Jump to content

Типик за Недељу страдања и Свето Васкрсење Христово

Оцени ову тему

Препоручена порука

Зар не би требало обрнуто, тј. у четвртак да буде разрешено уље и вино, а у петак сухоједење?

Да, ту је грешка. У четвртак се разрешава уље и вино (јер се служи Света Литургија). Велики Петак је најстрожији пост.

Подели на овим сајтовима

Грешака има доста.Није добро урађено.Препоручујем Триод на српском,Страсне Седмице у издању Епархије Рашко-Призренске,тадашњег Епископа,садашњег монаха Артемија.Веома је лепо то уредио.Ми користимо већ годинама ту књигу.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Једна од замерки ми је и та,што се у овоме Типику подразумевају Пређеосвећене Литургије.Не служе се свуда,поготово на селу.Мора да стоји напомена:

Ако се не служи Пређеосвећена Литургија онда овако...(углавном се уѕимају стихире на Господи возвах и за Стиховне као и Слава и њиње,али то треба да се напише да би свештеници лакше владали службама а уједно и учили)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Колико сам ја схватио, читава ова седмица је на води, осим четвртка када се пости на уљу, и наравно недеље! Да ли гријешим?

Увек је тако ,

четвртак је разрешен а остали дани на води (сем ако Благовести не падну у току страсне седмице онда и тада је разрешено) и недеља мрс.

Размишљао сам дал да поставим овај типик или не (пошто сам видео да није ураћен како треба) али ипак сам поставио.

Има грешака , ово требао неко други ос свештених лица озбиљније да одради а не неки чтец дечкић .

Да не испадне омаловажавање према чтечевима и ја сам чтец ,

ипак је то требао неко други да одради .

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

ВаскрсТрпеза: велико утјешеније.

Ух, даће Бог. :)

Мало ми је пао имунитет, испуцала ми је усна. Каже ми је један брат у недељу после Литургије да узмем прополис. А ја му одговорио: Нека, нека. У следећу недењу ће, ако Бог да, прасополис да поврати имунитет. :)

Подели на овим сајтовима

око имунитета,испуцалих усана,ватре и све што прати то ја већ одређено вријеме пијем олиговит не знам колико ме он сачувао од тих ствари.

Подели на овим сајтовима

Увек је тако ,

четвртак је разрешен а остали дани на води (сем ако Благовести не падну у току страсне седмице онда и тада је разрешено) и недеља мрс.

Размишљао сам дал да поставим овај типик или не (пошто сам видео да није ураћен како треба) али ипак сам поставио.

Има грешака , ово требао неко други ос свештених лица озбиљније да одради а не неки чтец дечкић .

Да не испадне омаловажавање према чтечевима и ја сам чтец ,

ипак је то требао неко други да одради .

Слажем се.Да ли је користио Богослужбеное указаније,руско,не знам...прошле године сам чини ми се нашла сличности али онда су се показали неозбиљни са сајта СПЦ и нису редовно постављали Типик.Написала сам им то,они кажу,сестро стрпи се мало :)

У нашој Цркви нема довољно озбиљности и одговорности по овом питању. Ја познајем свега пар људи који знају типик у прсте и то су монаси а ми у свету,сналазимо се како знамо и умемо.

А Типик је костур свега,темељ.

Узмите слободно коме треба овај други Типик,што сам написала,а ја ћу се потрудити да не будем лења,па ћу за следећу годину скенирати књигу и поставити овде у библиотеци.

Жао ми је,да сам знала,урадила бих то и ове године,да сам знала да треба некоме али ето...

Подели на овим сајтовима

Valentina ako mislis na taj "Триод на српском,Страсне Седмице у издању Епархије Рашко-Призренске,тадашњег Епископа,садашњег монаха Артемија." mislim da je ima na internetu.

Подели на овим сајтовима

Valentina ako mislis na taj "Триод на српском,Страсне Седмице у издању Епархије Рашко-Призренске,тадашњег Епископа,садашњег монаха Артемија." mislim da je ima na internetu.

Ако можеш,постави га молим те,нисам знала да га има.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...