Гости Guest Оливера Написано Октобар 8, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 8, 2009 Па јеси читао, назваће улицу по њему сигурно пре него што дође Медведев bleh...морам на дочек, обвееезно Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Октобар 11, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 Јесте ми Ви скинули спот? ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rayela Написано Октобар 11, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 Da,treba dati nazive ulicama po cuvenim knjizevnicima, ali bih ove generale i marsale zanemarila. Postoje i Geteova i Shilerova, a i Shekspirova,Tolstojeva, zasto ne i Dostojevski. Ja sam cesto u Francuskoj ,obicno na obali u nekim malim gradicima i uvek se prijatno iznenadim i raznezim kada vidim da cak i u tim malim gradicima jedna od vaznih ulica nosi ime Petra Karadjordjevica I ( uz to uvek stoji i srpski kralj). U Lionu se jedan veliki i vazan bulevar zove Bulevar Srbija. Nisam za cesto menjanje imena, onako kako i sa koje strane vetrovi duvaju. Frtancuzi nam nisu bash bili naklonjeni ( narocito ne kulturna,politicka i intelektualna elita) zadnjih decenija, ali nikome nije padalo na pamet da menja imena ulica. To se ztove tradicija. U tom cestom menjanju ogleda se i nacionalna nesigurnost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Октобар 11, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 11, 2009 Ма јесте проблем, зато што су после рата давана имена војним лицима. Срамота, ево сад су отворили споменик Пушкину, Достојевски нема улицу али Радоје Дакић, црногорски комуниста мислим, историјски небитан, има у Београду три улице! Једна је у старом Београду, друга на Новом, а трећа у Земуну (зато што су различити поштански бројеви). Невероватно...Ово се односи и на друге нације, наравно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука