Alex84 Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Трагедија је што поистовећујемо љубав са страшћу. И то поремећеном. Страшно је да неко ко је православни теолог овако нешто потура. Језиво. Баш сам се разочарао. Ovo nije odgovor na pitanje... Očigledno je da si u ćorsokaku i da nemaš argumenata pa posežeš za ovakvom reakcijom koja podrazumeva tvoje lično mišljenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Alex84 Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Бојим се да си сам, својим наступом, изазавао такав коментар. Неприхватљиво је нешто што је потпуно страно хришћанском предању и етосу представљати као вредност (за хришћане). Onda si me potpuno pogrešno shvatio. Ja samo pokušavam da problematizujem stvar te nas sve hipotetički postavljam u situaciju u koju ćemo možda jednom doći... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Očigledno je da si u ćorsokaku i da nemaš argumenata pa posežeš za ovakvom reakcijom koja podrazumeva tvoje lično mišljenje. Нисам у ћорсокаку. Ја говорим као православни хришћанин, ослањајући се на Свето Писмо и Свето Предање своје Цркве. Не могу да назовем добрим нешто што кроз све векове, једнодушно, моја Црква назива злом. Да назовем љубаву нешто што кроз све векове моја Црква назива најпрљавијом страшћу. Ја сам хришћанин и ја за друго не знам и не желим да знам. Ко жели друго, не браним му. Gerhard је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Alex84 Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Нисам рекао да осећају само страст. Рекао сам да је жалосно за неког ко је хришћанин такву страст назвати љубављу. Ti onda ne razlikuješ ljubav i strast. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Alex84 Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Слажем се. Ни је не подржавам величање хомосексуалности. Подржавам прихватање таквих људи у Цркву (уколико желе), али не, као што неки овде покушавају, да хомосексуалност уздигну на светотајински пијадестал и да је назову "онтолошком љубављу". Хомосексуалност је грех, са хришћанске тачке гледано. И ту нема дискусије. Malo smo homofobični izgleda, a? Mislim, očigledno je jer mi stavljaš u usta ono što nisam rekao. Ponavljam da samo hipotetički govorim problematizujući celu stvar... Ja nisam homoseksualnu ljubav nazvao ontološkom, ja sam pitao da li homoseksualac može ontološki da voli BLIŽNJEG, ne svog partera, nego sve ljude na svetu uključujući neprijatelje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Onda si me potpuno pogrešno shvatio. Ja samo pokušavam da problematizujem stvar te nas sve hipotetički postavljam u situaciju u koju ćemo možda jednom doći... А ја само размишљам Предањем своје Цркве. Хомосексуалност је грех и ништа друго не може бити, када је Црква у питању, него грех. И ту не може бити никаквог компромиса. Лаж се не може назвати истином. А какав став имам према хришћанима са хомосексуалном склоношћу, то сам већ рекао. Не желим да понављам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Malo smo homofobični izgleda, a? Mislim, očigledno je jer mi stavljaš u usta ono što nisam rekao. Ponavljam da samo hipotetički govorim problematizujući celu stvar... Ja nisam homoseksualnu ljubav nazvao ontološkom, ja sam pitao da li homoseksualac može ontološki da voli BLIŽNJEG, ne svog partera, nego sve ljude na svetu uključujući neprijatelje? А зашто мало не размислиш: зашто си тако често нејасан? Двосмислен? Наравно да хомосексуалац може, по свему осталом, да буде добар човек, да воли ближње, итд. Ко је то овде уопште спорио? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Alex84 Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Поремећајем. Ja se vrlo retko gađam citatima jer mislim da ne priliči toliko nama pravoslavnima, ali... Kako ono beše? - Nečistima je sve nečisto. :-P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Смеј се ти колико хоћеш, али та пошаст ће једног дана доћи на стару листу, на којој је одувек и била. kako da se ne smejem? Vide li ti brojke? 13% neverstva?! Hahaha... Pa to nema nigde:-D a tebi ce mnogo da bude smorno kad legalizuju gej brakove... Pocni lagano da se pripremas na taj scenario... Cisto da lakse podneses пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Malo smo homofobični izgleda, a? ih, malo? :-D Al pazi kako koristis tu rec... Naucnici su dokazali da su homofobi zapravo gejevi isfrustrirani zbog svoje seksualnosti, pa neko moze ozbiljno da se uvredi ako ga tako nazivas... Alex84 је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Ja se vrlo retko gađam citatima jer mislim da ne priliči toliko nama pravoslavnima, ali... Kako ono beše? - Nečistima je sve nečisto. :-P Добро, ти си чист, тако да слободно можеш да напишеш и "службу" за венчање хомосексуалаца. Тај кога си цитирао рекао је управо и ово: "Или не знате да неправедници неће наследити Царство Божије? НЕ ВАРАЈТЕ СЕ: ни курвари, ни идолопоклоници, ни прељубочинци....НИ МУЖЕЛОЖНИЦИ....." А ти причај шта хоћеш.... Ја знам да би људи попут тебе врло радо редиговали и саму Библију и Свето Предање. Наравно, битно је да си мене назвао нечистим, зато што не желим да одступим од става да је хомосексуалност грех, нечистота. Ја нисам толико битан, али треба да знаш да си нечистима назвао све свете оце који су ејднодушно овај грех називали нечистотом. Назвао си Библију и цело Предање нечистотом, јер свуда тамо стоји да је хомосексуалност "гадост пред Богом" и нечистота. Наравно, не мора сваком Библија и Предање Цркве да буду узор. Али, страшно је када нису узор некоме ко се издаје за хришћанина, па још и теолога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Alex84 Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Ако мислиш да ли су способни да воле људе око себе, да буду рођаци, пријатељи - да, наравно да су способни. Оно што ја одбијам да назовем љубављу јесте хомосексуална страст која везује два хомосексуалца. Та "осећања" нису љубав. То је страст и то поремећена страст. Понављам - то је моје, лично мишљење. Не љутим се на оне који мисле другачије. A šta ako - samo hipotetički - postoji prvo drugarstvo, pa prijateljstvo, pa osećaj potpunog psihičkog i mentalnog jednoumlja sve do duhovnog jedinstva u ljubavi dve ličnosti koja zajedno čine dobra dela upućena potrebitima i svedoče svoju veru i ljubav na taj način, i na kraju dođe kao kruna i telesno sjedinjenje? Je l' i to samo strast? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 kako da se ne smejem? Vide li ti brojke? 13% neverstva?! Hahaha... Pa to nema nigde:-D a tebi ce mnogo da bude smorno kad legalizuju gej brakove... Pocni lagano da se pripremas na taj scenario... Cisto da lakse podneses Ма нека буде, ако тако људи буду хтели. Нећу да дижем револуцију, не бој се. Свако је слободан да чини шта хоће и ја сам последњи који би стао на пут нечијој слободи. Износим само свој став, без убеђења да треба да спречавам било кога у било чему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 A šta ako - samo hipotetički - postoji prvo drugarstvo, pa prijateljstvo, pa osećaj potpunog psihičkog i mentalnog jednoumlja sve do duhovnog jedinstva u ljubavi dve ličnosti koja zajedno čine dobra dela upućena potrebitima i svedoče svoju veru i ljubav na taj način, i na kraju dođe kao kruna i telesno sjedinjenje? Je l' i to samo strast? Не желим више о твојим хипотезама. Ван памети је, па чак и хипотетички, у хришћанском контексту правдати хомосексуалност. Да, то је само болесна страст и ништа више. Понављам, за оне који су хришћани. Који нису, нека схватају како мисле да треба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 To sa čistima i nečistima je u kontekstu čistih/nečistih životinja. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука