Jump to content

Лепа прича о покајању, опраштању, вери...

Оцени ову тему

Препоручена порука

С једне стране, постоји та лепа прича о покајању, опраштању, вери. С друге стране – где ће деца то да виде?! У једном дезоријентисаном, површном и врло често недовољно образованом свештенству или у делу епископата који је несвестан своје временске одговорности и историјског тренутка у којем се налазимо?! Најгрђа ствар на свету је да младом човеку који је тако рђаво замишљен над тим питањима, још почнете да солите памет о покајању и љубави, а онда се заклоните иза своје позиције, наплатите своју требу и одете својим послом. Није проблем у младима и њиховом насилном понашању. Оно је само последица једног потпуно нихилистички обесмишљеног света који им одрасли нуде као нешто нормативно - Петар Јевремовић

http://pravoslavlje.spc.rs/broj/1078/tekst/teror-vrsnjaka-krik-za-ljubavlju/

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

С једне стране, постоји та лепа прича о покајању, опраштању, вери. С друге стране – где ће деца то да виде?! У једном дезоријентисаном, површном и врло често недовољно образованом свештенству или у делу епископата који је несвестан своје временске одговорности и историјског тренутка у којем се налазимо?! Најгрђа ствар на свету је да младом човеку који је тако рђаво замишљен над тим питањима, још почнете да солите памет о покајању и љубави, а онда се заклоните иза своје позиције, наплатите своју требу и одете својим послом. Није проблем у младима и њиховом насилном понашању. Оно је само последица једног потпуно нихилистички обесмишљеног света који им одрасли нуде као нешто нормативно - Петар Јевремовић

http://pravoslavlje....k-za-ljubavlju/

Па постоји и лаос, тј. ми, од кога деца могу да се науче. Не знам да ли овај текст циља само на клир? Хоћу да кажем да ми сви сносимо одговорност ако у животу немамо дела којима би проповедали ове лепе приче. Значи, није све на свештенству. Ако нисам промашио шта је циљ ове приче :)

Подели на овим сајтовима

• Гости

idem ja tako, resio da predjem zivot preko zice.. poneo stapic i nazvao ga "odgovornost".. koraknem, pogledam dole, zamanta mi se, pocem da padam i uzdam se u stapic, kad ono, prelomi se i ja padoh .. krenem opet, ali poucen predjasnjim iskustvom, sada uzmem veeliko drvo.. jedva ga drzim.. krenem opet i samo sto sam stao, izgubim ravnotezu i sunovratim se.. sHa_sarcasticlol

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...