исидорица Написано Март 10, 2012 Пријави Подели Написано Март 10, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=qHCx37r4V6s Почиње ме смарати ова Бојана, а пост је! animal-smiley-075 Знам да је увек помодно и наизглед истинитије гласати и подржати оног ко није победио, али Пековићи су, чини ми се, показали КРЕАТИВНОСТ и ТАЛЕНАТ и смерност... нађите ми такве уметнике - извођаче ????? Уколико хришћани треба да узму учешћа у оваквим догађајима и такмичењима, мислим да Бојана и Никола могу послужити као пример настројења! Ах... да, заборавила сам да је смерност смор, а креативност на изворима сопственог традицијског врела гетоизирана прича, намењена полуделим националистима... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Март 10, 2012 Пријави Подели Написано Март 10, 2012 мени се допадају и Пековићи и Катарина Думанчић. Мала је као анђео. исидорица је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 10, 2012 Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Моје најискреније мишљење је да је изведба ово двоје младих кич & шунд "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Март 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 10, 2012 мени се допадају и Пековићи и Катарина Думанчић. Мала је као анђео. јесте и мени је она била на другом месту - права девојчица, а не нека гротескна (а већ ми ово све са том децом личи и на педофилију у тим хеланкама и са гломазним трепавицама) мешавина слатке девојчице и жене!! Овом темом не желим да разговор оде у смеру суђења емисији датог профила и у дебату јефтину о намештаљкама. Желим аргументован одговор или коментар на њихов наступ и зашто толико жуља мисао да су они отоврили нови отвор на платну аутентичне српске савремене културе?? zru Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Март 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Моје најискреније мишљење је да је изведба ово двоје младих кич & шунд Зашто имаш такав утисак? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 10, 2012 Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Овом темом не желим да разговор оде у смеру суђења емисији датог профила и у дебату јефтину о намештаљкама. Na zalost, sad kad si otvorila temu, nemas vise izbora... Evo ja cu prvi - ova "emisija" samo pokazuje koliko nisko je prava Umetnost spala kod nas. I ne mogu da verujem da je neko uopste gleda. A ovim mladim ljudima svaka cast, Bog ce da ih ukrepi nadalje, dok god su iskreni u svom muzikoslovlju - nema sta da brinu. Ovde su se samo udruzili sa sasvim pogresnim ljudima, nista drugo. исидорица је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Март 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Na zalost, sad kad si otvorila temu, nemas vise izbora... Evo ja cu prvi - ova "emisija" samo pokazuje koliko nisko je prava Umetnost spala kod nas. I ne mogu da verujem da je neko uopste gleda. A ovim mladim ljudima svaka cast, Bog ce da ih ukrepi nadalje, dok god su iskreni u svom muzikoslovlju - nema sta da brinu. Ovde su se samo udruzili sa sasvim pogresnim ljudima, nista drugo. Ја сам са мужем гледала само полуфинале, кад сам њих чула и финале, у ишчекивању "Утиска недеље"! ... Слажем се да су покуцали "ђе" не треба. Чини ми се да они нису несамосвесни и да знају тачно и прецизни зашто су долазили у емисију. То је утисак прочитан на њиховим лицима и држању. Верујем, како су и сами рекли, да су желели поделити један свој ванредно нов пројекат са народом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 10, 2012 Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Верујем, како су и сами рекли, да су желели поделити један свој ванредно нов пројекат са народом. Nasli su s kim ce da ga dele... Таша је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 10, 2012 Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Зашто имаш такав утисак? Покушај креативног споја се завршио у некаквој музичкој папазјанији. Ја сам лаик за те ствари, али музикалан лаик, и осим тога свирао сам хармонику веома озбиљно, премда давно. Једноставно - то је мој утисак. Не инсистирам на њему, само га износим "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Март 10, 2012 Пријави Подели Написано Март 10, 2012 ја рецимо, тв не гледам.ако нешто ухватим у пролазу, па се некад задржим, и то је све. међутим, и то мало што ухватим, је највише политика просутна и неке црна хроника приче и слични бедаци као да око нас нема људи који раде нешто лепо или корисно. У том смислу ми се ова емисија допада, јер има деце и младих са огромним потенцијалом. да ли ће и како он бити искоришћен,посебна је прича. исидорица је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Март 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Nasli su s kim ce da ga dele... Нико никада није обећао да ће све "овце" бити благоразумне. То не значи да не треба радити. У том случају је и форум узалудан. Колико ми сви посетиоци имамо конкретне користи (која зависи од нас!) од постова, предавања? То је ствар нашег избора. Рана српске културе почива у томе што су је сви оставили - зато што су били прогнани или неподржани, итд. Са друге стране је рана непросвећене масе која на себе натачиње све што носи фонеме СРБ и тиме трује оне чисте и постојеће изворе. А они су хришћански и исконски. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 10, 2012 Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Нема спора, они откидају како свирају (и она како пева). Али је спој кичеван. Чак није ствар у врстама музике које су спојене, него у начину на који је то покушано да се учини "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Март 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Покушај креативног споја се завршио у некаквој музичкој папазјанији. Ја сам лаик за те ствари, али музикалан лаик, и осим тога свирао сам хармонику веома озбиљно, премда давно. Једноставно - то је мој утисак. Не инсистирам на њему, само га износим Хвала ти. Ово што ћу рећи није директан одговор само теби, већ наставак мисли. Убеђена сам да се утисак "папазјаније" код неких људи може приписати неспознатом духу гусала и његовог звука "од искони". Грешка наших отаца и праотаца је што нам нису пренели потку коју он носи, а која се не тиче само сабаља и крвавих летећих глава. Ја сам сентимент за гусле стекла, нажалост, тек на факсу, али од тада је то велика љубав, која се увек у сусрету са квалитетним извођењем обнавља. Нисам неки епско-конзервативни тип, али у том инструменту препознајем ромор једне потресне уметности, сежуће до колективно несвесног. BUBAMARA је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Март 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Нема спора, они откидају како свирају (и она како пева). Али је спој кичеван. Чак није ствар у врстама музике које су спојене, него у начину на који је то покушано да се учини Мени се баш спој допада. то је неки древни ритам и разговор који воде гусле и хармоника - потпуно луцидно, али смислено!! ...као да неки неуништиви племенско-вредносни глас тражи своју пукотину до нашег постмодерног слуха - који цени асиметрију, самеравање, динамику! Таша је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 10, 2012 Пријави Подели Написано Март 10, 2012 Нико никада није обећао да ће све "овце" бити благоразумне. То не значи да не треба радити. У том случају је и форум узалудан. Колико ми сви посетиоци имамо конкретне користи (која зависи од нас!) од постова, предавања? То је ствар нашег избора. Рана српске културе почива у томе што су је сви оставили - зато што су били прогнани или неподржани, итд. Са друге стране је рана непросвећене масе која на себе натачиње све што носи фонеме СРБ и тиме трује оне чисте и постојеће изворе. А они су хришћански и исконски. Pazi ovako - kad treba da posejes njivu, npr., pa uzmes 10-tak ljudi koji nisu kadri tom poslu, pa udjete svi u njivu i svako tera nekim svojim pravcem, veoma velika je sansa da njiva ostane bar pola neposejana, a i ono pola - pitanje je na sta bi izaslo. Jos ako ti koji ti "pomazu" to rade pre svega ili samo zbog marketinga i/ili love, situVacija postaje jos tragikomicnija. A ako opet za taj posao uzmes nekog ko stvarno zna sta radi, ko je u tome sto treba strucan i u vidu pre svega ima kvalitet onoga sto seje - e onda dobijes velike i hranljive prinose. Nije ti jasno? U mom gradu ima odlicna muzicka skola, ciji su harmonikasi jesenas osvojili prva 3 mesta na sveCkom takmicenju u Kini. Prva 3 mesta! O njima maltene niko ne zna nista, nigde im niko nije ponudio bar celovecernji koncert da pokazu i nama to cime je svet bio odusevljen, niko ih nije - NARAVNO, ZAR JE TO NEKO OCEKIVAO - finansijski podrzao, itd, itd... Ali zato ima para za ovakve bljuvotine, ciji je cilj jedino da imitira neki Zapadni uzor, da po svom malogradjanskom mentosu bude SVECKI, da postane i ostane potrcko originala. I ima para da se daje jednom Bregovicu, muzikanstkoj bruKi!, i to po 20-30 `iljada evra za vece! Dok god odnos na terenu bude ovakav, mi od kojih televizije zive, trebali bi - ako imamo i gram svesti - da prosto ignorisemo i bojkotujemo sve ovakve i slicne "emisije", sve te odvratne sminkarnice, sve te zaludjivace i opijate zdravog razuma... .... 3 stvari kao P.S.: 1) Engleski "Ja imam talenat", dakle original, je apsolutno izvrstan. I nikad niko nece moci ni da mu pridje. Narocito ne ovaj nas. 2) Ne kukam ja, nego nudim jednu mogucu opciju da nam postepeno bude bolje - ljudi Boziji, okanite se ovakvih smejurija, nemojte da vam prosto bude "nesto" na ekranu, da popuni prazno vreme, trazite uvek i svuda samo najbolje, a ako ga trenutno nema - ne pristajte na surogate! 3) Znam, jeste, nije to sto kazem nimalo lako, ali sto pre pocnemo manje cemo da se kajemo... ne moze samo da se sedi, kuka i konzumira djubre koje nam nude razni nazoviumetnici... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука