Jump to content

Телевизија Косова објавила снимак мученог српског војника

Оцени ову тему

Препоручена порука

Радио-телевизија Косова (RTK) синоћ је емитовала емисију „Pa rrotlla", у којој је приказан српски војник Шефко Таировић? како признаје наводне злочине Војске Југославије.

Свега три дана након 13-годишњице почетка бомбардовања Југославије, Радио-телевизија Косова (RTK) синоћ је у емисији „Pa rrotlla" емитовала снимак на ком војник тадашње Војске Југославије Шефко Таировић признаје злочине које је наводно починила југословенска војска у околини Пећи. Реч је о војнику ког су припадници Ослободилачке војске Косова (ОВК) заробили, а потом брутално мучили на Косову и у Албанији, да би на крају завршио у кампу ЦИА у Немачкој.

Шефко који је је прошао тортуру ОВК, у снимку признаје да је ВЈ починила етничко чишћење, силовала жене и крала по албанским кућама. Овај „интервју“ обавио је један од команданата ОВК, Насим Харадинај, на још увек неутврђеној локацији у Албанији.

СВЕДОЧЕЊЕ ШЕФКА ТАИРОВИЋА ПОЧИЊЕ НА 38. МИНУТУ СНИМКА

http://youtu.be/6qqql0ETVMQ

Пакао Таировића

Таировић је 2006 у интервјуу за „Политику“ изјавио да је након неколико дана заробљеништва на Косову пребачен у Албанију, а потом и у Немачку.

- "Провели смо неколико дана у затвору на Косову, а онда су нас хеликоптером пребацили у Албанију. Тамо смо били седам дана и ту су нас стално испитивали и тукли. Тражили су од мене да признам да сам мучио Албанце, да смо их заробљавали и стрељали, непрестано су инсистирали да признам да смо били терористи. Ћутао сам све време. После седам дана авионом сам пребачен у Немачку. То ми је кришом, да нико не чује, рекао један Македонац, који је био преводилац. Рекао ми је да смо негде поред Франкфурта. И у Немачкој су ми стално биле везане руке на леђима и очи. Нисам видео никога, а увек је код мене у просторији у којој сам био било по неколико људи. Пуне две недеље, из дана у дан, понављано ми је да морам да признам и нешто да потпишем, и да ћу после тога да будем пуштен. Нисам ништа потписао, нисам имао шта да признам. Мучен сам стално, а воду и мало хране добијао сам једном дневно.”

Шефко је потом враћен у Србију, а на југословенско-мађарској граници преузели су га војни органи.

Сличну судбину доживео је и Бобан Миленковић из Врања, који је заробљен у 1999. И он је био мучен и пребачен у Албанију, а потом и у Немачку.

http://www.smedia.rs/spress/vest/1393/Kosovo-OVK-Tajni-logori-u-Albaniji-Ratni-zlocini-Sefko-Tairovic-Televizija-Kosova-objavila-snimak-mu

Подели на овим сајтовима

Ma polako samo, "Bog je spor na gnev, ali dostizan..."

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Неки припадници ВЈ су вршили местимично пљачке кућа Албанаца који су због политичких циљева и бомбардовања одлазили у Албанију,али силовања и етничког чишћења није било.Бар су моја сазнања таква.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Ovo sam na Wikipwdiji našao:

Silovanja [uredi]

Silovanja i ostali oblici seksualnog nasilja rabljeni su na Kosovu 1999. godine kao oruđe rata i sredstvo sistematskog “etničkog čišćenja”.[8]Human Rights Watch zabilježio je 96 slučaja silovanja albanskih djevojaka i žena od strane srpskih vojnika, među njima 6 slučaja žena koje su ubijene nakon silovanja. Vojnici, policajci i pripadnici paravojnih postrojba često su silovali žrtve pred mnogim svjedocima. Bilo je i slučajeva prijavljenih skupnih silovanja.[4] Human Rights Watch smatra da slučajevi silovanja nisu bili rijetka ni izolirana djela koja su počinili pojedini pri<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<padnici srpskih snaga, već su bili smišljeni kao sredstvo zastrašivanja stanovništva, iznuđivanja novca od obitelji i progona.[2]

Nekoliko žrtava silovanja prijavilo je ove zločine časnicima VJ. Međutim, ni JNA ni Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije nisu napravili nikakav pokušaj istraživanja ili kažnjavanja takvih incidenata.[4]

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Опет оправдаваш злочине над Србима? И ти себе зовеш муслиманом? Ти си антиреклама сваког умеренијег представљања муслимана, тебе ладно могу да узму они са ЦНН када хоће да оправдају стереотипе о муслиманима.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Тачни су онолико колико и 8000+ убијених у Сребреници...

Oni su ti cudo. Mnogi kojima se imena nalaze na spomenicima nalaze se i na birackim spiskovima i izlaze na glasanje i deluju kao da su zivi.

Ne opravdavam zlocin ali da su cifre preterane to se zna.

Подели на овим сајтовима

Koliko su ovi podaci istiniti neznam.

Bosanac, ono sto nisi nasao na Wikipediji je da su silovanje, rat, nasilje, itd izmislili Srbi pre 20 godina. Nikada pre ni posle toga nije bilo nigde na svetu.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Oni su ti cudo. Mnogi kojima se imena nalaze na spomenicima nalaze se i na birackim spiskovima i izlaze na glasanje i deluju kao da su zivi.

Ne opravdavam zlocin ali da su cifre preterane to se zna.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.292.html:374782-Alija-Ubijeno-3000-ljudi

Ево, прочитајте. Ово се не односи на Босанца, он је овде да би просипао отров по форуму и иживљавао неке своје фрустрације.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Nasilja i zločina je bilo otprilike isto sa obe strane.

Glupo je i ružno tvrdoglavo insistirati da je samo jedna strana zločinačka.

Zločin nema stranu on ima i ime i prezime.Musliman koji je ubio nevine ljude je zločinac, hriščanin koji je ubio nevine ljude je zločinac.Optuživati jedan narod za zločin(srpski , muslimanski) je nepravedno ali ljude iz bilo kojeg naroda koji su učinili zločine treba procesuirati.Nepravedno je zločince uzimati za heroje , to su ljudi koji su osramotili svoj narod.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...