Jump to content

Вјештици не дај да живи.

Srdjan

Препоручена порука

A obzirom da su jevreji, iako izabran narod, u odredjenim vremenima svoje istorije cak prinosili svoju decu na zrtve idolima (!!!) u okviru mnogobozackih (=vesticarskih) kultova, onda je ovakva zapovest Mojsijeva njegovim ondasnjim sunarodnicima prilicno jasna.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Pa i nema bas sta da se tumaci. Jasno pise.

Слажем се са овим. Ако су већ могли да каменују људе због (по мени ) мањих грјехова онда нема пуно шта да се каже о вјештичарењу.

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

Naziv teme me podsetio na film Slovo srama ili Crveno slovo, čini mi se da je tako nekako preveden.

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

"Вјештици не дај да живи." (2 Мојс. 22,18)

Како се ово тумачи?

da ne zivi vestica u osobi, a ne da se fizicki ubije ljudsko bice, nego da joj se ne pridaje znacaja, jer moc vestice lezi jedino u verovanju drugog... tako se ubija vestica

• Волим 1

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

@katja sa Demi Mur u gl.ulozi :) sam film govori o njenoj preljubi a ne o vesticarenju.a to sto je njeno dete imalo beleg je njima samo dalo izgovor da eliminisu one koji im ne idu u prilog.

Подели на овим сајтовима

Како се ово тумачи?

Malocas rekoh da ne znam, pa malo trolovah... Nisam siguran da mogu da razumem na pravi nacin, u mom okruzenju nema vestica, ne strpim za zivot, zle sile ne tumaraju mojim komsilukom... Nedavno sam nabasao na ove jezive dokumentarce, ima par tezih kadrova drugom (albino), ali nude perspektivu sveta koju nisam imao prilike da dozivim (niti imam zelju):

(ima 5 delova)

http://www.aljazeera...5428766652.html

Sa ovima nema trolovanja, nema zezanja, nema tumacenja. Stih tumacim bukvalno (zamisljam da je u slicnom okruzenju nastao).

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

vestica nije covek, vec zanimanje, tako to treba da se shvati

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

"Не убиј." (2 Мојс. 20,13)

Ако су обе ове заповести упућене Израиљском народу, како је могуће да једна не буде прекршена?

jel ja dzabe pisem? 0120_angryy

Подели на овим сајтовима

vido sam malo posle, al nema veze super smajli nisam ga bas koristio :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...