Jump to content

ХРИШЋАНСКИ ЖИВОТ ЈЕ НЕМОГУЋ БЕЗ ЖИВЉЕЊА ДОГМАТИМА

Оцени ову тему

Препоручена порука

?????, ??? ?? ?? ??????????, ??? ??? ????? ???????????

?? ??????????, ?? ?????????  :)

?? ?? ?? ??????? ???????????? "?????????" ??????? ????...

?? ?????, ???? klapklap

??? ?? ???? ??????, ????? ???????? ?? ?????? ..

Подели на овим сајтовима

??? ?? ???? ??????, ????? ???????? ?? ?????? ..

nemam ni ja, odavno, ali ?injenica je da ve?ina ne zna šta jeste a šta nije dogma

zato se toliko i obra?a pažnja na formu a ne na suštinu

"kitimo se" i previše, na svakom mestu u svakom pogledu :)

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Нажалост, многи људи изван Цркве, баш као и многи људи у Цркви, не знају за ово. Они верују да је циљ нашег живота, у најбољем случају, пуко морално побољшавање чији је циљ да постанемо бољи људи. Међутим, по Јеванђељу, Предању Цркве и Светим Оцима, то није циљ нашега живота. Није једини циљ да се човек побољшава, постајући моралнији, праведнији, честитији, одговорнији. Наравно, све то он мора да постане, али то није најбитније, све то није коначни циљ за који је наш Творац и Саздатељ створио човека. А који је, онда, тај коначни циљ? То је - обожење, сједињење човека са Богом, али не на спољашњи и сентименталан, већ на истински начин.

Arhimandrit Georgije Kapsanis

Подели на овим сајтовима

Што се тиче Догмата, они су систематизовани за потребе изучавања. Например, митрополита Макарија, Малиновског, нови Давиденков кога сам ја учио. То су уџбеници. Например Јустинов је нешто друго, тј. другачији.

Подели на овим сајтовима

????? ??? ????? ?? ??????, ??? ????? ?? ??????? ?? ????? ...

???? ??... :smiley:

0110_hahaha

???? ???? ???????? ??????, ????? ?? ?? ?? ?? ?? ????? ???? ???? ??????, ???? ??? ?? ????? ????????.

? ??? ? ???? ?? ?? ?????? ??????, ? ???? ???? ????? ?? ????? ??? ?????? ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...