Гости Guest Написано Март 8, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 8, 2012 ово на Богословском факултету http://www.eparhijakrusevacka.com/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%9B%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%91%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BC-%D1%84%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B5%D1%82%D1%83.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Loznica-Srbija Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Mnogo hvala na slikama ali stvarno ne razumem zasto nose Svestenicke odezde umesto Vladicanskih Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 8, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Mnogo hvala na slikama ali stvarno ne razumem zasto nose Svestenicke odezde umesto Vladicanskih Богу хвала! Због чега вам то чудно , тј. да не разумете ?! Полиставриони се облаће када је Јаковљева литургија и још неке и то је сасвим нормално! То вам можда изгледа као нека новина али није , то је сасвим нормална ствар. Не могу да пронађем ниједну фотографију патријарва Павла иначе био сам на неколико литугија где је исто тако служио. Не видим разлога да вам ово нејасно! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стеван000 Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Имам част да ми је Владика Г. Давид! Мене одушеви сваки пут изнова. Имам и једно питање с обзиром да сам нови члан. Како започети нову тему, из филозофије, али веома интересантну? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 8, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Добро нам дошли Стеване !!! Ево овако , кликни те овде https://www.pouke.org...B8%D1%98%D0%B0/ ту вам је подфорум философија и у горњем десном углу пише вам ЗАПОЧНИ НОВУ ТЕМУ , кликнете и пратите остала упуства тамо шта вам се тражи! Једноставно је Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стеван000 Написано Март 8, 2012 Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Добро нам дошли Стеване !!! Ево овако , кликни те овде https://www.pouke.org...B8%D1%98%D0%B0/ ту вам је подфорум философија и у горњем десном углу пише вам ЗАПОЧНИ НОВУ ТЕМУ , кликнете и пратите остала упуства тамо шта вам се тражи! Једноставно је Хвала! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 8, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Mnogo hvala na slikama ali stvarno ne razumem zasto nose Svestenicke odezde umesto Vladicanskih Само још ово да додам, између свештеничке одежде - фелона и владичанског - полиставриона има мале разлике! Фелон - свештеничка одежда је краћа поготово у предњем делу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 8, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 8, 2012 Хвала! Богу хвала! Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mirjanap Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Да ли ће ово предавање бити објевљено у писаној форми? Волела бих да могу да га изчитам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dugousko Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Супер је било! Хвала свима који су се потрудили да ово буде остварено. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Nisam stigao da gledam uzivo bacicu pogled na kanalu Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Loznica-Srbija Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Hvala na odgovorima Martirije nego slobodno recite "ti".Meni je to bilo nesto novo posto ostali Arhijereji nose normlanu odezdu na liturgiji predjeosvecenih darova. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Март 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 9, 2012 У среду ће бити наставак разговора са Владиком крушевачким Г. Давидом када ћете моћи поставити питања која се тичу прошлог предавања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Hvala na odgovorima Martirije nego slobodno recite "ti".Meni je to bilo nesto novo posto ostali Arhijereji nose normlanu odezdu na liturgiji predjeosvecenih darova. Опрости , ствар навике када сам први пут у котакт са неким , сада смо на ти Схватио сам после , сам си сада рекао/ла да ти је ово све као ново! Млађе владике ( не по годинама , већ по хиротонији ) углавном сада тако носе , враћају традицију која је на трен била заборављена . Када сам био клинац пре 18.год. и видео то исто као и ти ( тада је патријарх Павле служио ) , било ми чудно . Патијарх је носио јако леп полиставрион са црвенобелим крстовима , на жалост нисам пронашао фотку да бих је поставио! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нектарије Написано Март 9, 2012 Пријави Подели Написано Март 9, 2012 Znam da su pre Sakos samo nosili vizantijski carevi ali je ovo prvi put da vidim da neki Episkop u danasnje vreme tu praksu vrsi ne razumem zasto.Ako imate neku sliku od Patrijarha Pavla sa polustavrionom zamolio bih vas da je postavite. ево брате и патријарх Павле је служио пређеосв. Литургију у фелону Поздрав! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука