Иван Недић Написано Март 3, 2012 Пријави Подели Написано Март 3, 2012 http://www.srbizasrbe.net/index.php?option=com_content&task=view&id=2089&Itemid=73 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikruli Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 Јуче сам добио ово писмо и погледао прилог. Још увек не могу да се освестим да се ово дешава у Србији. Ovih dana porodica Trifunović iz Valjeva preživljava veoma teške trenutke budući da Centar za socijalni rad želi da im oduzme decu bez realnog osnova, takoreći na pravdi Boga, Razlog koji navode jeste neispravan krov na kući i loši uslovi života. Ako verujete da deca ne žive isključivo od uslova već prvenstveno od roditeljske ljubavi i brige i ako ste i sami roditelj, molim Vas da pogledate prilog preko ovog linka. http://blip.tv/miroslavm/drama-porodice-trifunovic-27-2-2012-5987368 Nadam se da ćete u ovom nevremenu u kome živimo i u kome smo upućeni jedni na druge, jer sa državom izgleda nešto ne štima, pronaći u sebi saosećanja i razumevanja za tudju nesreću jer ne možemo biti sigurni kada će to isto saosećanje biti potrebno nama. MILAN TRIFUNOVIC-broj racuna: 285252504000036786 VOLKSBANK- uz naznaku " POMOC ZA DECU +381-65-5100195 Učinite šta možete: uplatite novce, preporučite investitore, prosledite mail dalje, organizujte akciju u svom okruzenju ili se makar pomolite za ovu porodicu-toliko uvek možemo. Hvala i svako dobro Vam želim :-) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 Има цела тема о овоме, зове се мислим "Драма породице Трифуновић", потражи само. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 Sramota za Srbiju i sve njene sluzbe ! Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 nije bas tako, pre ce biti sramota za tog sto je snimio propagandni spot, bar po informacijama kojima raspolazemo Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 Има ли неко коначне информације? "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 nije bas tako, pre ce biti sramota za tog sto je snimio propagandni spot, bar po informacijama kojima raspolazemo Ne mogu da verujem da bi neko u takvoj nesreci trazio nacin da profitira, ovo mi je vise kao apel da im se pomogne da sacuvaju sopstvenu decu ?! A kakve su to raspolozive informacije ? Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 nije radi profita neg valjda radi alibija, pa pise u onoj temi izjava socijalnog Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dukenukem Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 Poštovani forumaši, Ja koliko videh, na naslovnoj strani je naš Gospod pa pretpostavljam da bi i rasprava trebala da teče drugačijim rečima, ali kako je tako je. Zvao sam ovog čoveka da bi mi dao svoj žiro račun, i potvrđujem da je račun taj koji je naveden na jednoj od prethodnih strana. Ovim ljudima svakako treba pomoći, tako da vas pozivam da uplatite koliko možete. Ja sam uplatio koliko mogu i kad budem mogao ponovo ću. Ako možete, učestvujte i vi, to je moje mišljenje, ne kažem da sam u pravu. Što se tiče socijalnih radnika, smatram da do sada bi trebalo već da postoji neki papir, rešenje koje bi dalo uvid u to šta se stvarno dešava. U svakom slučaju nije na nama da sudimo, već da se molimo Bogu za ovu divnu decu i njihove roditelje, da ako i nisu postupali sa njima kako treba da se to promeni. Što se mene tiče, ja iskreno zahvaljujem Bogu što mi je dozvolio da pomognem ovim ljudima jer bez obzira na svu ovu situaciju koja je uticala da ja za njih saznam, njima je potrebna finansijska pomoć. Nemojte odlagati pomoć, siguran sam da možete izdvojiti neki manji iznos, ne budite lenji, otiđite do pošte/banke i obavite svoju hrišćansku dužnost. Ja nisam iz Valjeva i ne poznajem ovog čoveka, a njegov telefon su mi dali iz vujić televizije. Puno vas sve pozdravljam. Prolece је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 http://www.prva.rs/sr/video/info/explosive/mediaSet/3486/EXploziv+06.03 Ja sam ubedjena da je ovde pe sredi korist nekih hranitelja koji ce na osnovi te dece dobijati mesecno 34 000 dinara po detetu.Neko se okomio na tu porodicu iz sopstvene koristi,ubedjena sam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 http://www.prva.rs/sr/video/info/explosive/mediaSet/3486/EXploziv+06.03 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Suzana Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 nije bas tako, pre ce biti sramota za tog sto je snimio propagandni spot, bar po informacijama kojima raspolazemo Na snimku je otac dece izjavio,da je on zvao televiziju i komsije da bi dokazao da socijalni radnici grese... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 http://www.prva.rs/s.../EXploziv+06.03 Ja sam ubedjena da je ovde pe sredi korist nekih hranitelja koji ce na osnovi te dece dobijati mesecno 34 000 dinara po detetu.Neko se okomio na tu porodicu iz sopstvene koristi,ubedjena sam. To je i meni palo na pamet... Dakle, nesto mi samo nije jasno - pomoc drzave pravim roditeljima je 8000 za svu decu, a ako ta deca budu predata hraniteljskoj porodici onda je pomoc drzave 34000 po detetu?!?! Jel ovo stvarno tacno? Moze li neko da odgovori? Ako jeste - Srbija je rekla mozgu laku noc... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 @dukenukem Dobro dosao na forum... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 6, 2012 Пријави Подели Написано Март 6, 2012 То мораш да питаш државу, која је прописала ко све и под којим условима може да добије новчану помоћ од државе. Ми у Центру само спроводимо одлуке које веће инстанце од нас доносе. Опет погрешна адреса - Центар само по строго одређеним критеријумима одређује ко испуњава право да му се материјално помогне. Ако се добро сећам, ова породица је добила у неколико наврата једнократну помоћ. Очигледно да материјални моменат уопште није пресудан у овом случају, већ се вероватно ради о грубом занемаривању или злостављању деце. Zanimljivo je, pak, da se u slucaju romske dece skoro nikad ne reaguje, uopste, a kamoli ovako ostro. Pitanje je odakle ovako dupli arsini... Vreme sad... :rolleyes: Таша је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука