Manolis Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Погрешио сам када сам написао да их има толико у Румунији, мислио сам у Свету. Извињавам се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Последице таквог (административним мерама - плаћање посебног пореза за оне старије од 25 година који немају деце, забрана контрацепције) подизања наталитета биле су: драстично повећање илегалних абортуса (са великим процентом смртности жена), растуће сиромаштво и драстично велики број напуштања деце (управо због сиромаштва). Све ово заједно допринело је ширењу епидемије сиде. И данас је Румунија земља са највећим броје ХИВ позитивних људи у Европи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Ја је немам хвала Богу, и ако сам Румун по националности Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Ја је немам хвала Богу, и ако сам Румун по националности Оно што хоћу да напоменем јесте да је Чаушеску својим деловањем (и по питању наталитета, а и на осталим пољима) румунском народу нанео много више штете него користи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Оно што хоћу да напоменем јесте да је Чаушеску својим деловањем (и по питању наталитета, а и на осталим пољима) румунском народу нанео много више штете него користи. Наравно, као и сваки комуњара. www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Čekajte, jesu li Rumuni pravoslavni? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Па одкуцај на ВИКИПЕДИЈИ и овако си експерт за тај сајт. Владан and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Nezezaj, ti si rumun, de iz prve ruke reci.Nema smisla vruće -hladno, dijalog voditi. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Ljudi obicno pausalno ocenjuju komuniste i po inerciji kazu da nista ne valja sto su uradili, ali Causesku je uradio odlicnu stvar za Rumune sa zabranom abortusa. Rumuni ce mu biti zahvalni zbog toga jednoga dana. Manolis је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Čekajte, jesu li Rumuni pravoslavni? Ih bre, pa naravno da jesu. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Неки ће рећи да то није хумано, да је то против људских права итд... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Ljudi obicno pausalno ocenjuju komuniste i po inerciji kazu da nista ne valja sto su uradili, ali Causesku je uradio odlicnu stvar za Rumune sa zabranom abortusa. Rumuni ce mu biti zahvalni zbog toga jednoga dana. Нажалост, он то није учинио из хуманих разлога! И није ни мало помогао људима који су имали више деце - давање ордења и бесплатно коришћење аутобуса мајкама које су родиле више од петоро деце није могло да нахрани ту дечицу. Смештао их је у сиротишта где су живели у најгорој беди, а и смртност је била на великом нивоу. Хтео је да будуће генерације одрасту као његови послушни робови. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Нажалост, он то није учинио из хуманих разлога! И није ни мало помогао људима који су имали више деце - давање ордења и бесплатно коришћење аутобуса мајкама које су родиле више од петоро деце није могло да нахрани ту дечицу. Смештао их је у сиротишта где су живели у најгорој беди, а и смртност је била на великом нивоу. Хтео је да будуће генерације одрасту као његови послушни робови. To ja ne znam ali znam da srbi ubiju hiljade srba godisnje. I niko se ne vozi besplatno autobusom. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 А као да су мајке (родитељи) у Србији данас и раније пролазили боље? Роди мајка дете а не добије ништа од државе... колико ја таквих знам не могу их набројати. Па и моја мајка у крајњем случају, није добила ни 1 динар од државе после порођаја... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Да ме не схватите погрешно. Убиство нерођеног детета - чедоморство (данас названо абортус, чишћење, склањање детета... називи којима се покушава прикрити страхота злочина) ничим се не може оправдати. Чаушескови циљеви због којих је забранио чедоморство нису имали никакве везе са светошћу живота (како је олако гледао умирање те исте дечице којима није пружио ни довољно хране ни здравствену негу). Једноставно их је оставио, па ко преживи тај ће после да служи његовим циљевима. Али се он није ту зауставио него је административнм мерама подстицао рађање великог броја деце, према којима се односио на исти начин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука