Jump to content

Šta Vuk slavi 9. marta ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Pacifistima" a ne pacifistima. To su dva razlicita tipa ljudi. Oni prvi , pod navodnicima , vide uvek krivicu na srpskoj strani, dal' narod, dal' drzava, dal' rukovodstvo, dal' Milosevic, dal' Kurcubic njima je svejedno, bitno da je Srbin, a oni drugi, pacifisti, su ljudi koji su za mir a ne za opravdavanje jedne strane na racun druge i pronalazenje krivice uvek na jednoj, srpskoj, strani.

ja koliko znam ti si mnogo veci pacifista od mene; ja sam od 1992-1996 bio u Bosni a 1999 u Srbiji. Ti si u vreme najvecih ratnih desdavanja napustio svoju Banjalucku Krajinu ocekujuci da ti neko drugi brani kucu. Takvi kao ti ne bi smeli imati niakvo moralno pravo da pricaju o bilo kakvom ratu i politici.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Не бих се баш сложио...

И те како је код народа Југославије постојала жеља за изравнавањем старих рачуна...

За шта су наши ЕУ - пријатељи, итекако, знали и свим се силама трудили да нам се жеља испуни.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Не на погрешну адресу, него на адресу пораженог...

Што је и природно - историју увек пишу победници. А ми смо и од Словенаца, и од Хрвата, и од Бошњака, и од Албанаца изгубили...

За неверовати какве бисере просипаш.....ничим изазван.

То си, можда, ти у својој уобразиљи изгубио.......од Словенаца, Хрвата, Бошњака и Шиптара.

У стварности....да не би Американаца - Хрвати би војно поразили Крајишке Србе у 35. веку.....

Да не би Американаца.....данас Сарајево не би било етнички чисто........ал си заборавио да постоји и Република Српска.

Да нема НАТО - а на Косову и Метохији шиптари би данас били примерни грађани Српске државе.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

За неверовати какве бисере просипаш.....ничим изазван.

То си, можда, ти у својој уобразиљи изгубио.......од Словенаца, Хрвата, Бошњака и Шиптара.

У стварности....да не би Американаца - Хрвати би војно поразили Крајишке Србе у 35. веку.....

Да не би Американаца.....данас Сарајево не би било етнички чисто........ал си заборавио да постоји и Република Српска.

Да нема НАТО - а на Косову и Метохији шиптари би данас били примерни грађани Српске државе.

Хоћеш да кажеш да смо победили?

И какве везе има да ли смо изгубили само од њих, или од њих и њихових савезника и логистичке подршке - поента је да смо изгубили.

А осим тога - колико се ја сећам, у Словенији нико није интервенисао са стране - поразила нас је њихова територијална одбрана.

У Хрватској нас и нису поразили - сами смо се повукли без борбе. Амерички стручњаци су учествовали само као логистичка подршка.

Република Српска постоји, али само као део БиХ. И то у границама значајно мањим од оних које је држала пре потписивања Дејтонског споразума.

А над Косовом нисмо имали практично никакву контролу још пар година пре бомбардовања...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

ja koliko znam ti si mnogo veci pacifista od mene; ja sam od 1992-1996 bio u Bosni a 1999 u Srbiji. Ti si u vreme najvecih ratnih desdavanja napustio svoju Banjalucku Krajinu ocekujuci da ti neko drugi brani kucu. Takvi kao ti ne bi smeli imati niakvo moralno pravo da pricaju o bilo kakvom ratu i politici.

i ja bi pre pobego nego da ubijem nekog

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

И какве везе има да ли смо изгубили само од њих, или од њих и њихових савезника и логистичке подршке - поента је да смо изгубили.

Да ли теби Република Српска изгледа као губитничка творевина ?

Поента је да Американци неће довека пландовати на Косову и Метохији.

Подели на овим сајтовима

Да ли теби Република Српска изгледа као губитничка творевина ?

Шта подразумеваш под губитничком творевином?

Циљ рата у Словенији, Хрватској и Босни је био прво очување СФРЈ, па онда, када је то пропало, окупљање свих Срба на просторима бивше СФРЈ у једну државу. У томе се, очигледно, није успело.

Ако под победом подразумеваш то што су Срби у Босни успели да преживе - онда није.

Ако под поразом подразумеваш чињеницу да Срби у Босни живе са страном војском на својој територији, и под патронатом међународне заједнице - онда јесте.

Поента је да Американци неће довека пландовати на Косову и Метохији.

Колико ја схватам, то им и није циљ - Бондстил већ напуштају, ускоро ће и остатак Косова.

Не видим шта ће њихов одлазак променити.

Подели на овим сајтовима

А осим тога - колико се ја сећам, у Словенији нико није интервенисао са стране - поразила нас је њихова територијална одбрана.

Слабо те служи памћење. Словеначке паравојне формације су нападале голобраде и без бојеве муниције " наоружане " војнике тадашње ЈНА.

О каквом поразу ти причаш ?

Подели на овим сајтовима

Слабо те служи памћење. Словеначке паравојне формације су нападале голобраде и без бојеве муниције " наоружане " војнике тадашње ЈНА.

О каквом поразу ти причаш ?

Ти ме зезаш?

Словенија је хтела да се одвоји од СФРЈ.

Ми нисмо хтели да им то дозволимо, и покушали смо да интервенишемо јединицама регуларне војске - обученим војним јединицама ЈНА, а не децом из обданишта.

Њихова ТО је испрашила и истерала из Словеније ЈНА.

Словенија и није била до тада држава, па је и могла имати само паравојне формације.

То што смо ми хтели да спроведемо војну интервенцију без употребе бојеве муниције не сведочи о њиховој покварености, већ о нашој глупости и неодлучности, због које смо тај рат и изгубили.

Осим ако не верујеш да смо га добили.

Подели на овим сајтовима

Балканске ратове смо добили и ослободили Косово и тако га повратили, ...

Први светски рат смо добили... добили смо Вардарску Македонију, ...

Ујединили се са Црном Гором...

Да не ширим причу... Добили смо а уствари изгубили 1 500 000 младих живота ..трећину становништва..

Где су данас Македонија, где је Косово и Метохија, Црна Гора ...где су нам људи данас

..и да не ширимо причу...

поента је да смо изгубили...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

nedeljko samo pokazuje kakvi se likoviu iskupljaju u udbaskim dverima. kakve veze ima kako smo izgubili rat? Mi ni 1 svetski rat ne bi dobili da nije bilo velikih sila. Ni drugi naravno. Cinjenica je da smo oba rata izgubili ; diplomatski, oruzjem svejedno.

A prica o amerima koji ce se kad tad poivuci sa Kosova je urnebesna. Sta ce se onda desiti? nestace dva miliona albanaca i 25 godina ili koliko god prodje vremena? Mi cemo se vratiti nazad a albanci ce pristati da zive u Dveri domacin drzavi? Ne blamiraj se majke ti.

@ Dinablaster:

Nije poenta da li je on pobegao ili nije. Poenta je da takba pobegulja ( a i jos jedan arhitekta iz banjaluke) najvise pricaju o ratovima ; silje oruzje i slicno; a kad zapuca kuku majci podvi rep nek drugi gine.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Ти ме зезаш?

Словенија је хтела да се одвоји од СФРЈ.

Ми нисмо хтели да им то дозволимо, и покушали смо да интервенишемо јединицама регуларне војске - обученим војним јединицама ЈНА, а не децом из обданишта.

Њихова ТО је испрашила и истерала из Словеније ЈНА.

Словенија и није била до тада држава, па је и могла имати само паравојне формације.

То што смо ми хтели да спроведемо војну интервенцију без употребе бојеве муниције не сведочи о њиховој покварености, већ о нашој глупости и неодлучности, због које смо тај рат и изгубили.

Осим ако не верујеш да смо га добили.

Те обучене војне јединице ЈНА су, у то време, састављене од припадника свих " народа и народности " па и самих Словенаца.......и следећи твоју логику и преувеличавања то је онда, делимично, био и братоубилачки рат између самих Словенаца.

Сходно томе, њихова ТО је, делимично, испрашила своје сународнике.

Рат против Словенаца нисмо добили, али га нисмо ни изгубили јер га нисмо ни водили.

Подели на овим сајтовима

Те обучене војне јединице ЈНА су, у то време, састављене од припадника свих " народа и народности " па и самих Словенаца.......и следећи твоју логику и преувеличавања то је онда, делимично, био и братоубилачки рат између самих Словенаца.

Сходно томе, њихова ТО је, делимично, испрашила своје сународнике.

Рат против Словенаца нисмо добили, али га нисмо ни изгубили јер га нисмо ни водили.

Не знам да ли си служио војску, да јеси, знао би да је пракса у ЈНА била да се војни рок служи што даље од куће - Словенци су војни рок служили најчешће у Србији и Македонији, а у Словенији су служили углавном Срби. Многи моји пријатељи су у време тог рата, који јесте био грађански (или братоубилачки) рат, служили у Словенији. Ја сам, док сам служио војску, имао прилике да видим редне листе у којима се јасно видело како су Хрвати и Словенци који су били на одслужењу војног рока у Београду један по један самовољно напуштали јединицу...

Не знам да ли си тога свестан - и грађански, тј. братоубилачки рат се може изгубити.

То што смо га изгубили глупо и брзо не значи да га нисмо водили.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...