Jump to content

Животни век људи?

Препоручена порука

Pogledaj samo kakve si reci koristio i to na racun cele SPC... ispade kao da do skoro tu nista bas nije valjalo.
Није само на рачун СПЦ (много шире) и није да баш, баш, баш ништа није ваљало било је ту и тамо светлих примера, али углавном и дан данас ствари нису баш светле, мада ми се чини да иде на боље... Да су ствари иоле нормалне појаве као што су зурлоти не би ни постојале... Што је рекао Ниши, замисли какав треба да имаш ум да би као обичан монах екскомуницирао и анатемисао ни мање ни више него Константинопољског патријарха (Есфигмен)... Нешто је труло у ПЦ, и ствари се неће поправити гурањем под тепих или лажирањем историје...
A ne treba da pisem kolko takva tvrdnja veze nema sa mozgom.
Не бих се сложио.

Samo sablazanjavas ljude koji citaju bezveze...

Царство Небеско није царство саблажњених...

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Није само на рачун СПЦ (много шире) и није да баш, баш, баш ништа није ваљало било је ту и тамо светлих примера, али углавном и дан данас ствари нису баш светле, мада ми се чини да иде на боље... Да су ствари иоле нормалне појаве као што су зурлоти не би ни постојале... Што је рекао Ниши, замисли какав треба да имаш ум да би као обичан монах екскомуницирао и анатемисао ни мање ни више него Константинопољског патријарха (Есфигмен)... Нешто је труло у ПЦ, и ствари се неће поправити гурањем под тепих или лажирањем историје...

Ko?

Подели на овим сајтовима

Pitam koja mu je terminologija,ne napadam

„новотарци”=заступници православне теологије

„старотарци”=заступници тридентинске теологије у ПЦ

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Ko?
Па пише у загради - мисли се на бивше монахе манастира Есфигмен... као увод у проблематику погледај шта каже владика Атанасије https://www.pouke.org...u-starotarstva/

Подели на овим сајтовима

„новотарци”=заступници православне теологије

„старотарци”=заступници тридентинске теологије у ПЦ

Da probam da prevedem: tradicionalisti i "novi" vjernici?

edit: tj obratno odnosno tvojem postu

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Da probam da prevedem: tradicionalisti i "novi" vjernici?
Никако. Никако се духовне величине као што су владике Атанасије и Давид, или модерни још неканонизовани Свети Отац Александар Шмеман не би могли назвати неофитима... онако како сам написао - то је општеприхваћена терминологија - говорио је у својој беседи у Љубостињи владика Давид о томе...

Подели на овим сајтовима

Никако. Никако се духовне величине као што су владике Атанасије и Давид, или модерни Свети Отац Александар Шмеман не би могли назвати неофитима...

ma kakvi neofiti,na pamet mi nije palo

ako je odgovor na onoj temi jasno mi je

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

А колико јуче СВИ сте исто тако хировито и здушно борили против Т.Е.

коју сада исто тако хировито заступате - исмевајући ове неједномислеће по том питању са вама, као да су они глупљи од вас. Пре пар година међу првима сам прихватио Т.Е. (тачније, прихватио могућност да се Т.Е. у ставри не противи хришћанској вери),

(као и у вашим, раније! ;) sic).

Ћао. Није баш моја тема и ретко се мешам по овим деловима форума они су за мене као нека забрањена шума али сам хтео да се убацим да ти кажем зашто ја жестоко браним ТЕ. Једноставно када се удубиш у те схвати да су те креационисти лагали и да си сам лагао преносећи њихове лажи, самим тим имаш потребу да оправдаш сопствену наивност и поништиш ефекте гриже савести које си сејао док си (бар у мом случају ) био креациониста.

Верујем да је тако са сваком ко је био обмањен од креационизам.

Ако прихваташ да се ТЕ не противи хришћанској вери то је јако добар корак и то увек поздрављам. Зато што свако ко нема ту религијску препреку ка ТЕ на крају је сконта.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ћао. Није баш моја тема и ретко се мешам по овим деловима форума они су за мене као нека забрањена шума али сам хтео да се убацим да ти кажем зашто ја жестоко браним ТЕ. Једноставно када се удубиш у те схвати да су те креационисти лагали и да си сам лагао преносећи њихове лажи, самим тим имаш потребу да оправдаш сопствену наивност и поништиш ефекте гриже савести које си сејао док си (бар у мом случају ) био креациониста.

Верујем да је тако са сваком ко је био обмањен од креационизам.

Ако прихваташ да се ТЕ не противи хришћанској вери то је јако добар корак и то увек поздрављам. Зато што свако ко нема ту религијску препреку ка ТЕ на крају је сконта.

Steta sto si bio tako obmanut kreacionizmom :(, da nisi, mozda bi bio zdrav, normalan vernik.

Подели на овим сајтовима

Не верујем. Напустио сам ја веру пре креационизма.

Агностик/деиста сам био дуго времена.

Мој талас би у стручним терминима ишао овако, Верник -> Гностик(сапримесама интересовања за окултне школе) -> Агностик(нема окултизма, астрологија ) -> Деиста ( Присутно веровање у астрологију) -> (и кад сам сконтао да је и астрологија лаж) Атеиста (услед недостатка супрнатуралног било чега што могу да видим)

Астрологиај је вероватно најдуже опстала јер је то мешавина езотерије са аматерском астрономијом и генерално квазинауком.

Еволуцију сам прихватио негде у периоду Агностика.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

pa ti si degradiro ko grafikon hahahaa :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Не верујем. Напустио сам ја веру пре креационизма.

Агностик/деиста сам био дуго времена.

Мој талас би у стручним терминима ишао овако, Верник -> Гностик(сапримесама интересовања за окултне школе) -> Агностик(нема окултизма, астрологија ) -> Деиста ( Присутно веровање у астрологију) -> (и кад сам сконтао да је и астрологија лаж) Атеиста (услед недостатка супрнатуралног било чега што могу да видим)

Астрологиај је вероватно најдуже опстала јер је то мешавина езотерије са аматерском астрономијом и генерално квазинауком.

Еволуцију сам прихватио негде у периоду Агностика.

Dragi moj, ti veru nikad nisi ni imao, u hriscanstvu nema okultnog ni astrologije ni kreacionizma ni ostalih ciribu ciriba gluposti i iluzija. Sudeci po tvom grafikonu, nije ni cudo sto si postao ateista.

Подели на овим сајтовима

ajde zvucis ko neka tetkica 0110_hahaha

ovde smo samo mi pingvini, preuzeli smo komp! :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...