Walter Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 То што смо рат изгубили глупо и брзо, не значи да га нисмо водили. А да ствар погледамо и овако... У Македонији нисмо ни припуцали! ... па смо је изгубили... 0110_hahaha А да не заборавимо оних скоро 2 000 000 живота који су изгубљени за то парче земље.. :'( .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Не знам да ли си служио војску, да јеси, знао би да је пракса у ЈНА била да се војни рок служи што даље од куће - Словенци су војни рок служили најчешће у Србији и Македонији, а у Словенији су служили углавном Срби. Многи моји пријатељи су у време тог рата, који јесте био грађански (или братоубилачки) рат, служили у Словенији. Ја сам, док сам служио војску, имао прилике да видим редне листе у којима се јасно видело како су Хрвати и Словенци који су били на одслужењу војног рока у Београду један по један самовољно напуштали јединицу... Не знам да ли си тога свестан - и грађански, тј. братоубилачки рат се може изгубити. То што смо га изгубили глупо и брзо не значи да га нисмо водили. Служио сам војску у Словенији....пракса је била да у једном одељењу ( део вода ) буде један Србин, један Хрват, један Словенац.....итд. У касарни где сам ја служио било је доста Словенаца. То што се на неколико граничних прелаза појавило неколико тенкова ЈНА на значи да је било рата. Ако је за тебе иживљавање словеначких разбојника над ненаоружаним војницима ( Словенија је пример да и то може да се деси )... рат.......онда је било рата. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Служио сам војску у Словенији....пракса је била да у једном одељењу ( део вода ) буде један Србин, један Хрват, један Словенац.....итд. У касарни где сам ја служио било је доста Словенаца. То што се на неколико граничних прелаза појавило неколико тенкова ЈНА на значи да је било рата. Ако је за тебе иживљавање словеначких разбојника над ненаоружаним војницима ( Словенија је пример да и то може да се деси )... рат.......онда је било рата. Када се две организоване оружане силе сукобе - то је рат. А када једна од те две силе буде истерана са територије коју је до тада држала - то је пораз. Ја не знам како бих га другачије назвао. То што су се словеначки разбојници иживљавали над ненаоружаним војницима, осим што је била срамота епских размера, јесте био рат. ... Не знам да ли и остали дверјани имају тако инфантилне погледе на историју и спољну политику, да ли је просто порицање ваша тактика суочавања са проблемима, ни да ли си неки важнији функционер у странци. Јер ако је тако, онда је и она цифра од 2% гласова које би Двери добиле на изборима коју помињу истраживања јавног мњења - застрашујућа... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 А да ствар погледамо и овако... У Македонији нисмо ни припуцали! ... па смо је изгубили... 0110_hahaha А да не заборавимо оних скоро 2 000 000 живота који су изгубљени за то парче земље.. :'( Са мајчине стране сам " македонац ". За време другог рата у Македонији је постојало место које се звало стара шумадија и цео крај је био у четницима. После четири године сви су по наредби Краља прешли у партизане. По доласку комуниста на власт неколико десетина хиљада Срба који су преживели шиптаре, бугаре и партизане......морало је да оде у Општину по нову личну карту. Мој деда који се до тада презивао Марковић добио је ново презиме.....Маркоски. И тако на хиљаде и хиљаде..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 А да ствар погледамо и овако... У Македонији нисмо ни припуцали! ... па смо је изгубили... 0110_hahaha А да не заборавимо оних скоро 2 000 000 живота који су изгубљени за то парче земље.. :'( Македонију смо изгубили још 1945, када су нас браћа Руси окупирали... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Не знам да ли и остали дверјани имају тако инфантилне погледе на историју и спољну политику, да ли је просто порицање ваша тактика суочавања са проблемима, ни да ли си неки важнији функционер у странци. Јер ако је тако, онда је и она цифра од 2% гласова које би Двери добиле на изборима коју помињу истраживања јавног мњења - застрашујућа... sta je tu zastrasujuce? treba da shvatimo da se nece pojedincima iz Dveri dati vlast, nego da se svi mi pitamo, a to ce vec biti reseno nema nista strasno, trebamo pokusati, ako puknemo ide apokalipsa 0102_laugh Dveri? ja ne bi smeo da se igram sa takim nazivom, a uostalom Branko se prikljucio Dverima i podrzava sve ljude u Srbiji i sire kolko sam primetio, tako nesto je malo redje na planeti al ima nade Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 http://prediksihasil...ransformers.jpg Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Македонију смо изгубили још 1945, када су нас браћа Руси окупирали... Македонију смо почели да губимо одмах после Првог ветског рата ... о томе како и зашто, јако је надахнуто писао Рајс... За време другог рата у Македонији је постојало место које се звало стара шумадија То је управо један од разлога који и Рајс наводи.. Од македонаца смо хтели да правимо шумадинце... А ево и доказа за то... Са мајчине стране сам " македонац ". ..Мој деда који се до тада презивао Марковић добио је ново презиме.....Маркоски. И тако на хиљаде и хиљаде..... У Македонији се до ослобођења од стране Србије, дакле (од 1912. до 1918.), нико никад није презивао на ''ић'', или ''вић'', осим у местимичним и крајње појединачним случајевима.. То што су касније комуњаре мењале презимена на ''ски'' или ''вски'', то је био само поновљени процес по угледу на трагичну стратегију краљевске администрације двадесетак година пре.. nishizawa је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 У Македонији се до ослобођења од стране Србије, дакле (од 1912. до 1918.), нико никад није презивао на ''ић'', или ''вић'', осим у местимичним и крајње појединачним случајевима.. То што су касније комуњаре мењале презимена на ''ски'' или ''вски'', то је био само поновљени процес по угледу на трагичну стратегију краљевске администрације двадесетак година пре.. Твоје познавање историје сваког, иоле, нормалног........остави без текста. Ево, још мало, личних података. Мој прадеда се звао Радомир и рођен је давно пре 1912. год. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Недељко Пријатељу... да ли си икада размишљао што се срби преко Дрине много ређе презивају на ић или вић... исто важи и за србе у Војводини... Презимена су пријатељу политика.. некада успешна а некада погубна (као у случају са македонијом)... па огроман број срба у самој Србији се није презивао на ић..или вић...до Краља Милана...али добро... важно да ти цепнеш по своме.. ''нормални - ненормални''... веома инспиративно и забавно..све у духу поликтикантства које претстављаш... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Пријатељу... да ли си икада размишљао што се срби преко Дрине много ређе презивају на ић или вић... исто важи и за србе у Војводини... Презимена су пријатељу политика.. некада успешна а некада погубна (као у случају са македонијом)... па огроман број срба у самој Србији се није презивао на ић..или вић...до Краља Милана...али добро... важно да ти цепнеш по своме.. ''нормални - ненормални''... веома инспиративно и забавно..све у духу поликтикантства које претстављаш... Овде износим своја размишљања, а оно што ти пишеш, искрено........ни мало ми се не свиђа. За разлику од тебе ни не покушавам да будем забаван.... Када спомињеш политиканство....прочитај оно што сам пишеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Недељко Ево ти један савет..под ХИТНО... прочитај Арчибалда Рајса његово завештање Србима.. тамо ћеш открити многе ствари.. о којима сам рекао само две реченице овде, а теби се оне не свиђају... У руке Гопчевића, ''Стара Србија и Македонија''.. и читај... Проучи мало од кад се Срби и где по самој Србији, презивају на вић - ић па ћеш видети о чему причам и да то нема везе сам тиме да ли је, или није неко Србин... А ево ти и питање да оштриш мозак ... Како то да су Македонци и у Пиринској Македонији Бугари,... и до дан данас... као и у Егејској Македонији што су Грци - до дан данас.. Само у Врадарској Македонији , која је некада припадала Србији, данас има по задњем попису 35 000 Срба ..и то су махом ..дакле велика већина, пореклом из Србије!! Дакле у Македонију су се доселили после првог и другог светског рата? Ни мени се не свиђа ово што пишем ..али брате то је истина.. А Истина није ствар свиђања... то би као политичар морао да знаш .. P.C. И једна замерка... Све своје аргументе и ставове за или против(којих је немерљиво бројније) темељиш и браниш тиме што ти с енешто не свиђа или мислиш другачије без икаквих аргумената..дај кад се не слажеш са нечим изнеси бар неки иоле вредан аргумент који ће показати одакле црпиш знање на којем градиш свој (најчешће противан ) став.. У противном, најблаже што могу да кажем јесте, да јеси забаван.. макар то и не покушавао... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Те обучене војне јединице ЈНА су, у то време, састављене од припадника свих " народа и народности " па и самих Словенаца.......и следећи твоју логику и преувеличавања то је онда, делимично, био и братоубилачки рат између самих Словенаца. Сходно томе, њихова ТО је, делимично, испрашила своје сународнике. Рат против Словенаца нисмо добили, али га нисмо ни изгубили јер га нисмо ни водили. ti si ocito topi pelene u to doba; a da nisi secao bi se prica o Slovencima koji ce da propadnu posle godinu dana bez nas. Da se primettiti da su propali.A rat sa njihovim TO jesmo izgubili; jer je vojska vec tada bila pod komandom fasiste SM i njegovih nesposobnih debelih komunistickih generala. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Када се две организоване оружане силе сукобе - то је рат. А када једна од те две силе буде истерана са територије коју је до тада држала - то је пораз. Ја не знам како бих га другачије назвао. То што су се словеначки разбојници иживљавали над ненаоружаним војницима, осим што је била срамота епских размера, јесте био рат. ... Не знам да ли и остали дверјани имају тако инфантилне погледе на историју и спољну политику, да ли је просто порицање ваша тактика суочавања са проблемима, ни да ли си неки важнији функционер у странци. Јер ако је тако, онда је и она цифра од 2% гласова које би Двери добиле на изборима коју помињу истраживања јавног мњења - застрашујућа... sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol Upravo tako. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 ajde dosta svadje be, frka je nego jel znate ono iz alan forda: "Mi ne obećavam ništa i to ispunjavamo" STRANKA ISTINE Manolis је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука