RYLAH Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 homoseksulacima ne pomaze u to budite sigurni jer ako je sprzio Sodom i Gomor zbog takvih izopachenosti o kojoj pomoci mozemo da pricamo.Jedina nada za homoseksualce je da odbace taj gadni greh pred bogom ,da se pokaju i onda moze doci pomoc u suprotnom slaba vajda za njih. А како би се покајали (и евентуално "поправили") ако би их Црква презрела и одбацила због њиховог греха? Djuka је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 А како би се покајали (и евентуално "поправили") ако би их Црква презрела и одбацила због њиховог греха? Vrlo prosto.tako sto ce ostaviti taj greh i prici Crkvi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 Vrlo prosto.tako sto ce ostaviti taj greh i prici Crkvi! Колико људи остави пиће и блудничење пре него што приђе Цркви? Колико се људи заувек одрекло алкохолисања и жена да би пришло Чаши? А да те подсетим, ап. Павле све те појаве трпа у исти кош са мужеложницима. Да предупредим твоју следећу примедбу: Далеко од тога да сматрам да је то нормално стање или понашање, али не треба да се бацамо каменом на било кога ко тражи Божију милост, уколико Чаши приступа са пуном свешћу о својој огреховљености и искреном жељом за прочишћењем које не може да дође на други начин, сем кроз Господњу милост. Макрина, DYNABLASTER, Djuka and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 Vrlo prosto.tako sto ce ostaviti taj greh i prici Crkvi! То уопште није просто,далеко од тога,то је једна од најтежих борби која постоји. Како уопште можемо да кажемо да је сасвим просто надићи себе?? RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 Slazem se da je najteze pobediti sebe ali pokajanje je jedino istinito ako se greh ostavi i covek se preobrazi sve ostalo je mazanje ociju.to me podseca na one filmove u kojima onaj ode pobije ne znam koliko ljudi i kaze kajem se oce,pogresio sam itd ovaj mu kaze,,Bog ce ti oprostiti,, boga i onda se on vraca da cini isto pa sledece nedelje opet na ispovest. smisao pokajanje i jeste upravo radjanje nove licnosti,novog karaktera po podobiju i liku Bozjem a to se jedino moze [postici iskrenim pokajanje ,iz srca onda je taj greh u potpunosti iza nas.Slazem se da je tesko ali ako verujemo u Hrista on ce nam pomoci nam tom putu obozenja naseg palog ljudskog bica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 Slazem se da je najteze pobediti sebe ali pokajanje je jedino istinito ako se greh ostavi i covek se preobrazi sve ostalo je mazanje ociju.to me podseca na one filmove u kojima onaj ode pobije ne znam koliko ljudi i kaze kajem se oce,pogresio sam itd ovaj mu kaze,,Bog ce ti oprostiti,, boga i onda se on vraca da cini isto pa sledece nedelje opet na ispovest. smisao pokajanje i jeste upravo radjanje nove licnosti,novog karaktera po podobiju i liku Bozjem a to se jedino moze [postici iskrenim pokajanje ,iz srca onda je taj greh u potpunosti iza nas.Slazem se da je tesko ali ako verujemo u Hrista on ce nam pomoci nam tom putu obozenja naseg palog ljudskog bica. Пијеш ли ти, брате? Најискреније, немој да ме фолираш. И јуриш ли жене? Опет, најискреније, запамти да си на православном форуму. Djuka је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 Колико људи остави пиће и блудничење пре него што приђе Цркви? Колико се људи заувек одрекло алкохолисања и жена да би пришло Чаши? А да те подсетим, ап. Павле све те појаве трпа у исти кош са мужеложницима. Да предупредим твоју следећу примедбу: Далеко од тога да сматрам да је то нормално стање или понашање, али не треба да се бацамо каменом на било кога ко тражи Божију милост, уколико Чаши приступа са пуном свешћу о својој огреховљености и искреном жељом за прочишћењем које не може да дође на други начин, сем кроз Господњу милост. Sve se to slazem ali da je puna svest kako to kazes greh bi bio iza pokajnika ovako je sve to jedno u sustini vrlo povrsno pa mogu reci i lazno pokajanje.Isus kad je oprostio kurvi koja se pokajala pred njim joj je rekao:Sve ti je oprosteno idi i ne cini to vise parafraziram ali sustina je ta.Ostavljanje greha i preobrazenje s Hristom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 Колико људи остави пиће и блудничење пре него што приђе Цркви? Колико се људи заувек одрекло алкохолисања и жена да би пришло Чаши? А да те подсетим, ап. Павле све те појаве трпа у исти кош са мужеложницима. Да предупредим твоју следећу примедбу: Далеко од тога да сматрам да је то нормално стање или понашање, али не треба да се бацамо каменом на било кога ко тражи Божију милост, уколико Чаши приступа са пуном свешћу о својој огреховљености и искреном жељом за прочишћењем које не може да дође на други начин, сем кроз Господњу милост. Sve se to slazem ali da je puna svest kako to kazes greh bi bio iza pokajnika ovako je sve to jedno u sustini vrlo povrsno pa mogu reci i lazno pokajanje.Isus kad je oprostio kurvi koja se pokajala pred njim joj je rekao:Sve ti je oprosteno idi i ne cini to vise parafraziram ali sustina je ta.Ostavljanje greha i preobrazenje s Hristom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 Пијеш ли ти, брате? Најискреније, немој да ме фолираш. И јуриш ли жене? Опет, најискреније, запамти да си на православном форуму. Ne, greengrin zivim u manastiru sa Ocem Joilom Анастасија, RYLAH and Middle-earth је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 Ne, greengrin zivim u manastiru sa Ocem Joilom Covek te lepo i iskreno pita a ti se zafrkavas... to dosta govori o tebi. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 Ne, greengrin zivim u manastiru sa Ocem Joilom н А онда си у истом сосу са свима нама. Хомосексуалцима јесте теже, али уколико су заиста свесни својих греха, као што смо (дај Боже!) и ми, и за њих има наде, као и за све нас. И за њих има и места, као и за све нас. А на крају крајева, ко ће се спасти, неће зависити од наше "праведности", већ од Милости. А то је, сложићеш се, (надам се) тема о којој ни ти ни ја нити било ко на овој планети, нисмо кадри да расправљамо. Дакле, пусти људе, они који су у Цркви боре се са својом природом, урођеном или стеченом, ја то не знам. И довољно им је тешко и без да им ми намећемо додатно бреме. Да ли треба промовисати такво понашање? Мој је одговор не. Да ли треба кињити те несрећне људе? Мој је одговор и ту не. А посебно не треба моралисати, поготово ако неко скупи довољно храбрости да приступи Чаши, какав год да је. Не заборави какви су све греси били међу некима који су после, ради свог покајања, постајали Свети. Није то наша брига и не треба се тиме оптерећивати. sleki, Apis, Djuka and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 Covek te lepo i iskreno pita a ti se zafrkavas... to dosta govori o tebi. Ko tebi dira kavez?Da iole znas nesto o pravoslavlju znao bi i mesto de se iznose licne stvari tj gde se covek ispoveda. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 Кад смо већ код ове теме, тренутно на Интернету слушам најпедерскију групу свих времена, Квин, и опет мислим да су једна од најјачих група свих времена! Музика и аранжмани који су и данас савремени, а онда су били светлосним годинама испред свог времена. Глас Фредија Меркјурија, који је чак од СИДА умро, не може да се понови у наредних педесетак година. Али њихове приватне ствари треба оставити њима и Господу да их решавају међу собом. Djuka је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 12, 2012 Пријави Подели Написано Мај 12, 2012 занимљиво, још ће испасти да је Христос асексуалан ко цепаница ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 12, 2012 Пријави Подели Написано Мај 12, 2012 Кад смо већ код ове теме, тренутно на Интернету слушам најпедерскију групу свих времена, Квин, и опет мислим да су једна од најјачих група свих времена! Šta si se uhvatio "Kraljice" da je najpederskija??? Ne znam po kom to osnovu tvrdiš kada je samo Fredi bio gej. Po meni najpederskija je svakako "Seoska ekipa" čiji su svi članovi bili deklarisani gejiše, a i oblačili su se tako. Njihov najpoznatiji i najpederskiji hit svih vremen je svakako ju em si ej (organizacija mladih kršćana) Young Men Christian Association Y.M.C.A. (mada grupa tvrdi da nema veze sa ovom organizacijom). Zatim tu je "Klub kulture" i lider "Dečko" Džordž. Onda tu su svakako jaki i neprevaziđeni duet "Dečaci iz prodavnice životinja", grupa "Komunari" i mnogi drugi... recimo "Frenki je prijahal v Holivudo"... Sve ove grupe su bez obzira na gejsku orijentaciju super... Đoka naravno ... Majkl RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука