Гости Guest Написано Април 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Типик за Недељу страдања и Свето Васкрсење Христово 9. Април 2012 - 9:52 | konstantinm, Perica Mitic, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Зар не би требало обрнуто, тј. у четвртак да буде разрешено уље и вино, а у петак сухоједење? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Васкрс Трпеза: велико утјешеније. ______________ Иначе, похвале Стефану на труду, баш је лепо урађено. Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Зар не би требало обрнуто, тј. у четвртак да буде разрешено уље и вино, а у петак сухоједење? Да, ту је грешка. У четвртак се разрешава уље и вино (јер се служи Света Литургија). Велики Петак је најстрожији пост. Sophrosyne and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Грешака има доста.Није добро урађено.Препоручујем Триод на српском,Страсне Седмице у издању Епархије Рашко-Призренске,тадашњег Епископа,садашњег монаха Артемија.Веома је лепо то уредио.Ми користимо већ годинама ту књигу. Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 9, 2012 Пријави Подели Написано Април 9, 2012 Једна од замерки ми је и та,што се у овоме Типику подразумевају Пређеосвећене Литургије.Не служе се свуда,поготово на селу.Мора да стоји напомена: Ако се не служи Пређеосвећена Литургија онда овако...(углавном се уѕимају стихире на Господи возвах и за Стиховне као и Слава и њиње,али то треба да се напише да би свештеници лакше владали службама а уједно и учили) Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Приједорчанин Написано Април 10, 2012 Пријави Подели Написано Април 10, 2012 Колико сам ја схватио, читава ова седмица је на води, осим четвртка када се пости на уљу, и наравно недеље! Да ли гријешим? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 10, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 10, 2012 Колико сам ја схватио, читава ова седмица је на води, осим четвртка када се пости на уљу, и наравно недеље! Да ли гријешим? Увек је тако , четвртак је разрешен а остали дани на води (сем ако Благовести не падну у току страсне седмице онда и тада је разрешено) и недеља мрс. Размишљао сам дал да поставим овај типик или не (пошто сам видео да није ураћен како треба) али ипак сам поставио. Има грешака , ово требао неко други ос свештених лица озбиљније да одради а не неки чтец дечкић . Да не испадне омаловажавање према чтечевима и ја сам чтец , ипак је то требао неко други да одради . feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 10, 2012 Пријави Подели Написано Април 10, 2012 ВаскрсТрпеза: велико утјешеније. Ух, даће Бог. Мало ми је пао имунитет, испуцала ми је усна. Каже ми је један брат у недељу после Литургије да узмем прополис. А ја му одговорио: Нека, нека. У следећу недењу ће, ако Бог да, прасополис да поврати имунитет. Sophrosyne and nedeljko је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Април 10, 2012 Пријави Подели Написано Април 10, 2012 око имунитета,испуцалих усана,ватре и све што прати то ја већ одређено вријеме пијем олиговит не знам колико ме он сачувао од тих ствари. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 10, 2012 Пријави Подели Написано Април 10, 2012 Увек је тако , четвртак је разрешен а остали дани на води (сем ако Благовести не падну у току страсне седмице онда и тада је разрешено) и недеља мрс. Размишљао сам дал да поставим овај типик или не (пошто сам видео да није ураћен како треба) али ипак сам поставио. Има грешака , ово требао неко други ос свештених лица озбиљније да одради а не неки чтец дечкић . Да не испадне омаловажавање према чтечевима и ја сам чтец , ипак је то требао неко други да одради . Слажем се.Да ли је користио Богослужбеное указаније,руско,не знам...прошле године сам чини ми се нашла сличности али онда су се показали неозбиљни са сајта СПЦ и нису редовно постављали Типик.Написала сам им то,они кажу,сестро стрпи се мало У нашој Цркви нема довољно озбиљности и одговорности по овом питању. Ја познајем свега пар људи који знају типик у прсте и то су монаси а ми у свету,сналазимо се како знамо и умемо. А Типик је костур свега,темељ. Узмите слободно коме треба овај други Типик,што сам написала,а ја ћу се потрудити да не будем лења,па ћу за следећу годину скенирати књигу и поставити овде у библиотеци. Жао ми је,да сам знала,урадила бих то и ове године,да сам знала да треба некоме али ето... Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Април 10, 2012 Пријави Подели Написано Април 10, 2012 Valentina ako mislis na taj "Триод на српском,Страсне Седмице у издању Епархије Рашко-Призренске,тадашњег Епископа,садашњег монаха Артемија." mislim da je ima na internetu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 10, 2012 Пријави Подели Написано Април 10, 2012 Valentina ako mislis na taj "Триод на српском,Страсне Седмице у издању Епархије Рашко-Призренске,тадашњег Епископа,садашњег монаха Артемија." mislim da je ima na internetu. Ако можеш,постави га молим те,нисам знала да га има. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Април 10, 2012 Пријави Подели Написано Април 10, 2012 http://www.scribd.com/doc/39910075/Posni-Triod-Srpski-Prevod Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Април 10, 2012 Пријави Подели Написано Април 10, 2012 ili kome je lakse evo pdf na mediafire : http://www.mediafire.com/?srvvrydn1pwkv7f Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука