Jump to content

Богослужбено издаваштво

Оцени ову тему

Препоручена порука

На жалост морам да почнем ову тему са жаљењем на издаваштво богослужбене литературе. Моје разочарење почиње оног момента кад сам почео тражити стручну литературу за појничко појање као у нотном тако и у текстуалном облику. Тражио сам на многим српским сајтовима али сам увек наилазио на неке препреке које нисам знао да превазиђем. Као и на овом сајту где се нуде разне књиге које мене интересују као " Посни Триод" нпр. На изборној страни даје се верзија да гласам "свиђа ми се" или " скини" нигде " погледај" . Како ја да знам шта ја добијам под тим одређеним насловом, и што све остало што се појављује на екрану ( у покушају скидања) пише на Енглеском? Зар во није Српски сајт? Тражио сам зборнике Црквеног појања, но нигде нисам могао да нађем ни у елекронском ни у штампаном облику. Све док се на " Православном форуму" није појавила реклама да је изашао из штампе Нотни зборник од С.С.Мокрањца са (напомињем) проширеним додатком. Назовем Патријаршиску продавницу и купим поузећем по цени од =1500.00дин. И ту доживим разочарење због преваре. Какво проширење? Они су ускратили да не кажем избацили око 30-40% материјала у односу на оригинал. Многе битне ствари су избацили (поредио сам са оригиналом из 1935г.) и то тако осакаћено издање наплатили =1500.00дин. Свака част. Стичем утисак да неком у СПЦ не одговара да се људи образују. Па шта треба да идем код Јеховиних сведока можда да се образујем?

Подели на овим сајтовима

Па под насловом Посни триод обично се добије... Посни триод. А књига има што има. За најосновније ствари потребне су само три књиге Мокрањчеве: Осмогласник, Опште појање и Страно пјеније. Ништа више од тога. За нешто више добри су зборници Барачког и еп. Стефана Ластавице (овај други има скоро целе службе), али су ретки (нарочито Ластавица).

Осим тога, драги пријатељу, код секташа се знање из ових књига не би могло применити. Они имају своју топ листу.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Па под насловом Посни триод обично се добије... Посни триод. А књига има што има. За најосновније ствари потребне су само три књиге Мокрањчеве: Осмогласник, Опште појање и Страно пјеније. Ништа више од тога. За нешто више добри су зборници Барачког и еп. Стефана Ластавице (овај други има скоро целе службе), али су ретки (нарочито Ластавица).

Осим тога, драги пријатељу, код секташа се знање из ових књига не би могло применити. Они имају своју топ листу.

Подели на овим сајтовима

Небој се драги мој брате у Христу. Не ћу ја код тих сатаниста ни у лудилу, само сам хтео да некако нагласим како се тешко долази до литературе за нас самоуке појце. Мир Божији стобом и срећни ти предстојећи празници.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...