temni, Njihov je moto: „Za dom smo spremni Van z Srbi, mesta ovde nij nima Tu živet more koj Papu štima I onaj ko se Alahu klanja, A kaj je srpsko, vse se preganja.“ Vse ste vi ovo, Prečasni znali Ali protesta niste vi dali! I kad su srpski rušeni hrami O čem ste taki doznali sami, Prem svaka crkva mesto je sveto, Vi niste onda zdigli svoj Veto! Ah, vaša šutnja puno je kriva Kaj mnoga srpska glava nij živa! Sad ste reč rekli, to očivasno Samo ste rekli sve to prekasno. Kasno protest ste ovaj vi zdigal, Kasno je Janko Kosovu stigal! Jezeram žrtvi nikaj ne hasni Kaj ste protestiral sad ste prečasni. Nemre protest taj da život vrne, Srbom kaj rake skrivaju crne! Nemre on deci da z grobne tame Vubite vrne tate i mame! Nemre protest taj z rake da skopa Nit jednog mrtvog srpskoga popa! Taj bi protest se mogel prijeti da je on zrečen pred dvimi leti. Tak tu vu srce nekog ne dira Nadbiskup kasno če protestira! Al njegva šutnja puno je kriva, Kaj mnoga srpska glava nij živa! Alzo ste kasno s vetom se javil, Kasno ste točnu vagu nabavil. Dok Srbi išli put su svoj križni, Mislili niste da su vam bližni I da i oni veruju v Krista, Sveta im Djeva Marija čista. A z hramov da im Sveti Križ blista, Da Svetog Križa delaju znamen, Sve ste to zabil Prečasni – amen! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Април 14, 2012 Пријави Подели Написано Април 14, 2012 Драшко, RYLAH and Mironosica је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Жао ми је, но чини ми се да је тема мало замрла... а веома је озбиљна тема... сурфујући интернетом, дошао сам до ове забрањене књиге... ради се о римокатоличком клиру који је радио дословце за усташе, и бискупи, капелани жупници и остали како су добијали ордење за ''заслуге'' (знамо поприлично добро какве су заслуге биле) http://www.jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/dokumenti-o-protunarodnom-radu-i-zlocinima-jednog-dijela-katolickog-klera-web.pdf ту се налази, у пдф формату... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Само да питам! Како се ми, Срби и Хрвати, можемо волети кад су они засновани на крви нашој? Како да буде мир, кад нас мрзе? Нас тамо нема већ 20 година, А И ДАЉЕ НАС МРЗЕ! Шта је проблем? Има неко одговор? Па и хрвати се исто тако осећају. И "ми њих мрзимо". Проблем је што памтимо шта су усташе радиле а заборављамо шта су четници радили а они обрнуто, памте четнике заборављају усташе. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кирил Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Па и хрвати се исто тако осећају. И "ми њих мрзимо". Проблем је што памтимо шта су усташе радиле а заборављамо шта су четници радили а они обрнуто, памте четнике заборављају усташе. ја не мрзим Хрвате као народ, они су нам браћа, само што су мало ''застранили'' ја мрзим усташе и сав тај поган род, који само жели крв невине дјеце... и кад поредиш усташке злочине и четничке злочине, увидећеш нешто занимљиво начин на који су усташе убијале, бројка жртава и године колико су усташке жртве имале. ја не поричем!!! било је злочина са наше стране, али у већој, далеко већој мери је било с њихове стране... Спасибо.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 12, 2012 Пријави Подели Написано Јул 12, 2012 Па и хрвати се исто тако осећају. И "ми њих мрзимо". Проблем је што памтимо шта су усташе радиле а заборављамо шта су четници радили а они обрнуто, памте четнике заборављају усташе. На које четнике мислиш када кажеш четници ? Ове новије или оне из другог светског рата ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Фебруар 5, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2013 Послушајте Срби, Јевреји и Цигани: БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука