Manolis Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 http://europa.eu/about-eu/countries/other-countries/serbia/index_en.htm Колико кошта статус кандидата? Константин Чокић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Напротив, мислим да чланство у ЕУ далеко умањује могућност да нас неко уцењује. Pa neće ni biti potrebe jer mi nećemo odlučivati o stvarima. A ne znam da li su vam ovi propagandisti ovde rekli da je ta unija u dubokoj strukturnoj krizi. Manolis and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Сад још ако ме удедиш да ћемо боље трговати ако не будемо чланица ЕУ.... Па управо је чланство у ЕУ поспешивање свега тога о чему причаш: сарадња, трговина,... Уцењивање? Па ако баш мора да га буде, зар мислиш да ће ишчезнути ако не будемо у ЕУ? Напротив, мислим да чланство у ЕУ далеко умањује могућност да нас неко уцењује. Чланство у ЕУ више-мање значи да нећемо одлучивати самостално ни о чему. И овако наша Влада (а и тзв. опозиција) иде у Брисел по мишљење, како би само изгледало ако бисмо ушли у ЕУ - не морам ни да замислим. Готово да је реч о савременом вазалском односу. Сарађиваћемо и трговати са оним са ким то ЕУнији буде одговарало, а не са ким НАМА одговара. Конкретно, сарадња и трговина са Русијом биће проблем, као и са Кином. Да не набрајам... И евентуални напредак наше економије биће крајње дозиран, тачније - нема ту никаквог просперитета. "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Ја лепо кажем да ти се тито дигне из гроба одма да га крстиш и твој сан је остварен. Само да батали малтретирања хришћана и иделано за тебе. Tada mu cu predloziti da ovaj simbol bude na zastavi,a ti gledaj u zvezdice na plavom nebu. :P :lol: Млађони је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Игњате, то време је прошло. Нешто што је некда "пило воду" сада више "не пије". Морамо наћи своје место у реалности која нас окружује. Не смемо чезнути за нечим што више не постоји, типа "било нам је боље када смо били несврстани". Да, али тада су била два војно-политичка блока, Нато и Варшавски пакт. Данас та поларизација више не постоји и зато не можемо више да будемо негде "на средини" и да нам буде лепо. Данас дувају неки други ветрови, а нама ваља да своја једра паметно усмеримо. Postoji sigurno neko pametno resenje i za ovu situaciju.I od ovakvih "vetrova" se moze izvuci korist samo sto ne postoji volja za tako nesto. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Pa neće ni biti potrebe jer mi nećemo odlučivati o stvarima. A ne znam da li su vam ovi propagandisti ovde rekli da je ta unija u dubokoj strukturnoj krizi. Глупости. Што грчком економијом коју су они сами усрали свима ту неко сада помаже да се доведу у ред спречава их да сами одлучују? Што народ не демонстрира за изчлањење и изолацију? Ајде молим те... Poenta stvari je da je EU okej, ali da politička unija nije baš okej. Привреда политика и право су ти три тесно повезане ствари. Филозофија права не иде без филозофије државе ко што медицина не иде без биологије. Економску унију не можеш да имаш уколико немате усклађене законе и међународне уговоре у складу са уставом. Т.ј можеш али ће бити много лошија него када имаш то и много ће више проблема да имаш. Тако да је вид полиитчке уније - ок посебно када делите заједнички политички циљ у том пољу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 То је ЛАЖ! Шта фали Норвешкој, Швајцарској, Исланду? Па они нису у ЕУ, окренути су према себи па видим да нису прекинули односе са другим државама??? Е почињу више да ме смарај ови аргументи. Јел си ти видео КОЛИКО уговора они имају СА ЕУ? они ко да ЈЕСУ чланови ЕУ.Они само имају ту привелегију да нису обавезни да деле политику са еу АЛИ углавном ДЕЛЕ. Јел ми имамо НАФТУ као норвешка и исланд? Или јел имамо УРЕЂЕН БАНКАРСКИ СИСТЕМ као швајцарска? Ту има још једна организација, покрет несврстаних, зашто се њима не придружимо? Та трговина је наметнута, нема тих пара и донација које могу да поврате живот Милице Ракић и ~3000 жртава НАТО бомбардовања... Која демагогија и реторика... U početku je to bila trgovačka unija, a sada se pretvorila u političku uniju sa namerom da se stvori super-država. Што те волим овако када причаш о стварима о којима две благе немаш. Прво, од почетка је политичка унија, јер почива на међународним уговорима. Међународни уговори имају СНАГУ устава. О томе да постоји намера да се створи супердржава нема ИНДИКАЦИЈА, оног тренутка кадак рене да ствара свој суверенитет онда можемо да причамо у супер држави а не би била никаква супер држава већ би била конфедерација. Чланство у ЕУ више-мање значи да нећемо одлучивати самостално ни о чему. И овако наша Влада (а и тзв. опозиција) иде у Брисел по мишљење, како би само изгледало ако бисмо ушли у ЕУ - не морам ни да замислим. Готово да је реч о савременом вазалском односу. хахахахххахахахахахаххах сјајно oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Ти си једноставно паметан рођен, све ти знаш и ти си геније на овом форуму! Честитам! 319.gif Ignjatije and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Е почињу више да ме смарај ови аргументи.Јел си ти видео КОЛИКО уговора они имају СА ЕУ? они ко да ЈЕСУ чланови ЕУ.Они само имају ту привелегију да нису обавезни да деле политику са еу АЛИ углавном ДЕЛЕ. И онда реци да је оно што ти причаш аргументовано. Стварно немам речи. Јел ми имамо НАФТУ као норвешка и исланд? Или јел имамо УРЕЂЕН БАНКАРСКИ СИСТЕМ као швајцарска? Исланд нема нафту. Исланд је пропао, али и тако пропали Исланђани су одлучили да се не прикључе ЕУ. А сада имају поново привредни раст управо због тога што нису слушали препоруке ЕУ или ММФ о томе како треба да изађу из кризе. Ми ИМАМО уређен банкарски систем као Швајцарска, али немамо међународно потврђену неутралност или гаранцију тајности података попут Швајцарске. А мрзи ме сада да ти пишем због чега је то битно за Швајцарску. Што те волим овако када причаш о стварима о којима две благе немаш.Прво, од почетка је политичка унија, јер почива на међународним уговорима. Међународни уговори имају СНАГУ устава. Међународни уговори НЕМАЈУ снагу устава, нити су је икада имали, било где. Међународни уговори који су ратификовани, код нас претежу над законима, али (пази сада) када не крше основна начела предвиђена Уставом. Тако је код нас. Код других не мора да буде тако (в. нпр. САД). О томе да постоји намера да се створи супердржава нема ИНДИКАЦИЈА, оног тренутка кадак рене да ствара свој суверенитет онда можемо да причамо у супер држави а не би била никаква супер држава већ би била конфедерација. Устав ЕУ је пропао на референдуму, па су га заменили Лисабонским споразумом, а већ сам ти писао о хармонизацији правних система, која такође полако пропада, јер се људи одупиру супердржави. Информиши се о темама о којима желиш да дискутујеш. Клипови нису довољни, ни изблиза. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 http://vukajlija.com/kontras/66366 RYLAH, katja and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Глупости. Што грчком економијом коју су они сами усрали свима ту неко сада помаже да се доведу у ред спречава их да сами одлучују? Pomažu im? Pa neka im pomognu - neka izađu iz evra, neka vrate drahmu i demokratiju i regulisaće nešto. Што народ не демонстрира за изчлањење и изолацију? Demonstriraju prvenstveno za izlazak iz evra, ali bi ih bolelo ćoše, sve i da izađu iz unije skroz. A ova rečenična konstrukcija je lep prikaz propagandističke retorike. Čudi me da nisi napisao "što ne demonstrira za isčlanjenje i GLAD, KUGU, RAT I INTERGALAKTIČKI ASTEROID U AKROPOLJ?". Pre neki dan je pred grčki parlament izašlo 80 - 100,000 ljudi i da nije bilo par hiljada policajaca oni bi linčovali sve u njemu. Ja se plašim old school revolucije u toj zemlji a vi i sovjetski komesari iz Brisela se i dalje ponašajte kao da je sve okej. Ignorišete na sopstvenu odgovornost. Тако да је вид полиитчке уније - ок посебно када делите заједнички политички циљ у том пољу. E pa ja taj cilj ne delim. Ali sad... ja znam da bi naši voleli da vide da smo mi deo Evrope i šta već, ipak se dosta toga izdešavalo, ali... mislim... Ignjatije, Manolis and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Slika govori vise od hiljadu reci : DYNABLASTER and Manolis је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 U Grčkoj crtaju vodeće nemačke figure u nacističkim uniformama. Verujem da je crvenim slovima pisalo ARBEIT MACHT FREI. To je sa ulaza u Aušvic. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 U Grčkoj crtaju vodeće nemačke figure u nacističkim uniformama. Moj omiljeni nacin izrazavanja. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Povodom ovog znacajnog dogadjaja za nasu zemlju hteo bih sa svim evropejcima da podelim dve pesme Roblje corbe.: http://www.youtube.com/watch?v=fRMXGRrUfu0 Ne znam kako,ali je nekako Bora umeo da predvidi neke dogadjaje http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука