сербон Написано Октобар 22, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2009 Кроз причу о затворима провлачи се најава будућег тоталитаризма, а игра затвореника на музику Мајкла Џексона, извињавам се али мени је то одвратно, и нема везе са обожењем, не лажимо се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
o aca Написано Октобар 22, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2009 Lako je sto kaze Tavi, kada si na sigurnom biti , lako je kada je sve glatko i dobro oprastati... Ali to mora svako od nas da prodje kroz citav proces, insistiranjem na krajnjem rezultatu samo postizes kontraefekat. Umiri srce brata svoga, kada su ovakve stvari u pitanju, nemoj drmati nego umiri, razumi i zaceli rane, nemoj dolivati so. To ti pokusah reci. Nije svaka rana ista niti sa svakom ranom u svakom trenutku treba da postupamo na isti nacin... Помаже Бог! Драги моји чини ми се да ова болна тема изгуби свој смисао па тиме поста још болнија. Слажем се са вама Афтер... не треба да доливамо уља на ватру треба брата да смиримо. Зато не треба да бранимо своје ставове него да покушамо да чувши једне друге и разумемо. Никада али никада нећемо изгубити ако другога оправдамо. Тако ћемо допрети до нашег брата који је можда у заблуди. Наравно да се не слажемо са начином како нам је Меда кроз ове инсерте предочио, али се засигурно слажемо са идејом. Принцип је битан а начин ћемо онда већ наћи. Слажемо се када Афтер каже да не може и несме бити клишеа по коме се нешто ради.Мапа пута којим треба да идемо постоји али пут има своју ширину. Тако да на тој ширини постоје лева , средња и десна страна . Свака јединка ће одабрати свој начин и део пута којим и како ће ходати. зато Тавита има свој осећај а Меда свој и обоје су у праву. Али не и када бранећи став изгубимо љубав или мислимо да је то она (љубав). Љубав се незна и немисли она се осети или је има или је нема. Најпре сам требао да научим да опростим непријатељу,успео сам уз много труда; онда сам требао да научим то исто заборавити,уз још више труда и то сам успео; онда сам требао да истог заволим,за неке се још увек борим, толико труда треба. Волимо се, Мало је то! Христос Петра по Васкрсењу пита: '' љубиш ли ме Петре?'' Стога љубимо једни друге..... и сав живот свој Христу Богу предајмо. Врхунац Љубави је положити живот свој за ближње своје. Казне и казнионице су потребне али само ако имају за циљ СПАСИТИ СВАКОГ ПОЈЕДИНЦА ИСТРГНУВШИ ГА ИЗ РУКУ ЂАВОЛСКИХ.Па некада је то ригорозним мерама, некада неким другим начином.Али сваког тог затвореника морамо видети као страдалног болесника који је у рукама ђаволским. Болесника треба лечити, па на љуту рану љут и лек! Не желим да ово моје писаније буде на тугу било коме него да се вратимо на прав пут и да свему овоме што радимо дамо некакав смисао а не да пишемо само да се испуни или квота времена или да нам то буде наш хоби.Печат свој оставићемо времену свом. Па нека буде печат радости другима и спасења нама. Тако мислим да овај форум треба да има путању. Ако буде било шта друго онда ћемо бити злурадост непријатељима и погубност пријатељима. Покажимо да у Христу љубимо,разумемо и пратимо једни друге! Дајмо примером онма који не живе заједницу саборне молитве и литургијског окупљања жељу да и они буду део тога.Нисам сигуран да то и чинимо.Волео би да грешим.Докажите или мењајте све једно је само нека заблиста Христова Истина у роду нашем Православном у роду нашем Сербскому. Праштајте и љубите ви мене јер и ја праштам и љубим вас! Мали свештеник Аца са великом породицом Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Октобар 23, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 ? ???? ??????????? ?? ?????? ?????? ???????, ????????? ?? ??? ???? ?? ?? ????????, ? ???? ???? ?? ????????, ?? ?????? ??. ? ???? ?? ?????? ???? ????? ??? ???????? ????????, ??? ?? ???? ???????????? ????? ? ? ???? ? ???????????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 23, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 ? ???? ??????????? ?? ?????? ?????? ???????, ????????? ?? ??? ???? ?? ?? ????????, ? ???? ???? ?? ????????, ?? ?????? ??. ? ???? ?? ?????? ???? ????? ??? ???????? ????????, ??? ?? ???? ???????????? ????? ? ? ???? ? ???????????? ?? ?????, ?? ?? ???????? ???????? ?? ?? ??? ??????? ?? ?????????? ????? ?????????? ''???????????'' ????a????? ???????? ??????? ??????. ??? ? ???? ???? ?? ??????????. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 23, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 нећу се извињавати, јер немам за шта, али ћу објаснити свој став. људи, испало је да ја подржавам или волим више починиоца од жртве. није тако, ја сам само покушао да понудим начин да се и ти људи покају, па макар некако и ван Христоса, који је највећу жртву положио за све нас. ја уопште нисам да затвора престане да буде, нити да се смањују казне, ја сам да се сви такви покају да не би могли опет и опет изнова да започну циклус насиља над другим личностима. да се прекине тај зачарани круг, да зло не рађа зло. да сам за гонитеље или криминалце, Пилата или за јевреје који су викали Христосу, жртви, да се распне, нисам. и због тога се не извињавам, извинићу се што немам речи да вам опишем жалост и тугу коју осећам да је нанета свим жртвама. заиста не знам како је бити у њиховој кожи, нити имам волшебно мишљење да су криве жртве за оно што им се десило. ја бих страдао ако треба да могу жртве да се умире, ја уместо криминалца који је оскрнавио нечију личност, али жртва то неће прихватити као умирење. ја могу само да помогнем да се оваквим концептима покуша изаћи са покајаним разбојницима у свет. ја нисам против жртава, ја сам за жртве, не да се праве, већ да се уопште спречи тако нешто да се деси, или понови још горе. то и показујем сопственим примером труда да се и жртва оживи, да се врати међу живе и да није прљава за оно што им је нането, већ да су упрљане и да то није њихова прљавштина. али метак у чело не решава ствар. само даље продужава насиље и неће умирити никога. пекући осећај празнине остаје тамо где је поднета жртва, али то треба да буде само додатни подстицај да се оздрави то место и попуни љубављу према другим људима и Богом. само се тако и жртва може рехабилитовати, јер други пут је насиље над собом или другима, а то ја први не желим жртвама. да се стави тачка над прављењем жртава и насилника, подједнако. најжалосније је кад жртва постане насилник, да ли над собом или над другим. жао ми је што сте и помислили да мислим другачије или да оправдавам насиље над личношћу. али могу да се молим да се покају, да би спознали шта су учинили, и да се не понови. нисам ни за мале казне. ја сам за врло драстичне казне, али да буду на спасење ако је икако могуће, не само ради крвне жртве. али нисам да се пресуди по кратком поступку, онда смо исти као крвник. казна као казна ништа не решава, нити ће уминути бол жртве, нити може адекватно да одговори на оскрнављени живот, за удаљавање, односно затвор јесам, и то што је дуже могуће, до покајања. па макар свака казна била доживотна, као што је и велика већина смртних греха. значи да то буде неко деловање на душе све које су оскрнављене тим чином насиља, целе породице, да се спашавају. жртвама кроз љубав, крвницима кроз покајање. исто сам тако и за превентивни здрав поглед и здраво васпитање са одсуством страха, који је први жртвин непријатељ. ако не од малена, онда са Христосом одакле год. жртвама је најтеже обично у својој околини баш због нездравог приступа, тако да се здрављем утиче на интегрисање жртве у наставак живота, а не да се прекидају редом конекције које жртву везују за живот, и самим тим доведе пред свршен чин - самоубиство. надам се да разумете, ако не можете да прихватите. ја желим идеал, који постоји само у ретким случајевима, и граничним статистикама, али нећу престати да се борим, баш због жртава и насиља и одузимања живота који се дешавају као последица. нажалост, ово је најтежи начин и најболнији. ја први нисам наступио према жртвама са страхом или осудом, већ сам наступио са љубављу и разумевањем. неки од вас знају о чему причам. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Октобар 23, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 Прича о затворима са добрим условима и о некаквој катарзи затвореника, зато што су на музику, која је све само не корисна, дошли до прихватљивог понашања, опет се извињавам, али то нема благе везе са обожењем. Људи у питању је експеримент, тоталне масовне контроле, и то раде институти. Затвор јр само бесплатна лабораторија. Приказати оне јаднике и рећи да су се ресоцијализовали, је потпуно сумануто. Не верујем да постоје такве статистике. Али оно што је важније од питања третмана затвореника, је свакако питање одгоја младих људи, односно њихова одлука да се баве криминалом, или чиме већ, а што их је довело до затвора. Дакле да закључим : Ако би они који су осмислили овај затвор, потрошили исто време, енергију и памет, на неко богоугодније дело, онда би прича о затворима била другоразредна и никог не би интересовала, јер би затвори били празни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 23, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 потпуно се слажем са тобом сербоне, увек је боље спречити него лечити. мада се морамо држати и - бејах у тамници и посетисте ме. угледајмо се ту на владику Амфилохија који је понудио Слоби, сви знамо је ко он и шта се дешавало за време његовог режима, Свето Писмо и утешну реч. наизглед није у реду, ал је сва правда ту. коме је сва правда у топузу, трагови му смрде нечовјештвом. чак и за њега, чак и за такве. нажалост, то нема пристојног одјека, такви покушаји. ко зна, ал нада постоји, не смемо одустати ниодкога. молим вас, немојте ово опет да протумачите као мој анти-став према жртвама. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
o aca Написано Октобар 23, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 Напротив Медо мишљење је сасвим супротно овоме . Мишљење је врло позитивно на вас. Ствар је перцепције и онда гледамо из тог угла. Нити жртве фаворизовати нити починиоце одбацити. МОрамо се борити за човека. По мени обвоје су у затвору и ропству.ЖРТВА у ропству беса, мржње или освете.А ЗЛОЧИНАЦ у казамату. На нама који мислимо да смо слободни је да и њих ослободимо свакога по његовој мери и стању. Тако сам ја схватио Меду али тако сам схватио Тавиту. Спојмо те две перцепције у љубав према личности и ослободићемо се сви ''затвора''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
after_silence Написано Октобар 23, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 Kako ste samo u pravu oce Aco! Cesto se ne razumemo i vidimo kao u prici o slonu i onih 6 il 7 slepaca samo jedan deo slona, ubedjeni da je to citav slon. Ali gde ima ljubavi i gde ima makar pokusaja da se razumemo sve se resi. Nekada smo na drugacijim delovima puta i onda nam je tesko da razumemo kroz sta drugi prolazi pa ispada svasta. Ali sigurno je da cemo se ljubavlju i sresti i da ce Gospod umiriti nasa srca Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Ако је у затвору тако лоше зашто се велики број њих који изађу из њега опет тамо враћа ? 0110_hahaha ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 10, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2010 зато што је рехабилитација ствар избора и количине отрова у срцу ... није ни чудо што је Господ морао да се умеша, кад је рехабилитација у питању. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 14, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 14, 2010 па знаш како каже Господ ... Јер Син човечји није дошао да Му служе него да служи, и да да душу своју у откуп за многе. погледај мало ову тему од почетка ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Август 14, 2010 Пријави Подели Написано Август 14, 2010 Мени је исто ово играње у затвору безвезе. Треба запослити затворенике? Нека им се да да раде нешто друштвенокорисно. Зашто да се од наших плата и пореза узима новац за њихову храну или за игранке? Нека крцкају орахе, нека плету котарице, нека саде цвеће дуж аутопута , а ко неће - изволте у самицу. Прво је неправда према друштву што они џабалебаре, а друго - то је и на њихову штету. Нека им направе теретану-електрану па нек дижу тегове и прозводе струју, бар струју да им не плаћамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 14, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Август 14, 2010 Мени је исто ово играње у затвору безвезе. Треба запослити затворенике? Нека им се да да раде нешто друштвенокорисно. Зашто да се од наших плата и пореза узима новац за њихову храну или за игранке? Нека крцкају орахе, нека плету котарице, нека саде цвеће дуж аутопута , а ко неће - изволте у самицу. Прво је неправда према друштву што они џабалебаре, а друго - то је и на њихову штету. Нека им направе теретану-електрану па нек дижу тегове и прозводе струју, бар струју да им не плаћамо.а колики је откуп за злодело? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Август 14, 2010 Пријави Подели Написано Август 14, 2010 Мени је исто ово играње у затвору безвезе. Треба запослити затворенике? Нека им се да да раде нешто друштвенокорисно. Зашто да се од наших плата и пореза узима новац за њихову храну или за игранке? Нека крцкају орахе, нека плету котарице, нека саде цвеће дуж аутопута , а ко неће - изволте у самицу. Прво је неправда према друштву што они џабалебаре, а друго - то је и на њихову штету. Нека им направе теретану-електрану па нек дижу тегове и прозводе струју, бар струју да им не плаћамо.а колики је откуп за злодело? Ех сад, па не говоримо ни о каквом откупу за грехе према друштву ваљда... Затворска санкција је казнено поправна мера а не откуп наравно. Ја мислим да је физички рад најбољи начин за рехабилитацију. А онда би били принуђени и да једу мало од свог зноја а не од туђег за промену. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука