Jump to content

Како затвор треба да изгледа!!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 52
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

kada bi napravili ugodan zatvor svi bi otisli u njega  0104_cheesy

? ????? ???????????? ????????? ????? ???? ???????????? ?? ??????????, ??? ??????????? ???? ????? ????, ??????? ???? ????? ??? ??????? ?? ????? ???? ??????? ?? ?? ?? ??????? ? ??????.

Да није громова, земља би ожестјела и да вихорова није, усмрдило би се море.

Павле Соларић

Подели на овим сајтовима

? ????? ???????????? ????????? ????? ???? ???????????? ?? ??????????, ??? ??????????? ???? ????? ????, ??????? ???? ????? ??? ??????? ?? ????? ???? ??????? ?? ?? ?? ??????? ? ??????.

da, bolje im bude i to nego da zavrse kao pokusni kunici pri nekim istrazivanjima...

Подели на овим сајтовима

i vrati se na zatvore  :smiley:

mislim da trebaju biti pravicni, iako danas toga slabo da ima...

ako je neko dosao odsluziti kaznu..

da je odsluzi da valja a ne da uziva...

??? ?? ?? ???????

??? ???? ??? ?????? ?? ?? ??????? ? ??????, ? ??? ?????? ?? ??? ?? ???????

Подели на овим сајтовима

??? ?? ?? ???????

neces znati dok je ne zazelis a ona se ne ispuni...

Подели на овим сајтовима

?? ?? ????? ????? ??? ????? ?????? ???? ?? ??????.???? ???? ??? ???? ?? ???? ? ??? ?? ??? ??????? ? ????? ???????? ??????  0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

citala sam jednom i bas me nasmijalo, jedan muskarac je odlezao neku kaznu 5 godina i vratio se poslije kuci.. docekala ga zena...

i sve nanovo..

zenina histerija..

ljubomora..bla bla...

ono sto je uradio .. otisao je u stanicu, kleknuo na koljena i molio da ga ponovo vrate u zatvor  :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

??? ?? ?? ???????

?? ???? ?? ?? ???? ?? ?????? ?? ?????? ??? ?? ?? ?????? ?? ??????? ??????? ? ?? ?? ??? ?? ??? ?????? ?????????.?? ?? ???? ??? ?? ??????? ??? ??? ???? ??????? ????:?? ???? ???? ?????,??? ???? ??????? ???? ??? ?? ??? ??? ??? ????? ? ?? ??????? ????? ?? ??? ????? ??????? ??????? ?? ???? ?? ? ??????? ?? ????????? ?? ?? ??????.

Подели на овим сајтовима

Procitajte ponizene i uvredjene ako niste do sada...

Lako je recima oprostiti, lako je na jeziku mudar biti, ali to je proces i to jako bolan proces u svakome od nas.

Da, nije ova zemlja mesto niti smo mi ti koji treba da uzimamo pravdu u svoje ruke, Gospod je taj koji to cini, ali e to je jedno veliko ali, Tavitica misli na sasvim nesto drugo i ja je razumem :drugarstvo:

Lako je pricati iz bezbedne perspektive, lako je pricati kada ti je dobro pa i kada oprostis, onda ti sve drugacije izgleda.

Ali dok se to ne desi oh kako boli nepravda, kako boli kada vidis krvnike kako se cere na slobodi, kako cine zlocine i jos zlocina i tome kraja nema.

Prosto je to, svako se moze popraviti, ali ako vam neko upadne u kucu i krene da pretura po stvarima, da unistava, da rusi, vi cete ga spreciti.

Za to sluze zatvori, nema niko pravo da rusi tudji zivot, da ga gazi i ponizava i da prodje "nekaznjeno".

Strasno je meni u kakvim su uslovima ti zatvori i da oni umesto da posluze kao mesto na kome ce se ti ljudi promeniti, zapitati, postaju samo jos bolja skola za grdje zlocine. Nikom ne bih pozelela muke kroz koje prolaze pojedini zatvorenici, u neljudskim uslovima...

Ali cini mi se da ne razumete o cemu Tavita pokusava da prica 0442_feel

Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih.

Подели на овим сајтовима

i vrati se na zatvore  :smiley:

??? ?? ?? ???????

?? ???? ?? ?? ???? ?? ?????? ?? ?????? ??? ?? ?? ?????? ?? ??????? ??????? ? ?? ?? ??? ?? ??? ?????? ?????????.?? ?? ???? ??? ?? ??????? ??? ??? ???? ??????? ????:?? ???? ???? ?????,??? ???? ??????? ???? ??? ?? ??? ??? ??? ????? ? ?? ??????? ????? ?? ??? ????? ??????? ??????? ?? ???? ?? ? ??????? ?? ????????? ?? ?? ??????.

''???? ?????? ?????? ??????? ?????, ? ?????? ??????, ? ??? ?? ??? ?? ??? ??????.''

????? ????????? ?? ??????, ????? 6, ???? 33.

Подели на овим сајтовима

Lako je recima oprostiti, lako je na jeziku mudar biti, ali to je proces i to jako bolan proces u svakome od nas.

Da, nije ova zemlja mesto niti smo mi ti koji treba da uzimamo pravdu u svoje ruke, Gospod je taj koji to cini, ali e to je jedno veliko ali, Tavitica misli na sasvim nesto drugo i ja je razumem 1317_womens

Lako je pricati iz bezbedne perspektive, lako je pricati kada ti je dobro pa i kada oprostis, onda ti sve drugacije izgleda.

Ali dok se to ne desi oh kako boli nepravda, kako boli kada vidis krvnike kako se cere na slobodi, kako cine zlocine i jos zlocina i tome kraja nema.

Prosto je to, svako se moze popraviti, ali ako vam neko upadne u kucu i krene da pretura po stvarima, da unistava, da rusi, vi cete ga spreciti.

Za to sluze zatvori, nema niko pravo da rusi tudji zivot, da ga gazi i ponizava i da prodje "nekaznjeno".

Strasno je meni u kakvim su uslovima ti zatvori i da oni umesto da posluze kao mesto na kome ce se ti ljudi promeniti, zapitati, postaju samo jos bolja skola za grdje zlocine. Nikom ne bih pozelela muke kroz koje prolaze pojedini zatvorenici, u neljudskim uslovima...

Ali cini mi se da ne razumete o cemu Tavita pokusava da prica crvenilo

pa ti me razumijes draga  8084.gif

ih, kad budem u bezbjednoj zoni , ima da budem kao ptica trkacica  0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

i vrati se na zatvore  :smiley:

??? ?? ?? ???????

''???? ?????? ?????? ??????? ?????, ? ?????? ??????, ? ??? ?? ??? ?? ??? ??????.''

?? ?????? ?????? ????? ??? ?? ??? ?? ?? ??? ?????? ? ?????? ?????? ?? ? ???? ??????.?? ?? ?? ???? ??? ?? ??????? ??? ???:?? ???? ???? ????? ?? ????? ??? ? ?? ????.

Подели на овим сајтовима

??? ???? ?????? ?? ????????? ?????? ????, ??? ? ?? ?? ????? ?????? ?????

???? ?? ?? ?? ???? ???? ????? ???? ???????

??? ? ???????? ? ?????? ? ???? ????? ...

??? ?? ???? ????????, ???? ?? ????, ?? ?? ???? ?????? ...

??????? ?? ?? ??? ????? ?? ?? ?? ????, ??? ???? ???, ????????, ??? ??????? ??? ?? ??? ?? ??? ???? ???????? ?????????. ?????? ???? ????????.

? ?? ?????? ?? ??? ???? ?? ?????, ?? ??? ??? ???????? ??????????, ? ????? ?? ???? ???? ???????? ?? ????? ???????, ? ???? ??? ?? ????? ? ???? ??????? ????? ??????.

??? ??? ?? ????? ? ????? ?? ?? ???????, ?? ????? ??? ????? ??? ?????

??? ???????? ??? ????? ?? ??? ?????, ???? ??????? ??????????? ??????????

Подели на овим сајтовима

??? ?? ?? ???????

?? ?????? ?????? ????? ??? ?? ??? ?? ?? ??? ?????? ? ?????? ?????? ?? ? ???? ??????.?? ?? ?? ???? ??? ?? ??????? ??? ???:?? ???? ???? ????? ?? ????? ??? ? ?? ????.

???????, ? ?????? ?? ???????:

????? ?? ?????? ?? ??????????? ?????

Подели на овим сајтовима

Eve me :drugarstvo:

зар није правда да починилац спозна Бога, као и да се жртви обрише суза?

неће ли му то бити већа казна него затвор?

али и благодат и милост у исто време ...

Бог не мрзи грешника, мрзи на грех, то је цела поента ...

Medo, Medo brate rodjeni, nekako kao da pricamo o drugacijim stvarima tj o istome ali na drugaciji nacin.

Mozda je to nedostak ovog interneta, mozda nacina na koji se izrazavamo i to da reci cesto ne mogu da prenesu ono sto zaista mislimo i osecamo...

Zato cemo se moliti, moliti da nam Gospod da da razumemo onog drugog, da sastradavamo sa njim i da ne ruseci njegovu slobodu budemo svi jedno u Hristu.

Medo, ne moze biti uopstavanja, ne mozemo tako ciniti nikako.

Nemam ja pravo u tudje ime oprastati nekome, nemam ja pravo u tudje ime reci "ma, Gospod je sve oprostio", ja mogu oprostiti onima koji su meni licno naneli zlo, ali nemam pravo to raditi preko tudje grbace.

Ja se slazem sa tobom, ali ti ne vidis to na nacin na koji vidi Tavita u ovom trenutku, na koji ja videh pre samo nekog vremena, nama se uglovi razlikuju i ne mozes ti, mislim mozes, sve mozemo ali nam sve ne koristi, da oprastas zlocincima u nase ime i za nas racun.

Opet, nema uopstavanja, nema apriori oprastanja, nije oprostaj tek tako "ajde puj pike ne vazi".

Zato rekoh, fenomenalno je to Dostojevski objasnio.

Ko kada bih se ja sada uplela u pricu o narkomanima ili neku drugu pricu koju ti jesi doziveo na svojoj kozi i preziveo i krenula da tebi "solim pamet". To prosto ne ide i to nije ni hriscanski ni ljudski.

Ti ne mozes da zrtvi obrises suzu ako joj kazes "ma daj, sta ti je, njemu Bog sve to oprasta, nista tu nije strasno". Nemas prava to da ucinis niti da po tudjim ledjima cinis bilo sta.

Ako zrtva zeli da oprosti i smogne snage da oprosti, ne pausalno nego da itekako prodje kroz taj mucan i bolan proces, onda je druga pesma.

To je jedna strana medalje.

Naravno da je sve u Bozijim rukama!

U kontekstu ove price, bila je ranije jedna jako tuzna prica po netu.

U Cg, neko je silovao devojcicu i njen brat je hteo da je "osveti" ali majka ga je zaklela da to ne cini, da dok je ziva ne dira tog coveka. Ne znam sa ocem sta je bilo, da li je umro ili ga jednostavno nije ni bilo. Elem, kada je majka umrla, taj decko je pronasao tog tipa i ubio ga i naravno zavrsio u zatvoru. To je strasno, meni je to stravicno i to je takodje nerazumevanje i nebriga o zrtvi. Tu vise zrtva nije bitna, bitno je da mi "u njeno ime i za njen racun" uzmemo pravdu u svoje ruke. Taj decko je najmanje razmisljao o svojoj sestri, u njegovoj glavi njegova sujeta je bila povredjena u stvari, "cast" njegove porodice, a o toj sestri ko je brinuo? Bez majke, obelezena za ceo zivot, sada sa bratom u zatvoru. Takva "pravda" njoj ne treba, to je druga krajnost ove price podjednako strasna.

Ali hajde da se drzimo teme, tema je kako zatvor treba da izgleda, ovo je vec sve neka druga tema.

Nemamo ni ti ni ja pravo da "presudjujemo" drugome, nemamo pravo da nekome oduzimamo spasenje jer poslednji ce biti prvi i Bogu hvala svako od nas moze da se pokaje i svakog od nas Bog ceka. Kada bi nam Bog sudio po delima i po "pravdi" satro bi ljudski rod poodavno. Da, slazem se i uvek se setim price o slugi i gospodaru. Kada je gospodar oprostio slugi dug, ali je taj isti sluga posle uhvatio za gusu drugog slugu...

Ali kazem ti, to je licni odnos, licna borba, unutrasnja borba.

Fenomenalno to Dostojevski opisuje.

Ja sam recimo za dusanov zakonik, strogo pa da strozije ne moze.

Ali kazna ne kao izraz ljutnje, ne kao rezultat povredjene sujete ili besa, ne kazna u smislu "on se nikad nece spasiti on je izgubljen slucaj", svi smo mi izgubljeni bez Boga...

Ali Tavita pokusava nesto da kaze iz svog ugla, iz svoje perspektive, iz svog iskustva i tu se i sa njom slazem.

Svako od nas treba sa sobom da se bori i da se rve i da oprosti i sebi i drugima, ali prenebregavajuci to i relativizujuci sve, ti cinis samo lose.

To "lako cemo" to "ma sve mi volimo", ja razumem taj stav, ali postoje i druga iskustva i drugacija iskustva i nekome je itekako data ta borba unutrasnja da je vodi, da oprasta i da se muci.

Bogu hvala ako tebi nije, nama jeste.

Lako je sto kaze Tavi, kada si na sigurnom biti 0442_feel, lako je kada je sve glatko i dobro oprastati...

Ali to mora svako od nas da prodje kroz citav proces, insistiranjem na krajnjem rezultatu samo postizes kontraefekat.

Umiri srce brata svoga, kada su ovakve stvari u pitanju, nemoj drmati nego umiri, razumi i zaceli rane, nemoj dolivati so.

To ti pokusah reci.

Nije svaka rana ista niti sa svakom ranom u svakom trenutku treba da postupamo na isti nacin...

I da se vratim na temu, ja sam za jako stroge kazne, jako drasticne. Ali jedno veliko ali, sa tim ljudima treba da radi citav tim, da se oni ne ostave u duhovnom zatvoru, da neko bude uz njih i svedoci im blagu vest!

Ja jesam za teske fizicke poslove, sto bi ginuli po rudnicima posteni ljudi, ali dati im i topli obrok i postupati ljudski sa njima.

A ne da kazne budu sramno niske, a oni iz tog zatvora tek onda izadju kao okoreli kriminalci...

Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...