RYLAH Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 Знам све то, хвала на информацијама, али могу и ја да питам...зашто не би могао бити фалсикикат и зашто појединци одмах прво помисле да је у питању аутентичан, али хришћански гледано неверодостајан спис неке давне секте? Зашто не би у целости или у деловима, кроз разне могуће интерполације које најсавременијим техникама могу бити одрађене тако да је веома тешко провалити да је интерполација у питању, текст не био представљао фалсификат? Тешко ли је то извести некоме ко има пара и ко има одређени циљ тога што ради? Много поверења имаш, брате мој...мало већа али контролисана доза неповерења према истинољубивости појединих људи и група, може бити отрежњујућа. Лично верујем да је текст ако не у целости оно у деловима фалсификован преко интерполација. И још нешто...овакав спис, не рачунајући куран, у коме се од стране Христа указује на мухамеда као последњег и коначног пророка, није никада пронађен до сада...чисто да напоменем...можда ће представљати некоме неку врсту логичке копуле. Нисам мислио да ти трљам нос било чиме, нема потребе за тим сарказмом. Можда си само погрешно протумачио оно што сам рекао. Не сумњам у годиште списа из простог разлога: онај који је од самог почетка стварао смутње, раздоре и секташење је врло лако могао да "затури" овакав текст и да онда за цирка петнаест векова буде пронађен и ископан као "аутентичан", попут неких већ постојећих (нпр. "Свици са обале Мртвог мора"). Много је лакше бити "аутентичан" када је старост списа ван сваке сумње. Попут историјских фалсификата Католичке цркве из раног средњег века, на пример. Дакле, ван сваке ми је сумње да јесте неверодостојан, али сам врло уверен да је из тог периода, и у том смислу аутентичан, управо са циљем да смути и превари што више људи, попут неких који сада имају и "хисторијске факте" за оно у шта су до сада веровали, али увек били побијани доказима и простом логиком. И са тим "фактима" ће да буду још тврђи и непомирљивији на путу који води у смрт. Због тога немам скоро ни мало сумње да је заиста из онога периода. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 Izgleda da se neko optužuje za falsifikate.Koliko mi je poznato na jednom od vaših vjerskih konzilija ste spalili nekoliko desetina lažnih evandželja.Jesam li u pravu?"Da i to su muslimani falsificirali" Где смо то спаљивали "лажна јеванђеља"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 Da nije, mozda, Bosanac pisao recenziju te turske ''nove'' Biblije...? znaaaaao Ako jeste, da procitamo, zasluzio je... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 Исус најавио долазак Мухамеда... Па јесте, лепо је рекао: "Чувајте се лажних пророка и чувајте се да вас ко не превари! Ignjatije, antics, RYLAH and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 nema vise sta da se reche, radi mene moze kljuc Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 У свему је најтрагичније што српски медији, попут Пинка, објављују ову "вест" у дневнику (!?). Да, да. Пост је. Ваља узнемиравати хришћане. Браво Пинкаши, свака част "најгледанија комерцијална телевизијо, према последњим мерењима". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 У свему је најтрагичније што српски медији, попут Пинка, објављују ову "вест" у дневнику (!?). Да, да. Пост је. Ваља узнемиравати хришћане. Браво Пинкаши, свака част "најгледанија комерцијална телевизијо, према последњим мерењима". Ма пукли су они са гледаношћу већ одавно , оптужују ТВ Прву да су турска телевизија због серија а и сами преносе турске серије. Сад су као кренули са неком греческом серијом , коју како чујем од бабица , слабо ко прати ... Уосталом шта очекивати од тог порода аспидиног , једна ствар само ту није јасна , када је дошло до рушења Милошевића тада је било речи да ће бити укинут тај ПИНК као једна тровачница пар екселанс , међутим ништа се није десило, туц муц , мало по мало нове власти су се сконтале с Митровићем ко негда Мира Марковић која му је дала сву ту моћ , паре и остало . То је био један од прих пропуста нове демократске власти. После су све емисије продкције Емоушн ишле управо преко Пинка, сад их иде највећи број истина иду и на другим ТВ станицама . А васник Емоушна је нико други до градоначелник Београда Ђилас. Можда ту треба тражити узрок ове антихришћанске и антицрквене буке. Па и у Новом Саду су повод 70 Рације највећи букачи били људи из ДС. Знам да има доста демократа који су људи Хришћани , али очигледно један њихов део, можда једна њихова фракција води отворену антицрквену и антихришћанску пропаганду. Зашто , не знам. Можда су просто комунисти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 vise nego ocigledno je da na vlasti nema ni 1% Hriscana, nije bitno koja je stranka u pitanju svi su isti uz minimalne varijacije, jednostavno Hriscanima nema mesta u sadasnjoj politici jer cim se neko i pojavi odma biva preobracen ili eliminisan iz te bande Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 У свему је најтрагичније што српски медији, попут Пинка, објављују ову "вест" у дневнику (!?). Да, да. Пост је. Ваља узнемиравати хришћане. Браво Пинкаши, свака част "најгледанија комерцијална телевизијо, према последњим мерењима". Au, brate, sta si ti ocekivao od njih i takvih? Ja nista dobro, svakako, pa me utoliko i ne iznenadjuje od njih ova "vest"... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Фебруар 28, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2012 Ма, немају ови у PINKу појма да је сада пост. Не само да нису хришћани, него им и опште образовање није баш јача страна и онда... шта очекивати? Када су уредници двотомног Филмског и телевизијског лексикона у издању ФДУ писали одредницу СиД водитељка, мислим да су баш PINK имали у виду. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Izgleda da se neko optužuje za falsifikate.Koliko mi je poznato na jednom od vaših vjerskih konzilija ste spalili nekoliko desetina lažnih evandželja.Jesam li u pravu?"Da i to su muslimani falsificirali" Не љути се али проблем са тобом лежи у томе што ем стално причаш нешто неповезано, ем невезано за тему, ем си толико конфузан да те никада не разумем шта причаш...као да причаш турски. :rolleyes: Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Нисам мислио да ти трљам нос било чиме, нема потребе за тим сарказмом. Можда си само погрешно протумачио оно што сам рекао. Не сумњам у годиште списа из простог разлога: онај који је од самог почетка стварао смутње, раздоре и секташење је врло лако могао да "затури" овакав текст и да онда за цирка петнаест векова буде пронађен и ископан као "аутентичан", попут неких већ постојећих (нпр. "Свици са обале Мртвог мора"). Много је лакше бити "аутентичан" када је старост списа ван сваке сумње. Попут историјских фалсификата Католичке цркве из раног средњег века, на пример. Дакле, ван сваке ми је сумње да јесте неверодостојан, али сам врло уверен да је из тог периода, и у том смислу аутентичан, управо са циљем да смути и превари што више људи, попут неких који сада имају и "хисторијске факте" за оно у шта су до сада веровали, али увек били побијани доказима и простом логиком. И са тим "фактима" ће да буду још тврђи и непомирљивији на путу који води у смрт. Због тога немам скоро ни мало сумње да је заиста из онога периода. Нисам ни у једном тренутку мислио да желиш да ми натрљаш нос, савршено схватам шта си хтео да кажеш, али једноставно стављам под знак питања твоју стопостотну убеђеност у аутентичност списа и ништа више...не видим да сам ти ишта саркастично упутио нити ми је то била намера....само сам ти дао један мали савет везан за олако давање поверења.Опрости ако сам те увредио, није ми то била намера.Знаш...данас је тако лако направити "аутентичан спис" и тако је лако убедити људе и рећи да је спис веродостојан, да је то више него смешно, веруј ми. Захваљујући појединим људима које сам упознао, захваљујући свему што ме окружује и што гледам, као и ти, сваки дан на сваком месту и на сваком нивоу живота, то ми је одавно постало јасно. Значи, можда је тачна варијанта коју си ти поменуо а можда је ово што сам ја рекао (потпуни или делимични фалсификат увиду интерполација)...поента је у томе да ја не дајем тако лако своје поверење у аутентичност неких ствари...поготово ако су овако бесмислене као што је овај случај.Моје мишљење. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
katja Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 У свему је најтрагичније што српски медији, попут Пинка, објављују ову "вест" у дневнику (!?). Да, да. Пост је. Ваља узнемиравати хришћане. Браво Пинкаши, свака част "најгледанија комерцијална телевизијо, према последњим мерењима". пост је пост, а вест - вест. сензационализам је на цени, а телевизија и онако одавно нема поштовања према својим гледаоцима... о пинку нарочито не вреди расправљати. "Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Нисам ни у једном тренутку мислио да желиш да ми натрљаш нос, савршено схватам шта си хтео да кажеш, али једноставно стављам под знак питања твоју стопостотну убеђеност у аутентичност списа и ништа више...не видим да сам ти ишта саркастично упутио нити ми је то била намера....само сам ти дао један мали савет везан за олако давање поверења.Опрости ако сам те увредио, није ми то била намера. Знаш...данас је тако лако направити "аутентичан спис" и тако је лако убедити људе и рећи да је спис веродостојан, да је то више него смешно, веруј ми. Захваљујући појединим људима које сам упознао, захваљујући свему што ме окружује и што гледам, као и ти, сваки дан на сваком месту и на сваком нивоу живота, то ми је одавно постало јасно. Значи, можда је тачна варијанта коју си ти поменуо а можда је ово што сам ја рекао (потпуни или делимични фалсификат увиду интерполација)...поента је у томе да ја не дајем тако лако своје поверење у аутентичност неких ствари...поготово ако су овако бесмислене као што је овај случај.Моје мишљење. Када кажем аутентичан, мислим ту само на старост, не и на веродостојност (истинитост садржаја). Што се превара тиче, за сада можемо да оперишемо само доступним информацијама, али имам разлога да верујем да јесте те старости. А волео бих, уколико знаш неку од техника фалсификовања годишта, која би прошла проверу научним методама, да сазнам нешто више о томе. Ако имаш линк, или текст, молим те да ми ископираш на пвт, да не офтопикујемо овде, да не смарамо људе. А делује ми као аутентичан (понављам, само по годишту), јер је модус операнди непоменика. Многе су се такве фабрикације виделе, на пример, у доказивању еволуције, само што биолошке трагове није могао да "затури" тако лако као неки спис, па се ту прибегавало фалсификатима друге врсте, које се веома лако открију. Због тога мислим да су овакве преваре, које ударају у саме темеље неприпремљених и/или необавештених, дуго и пажљиво припремане. Ко зна шта ће се још све ископати када дође време за то. Али ако знаш за неку методу, стварно бих волео да ми ископираш на пвт. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Када кажем аутентичан, мислим ту само на старост, не и на веродостојност (истинитост садржаја). Знам да мислиш на то...ваљда је то очиглено? А волео бих, уколико знаш неку од техника фалсификовања годишта, која би прошла проверу научним методама, да сазнам нешто више о томе. Ако имаш линк, или текст, молим те да ми ископираш на пвт, да не офтопикујемо овде, да не смарамо људе. Али ако знаш за неку методу, стварно бих волео да ми ископираш на пвт. Не знам ни једну...знам ко зна и ко се тиме бави, али како и на који начин, којим методама, то ми не би рекли ни за живу главу. Важно је да је манипулација таквим стварима итекако могућа и убедљивог је карактера...све за лову може да се уради...апсолутно све!Чак сам био и преварен у вези са једним археолошким налазом који је био у мом поседу...али то је дуга прича и није за јавност. . Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука