Jump to content

Маша и медвед

Оцени ову тему

Препоручена порука

Извињавам се што кварим журку. Застрашујуће глуп цртани, са претензијом да буде поучан. Маша је ништа друго до типично размажено дете (до максимума) које увек остаје некажњено. Овакви цртани филмови - а нарочито ако су наоко лепи и допадљиви као овај - су отров за васпитање деце

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

On 14. 2. 2012. at 12:37, Иван Недић рече

Извињавам се што кварим журку. Застрашујуће глуп цртани, са претензијом да буде поучан. Маша је ништа друго до типично размажено дете (до максимума) које увек остаје некажњено. Овакви цртани филмови - а нарочито ако су наоко лепи и допадљиви као овај - су отров за васпитање деце

Ајде овако, Маша прави велике проблеме Мишки, и то толико да стварно почиње да смета, заправо дотерали су несташлук до максимума, до екстрема, и ето ти баш у складу с тим и реагујеш, исто као и ја. Е сад, не знам како деца реагују на Машу, али прептостављам да је циљ показати деци колико несташлук може бити напоран и тежак, да им буде жао меде који стално јурца да сачува Машу (и то највише од ње саме).

Шта мислиш? Да ли ће деца разумети овакву поруку, презентовану на овакав начин?

Подели на овим сајтовима

И још нешто, сад кад премотавам филм, и присећам се свих цртаћа: Душко Дугоушко, Том и Џери, Ледено Доба итд... и мислим да су Мишка и медвед најбољи цртани икад направљен!

Просто се види разлика у менталитету између западних цртаћа и овог руског.

А колико су уопште цртаћи добри, за децу, стварно не знам. Не знам како утичу на децу, мени су барем интересантни.

Лично бих волео да као мали нисам гледао хи мена, нинџа корњаче, америчког нинџу и остало, оставили су неку бљутаву и мрачну импресију

Подели на овим сајтовима

On 14. 2. 2012. at 13:10, ajvanho8 рече

Ајде овако, Маша прави велике проблеме Мишки, и то толико да стварно почиње да смета, заправо дотерали су несташлук до максимума, до екстрема, и ето ти баш у складу с тим и реагујеш, исто као и ја. Е сад, не знам како деца реагују на Машу, али прептостављам да је циљ показати деци колико несташлук може бити напоран и тежак, да им буде жао меде који стално јурца да сачува Машу (и то највише од ње саме).

Шта мислиш? Да ли ће деца разумети овакву поруку, презентовану на овакав начин?

Посмтрање из различитог угла...обојица сте у праву. Ако се родитељ укључи са дететом и упути га какво наравоученије треба да се извуче из цртаћа, неће бити лоше за дечију душу. Баш како кажете ,ако се упути дете да треба бити саосећајано се медом и рећи му да се потруди да оно то у стварном животу неком не чини, дете и родитељ ће уживати у цртаћу :)

Подели на овим сајтовима

Ma ljudi,verujte,nije ona razmažena.Svako dete je nemirno,samo neko manje,neko više.Verujte,ja sam bila ovakva,hiperaktivna,preambiciozna,maaa nebo mi mi je bilo cilj,zvezde da dohvatim hehe...Deca ne mogu da razmišljaju na taj način kao što se ovde postavljaju pitanja,njma je ovo smeh do suza,jer vide sebe u Maši...to su ipak samo dečiji nestašluci...sve to prođe u razvojnim fazama deteta,a kad poodrastu i slučajno nalete na neki od tih crtaća koji su gledali,uživaju u tome,jer bi možda voleli da su ostali baš takvi.

Ipak je taj svet meni najlepši,baš taj,detinji :)

• Волим 1

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

On 14. 2. 2012. at 13:24, Aleksandrida рече

Ma ljudi,verujte,nije ona razmažena.Svako dete je nemirno,samo neko manje,neko više.Verujte,ja sam bila ovakva,hiperaktivna,preambiciozna,maaa nebo mi mi je bilo cilj,zvezde da dohvatim hehe...Deca ne mogu da razmišljaju na taj način kao što se ovde postavljaju pitanja,njma je ovo smeh do suza,jer vide sebe u Maši...to su ipak samo dečiji nestašluci...sve to prođe u razvojnim fazama deteta,a kad poodrastu i slučajno nalete na neki od tih crtaća koji su gledali,uživaju u tome,jer bi možda voleli da su ostali baš takvi.

Ipak je taj svet meni najlepši,baš taj,detinji :)

Да, да, браво!

Неразумно је очекивати да дете гледа на свет и резонује на исти начин као ми одрасли. Ми одрасли смо ти који треба да комуницирају са дететом сагледавши свет из његовог угла. :)

Подели на овим сајтовима

On 14. 2. 2012. at 13:33, ajvanho8 рече

Али овај цртани није само за децу... овај цртани поучава и родитеље и то кроз меду - види како се меда опходи према крајње немирној Маши.

Хахахах браво :D :D :D

Подели на овим сајтовима

E to je Ajvi,baš tako :) A znaš li kako je to teško,baš to,sagledavati iz njihovog ugla,ne spustiti se,već uzdići se u razgovoru sa njima,jer taj je svet najčistiji,najbezazleniji,sve je moguće u tom svetu.Mi,kao roditelji imamo vrlo težak zadatak,poput mede,naravno,mnogo ozbiljnije. Ja bih svakom preporučila crtać od jedne do sto jedne godine :)

Подели на овим сајтовима

Не знам како је то :)

Тј. само делимично знам (али мислим да се нисам најбоље показао, псссст)

Кад код сазнам да је неко родитељ, одмах имам већи респект према тој особи

Подели на овим сајтовима

Dobro je dok si samokritičan po tom pitanju,to te već čini odgovornim ;) Samo mi je žao što deca tako brzo rastu,da te nejlepše trenutke za nas roditelje, od onog bebećeg doba ( :) ) pa sve do nekih 5 god. tako brzo prođe da toga nismo ni svesni.

Подели на овим сајтовима

Ма добро, не мора сваком да се свиди...

Ко зна, можда постоје чак и људи којима се Шрек не свиђа... ;D

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...