Misionar Misionari Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 Hvala svim Majkama! (Misionar S.) Vratih se kasno, u sitne sate i nehajno kaput, u ćošak vinem a na vratima sobe, spazih majčine oči suzne i začuh šapat nežni, jesi li umoran sine? Bezbroj sam puta, u gnevu prasno nalazeć majku, u bdenju kraj sveće i kad se iz saobraćajke strašne, jedva živ spasoh samo ironično majci rekoh, ma imo sam lude sreće. O Bože dragi, koliko sam plako kad kraj ikone stare, majčin krstić videh što mi u ruku onomad dade i reče, da mi se nađe za put zaplakah kao dete malo, klekoh,i strašno se zastideh. O mila moja mati, hvala ti što si me s mukom ipak rodila i što je tvoja ranjena duša, za mene uvek nežna i blaga bila što si našla snage, da mi praštaš to što niko ne bi mogo i što si me u svakoj mojoj boli, uvek u tvoje toplo krilo svila. Tek sad te razumem majko i plačem nad grobom tvojim i dok stišćem tvoj krstić u ruci, za oprost Bogu se molim za sve tvoje muke i patnje, koje sad u duši osećam jako oprosti mi majko što ti ne mogu pokazat, koliko te volim. Svaka tvoja reč ljubavi, sad odjekuje u ušima mojim i skrušene molitve Bogu, koje si zbog mene do zore govorila hvala ti majko, jer sam se kao bludni sin pokajao i vratio Bogu. čiju si bezuslovnu ljubav i milost, celim životom i delima tvorila. Zato vas molim mila braćo, ne srdite više majke vaše jer ne znate kolko su krhka, njihova srca nežna i blaga majke su slične Hristu, jer Hristov duh u duši svojoj nose uče milosti i ljubavi, koja im je od Boga za spasenje naše data. Hvala svim Majkama! http://www.misionar.com/2012/03/06/hvala-svim-majkama/ Драган Јашић је реаговао/ла на ово 1 www.misionar.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука