antics Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 Ни ја се не слажем: психолог се бави здравим људима са проблемом. Овде је потребан психијатар. Не духовник, него специјалиста.! Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jovan zilot Написано Фебруар 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 On 8. 2. 2012. at 22:17, Александар Милојков рече Ма ко те гони, човече? Теби је потребан добар психолог, а не да те ми гонимо. Зилотима се ругамо како би их раскринкали као лажеправославце. За ове друге зна се ко су. Они се не представљају лажно, па ко (их) воли, нек изволи. Вас треба раскринкати јер сте вукови (секташи и расколници) у овчијој (православној) кожи. Неће нико узети отров када на кутији јасно стоји мртвачка глава, али хоће ако га упакујеш у амбалажу кока коле и помешаш са соком. Gospodine Milojkov, ja sam inzinjer a Vi ste teolog. sramota je da jedan inzinjer uci teologa teologiji, ali ipak cu morati da Vas poucim nekim stvarima, jer izgleda Vi na fakultetu ucite neciju drugu teologiju. Po ucenju SVIH Svetih Oceva, ponavljam SVIH, zabranjeno je imati zajednicu sa jereticima. AMIN! Isto tako, po ucenju Svetih Oceva, zabranjeno je imati zajednicu sa onima koji izgledaju pravoslavno a imaju opstenje sa jereticima. Posto je "svjetski savez crkava" jeres par exelens, jeres na kvadrat, jeres da ne moze biti veca jeres, jeres gdje su uclanjene sve gadosti pod kapom nebeskom, izmedju ostalog i satanska "crkva", udruzenja homoseksualca, masonske loze (konstatinopoljksa patrijasije je masonska loza), pagani, budisti, judeisti, onda je ocigledno da svi oni koji tu jeres podrzavaju i ucestvuju u njoj, da su jeretici. Po ucenju Svetih Oceva, od njih treba bjezati glavom bez obzira, sto ziloti i rade. Dakle, mi ne radimo samo onom sto su nas Sveti Oci naucili. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 Nisam admin ali mislim da je stvarno suvisno i krajnje neprimereno takvo ophodjenje prema zilotima. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 Kad ne mozes protiv budale, pridruzis joj se. Sto ste se potpalili toliko? Ko da ne znate naseg prijatelja mnogobanovanog... Pa to mu je cilj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 Цитат Po ucenju SVIH Svetih Oceva, ponavljam SVIH, zabranjeno je imati zajednicu sa jereticima. AMIN! A otkad je sedenje u istoj prostoriji sa nekim isto sto i imati zajednicu? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jovan zilot Написано Фебруар 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 On 8. 2. 2012. at 22:22, antics рече Ни ја се не слажем: психолог се бави здравим људима са проблемом. Овде је потребан психијатар. Не духовник, него специјалиста.! A da li je papi potreban specijalista? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 Ово је питање било интересантно, а ниси одговорио: А пошто код вас пребива Дух Свети (опрости ми, Господе, на овој хули), а код нас не, како онда тај свештеник дође к вама, па остаде свештеник? Ако ни крштен није по канонима (а слагали су те да крштење обливањем није по канонима), онда сигурно није ни рукоположен, пошто хиротонију врши Дух Свети...? Баш ме то занима, ако може једно инжењерско појашњење, јер убоги студенти теологије о теологији појма немају. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 On 8. 2. 2012. at 22:26, jovan zilot рече Gospodine Milojkov, ja sam inzinjer a Vi ste teolog. sramota je da jedan inzinjer uci teologa teologiji, ali ipak cu morati da Vas poucim nekim stvarima, jer izgleda Vi na fakultetu ucite neciju drugu teologiju. Po ucenju SVIH Svetih Oceva, ponavljam SVIH, zabranjeno je imati zajednicu sa jereticima. AMIN! Isto tako, po ucenju Svetih Oceva, zabranjeno je imati zajednicu sa onima koji izgledaju pravoslavno a imaju opstenje sa jereticima. Posto je "svjetski savez crkava" jeres par exelens, jeres na kvadrat, jeres da ne moze biti veca jeres, jeres gdje su uclanjene sve gadosti pod kapom nebeskom, izmedju ostalog i satanska "crkva", udruzenja homoseksualca, masonske loze (konstatinopoljksa patrijasije je masonska loza), pagani, budisti, judeisti, onda je ocigledno da svi oni koji tu jeres podrzavaju i ucestvuju u njoj, da su jeretici. Po ucenju Svetih Oceva, od njih treba bjezati glavom bez obzira, sto ziloti i rade. Dakle, mi ne radimo samo onom sto su nas Sveti Oci naucili. Штета што инжењере не уче и граматици, јер се не каже светих оцева, него светих Отаца. Осим тога, ако Ви нешто поновите, па још великим словима, то није баш никакав аргумент, осим у кафани уз четничке песме... или партизанске - свеједно. А што се подвученог тиче, Фројд каже (а мислим да је у овом случају баш он надлежан) да омашке у говору и писању казују управо оно што особа жели да уствари каже, а прећуткује. Ето, рекли сте троимени Чејовићу, све овиме. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 On 8. 2. 2012. at 21:36, jovan zilot рече Zovem se Vukman-Jovan Cejovic, pripadnik sam Crkve istinskih pravoslavnih hriscana, koja je u Grckoj poznata pod nazivom "GOH". Po zanimanju sam diplomirani inzinjer procesne tehnike, fakultet sam zavrsio u Minhenu, gdje sam 1988 godine emigrirao i postao politicki emigrant. Ucesnik sam burnih desavanja ispred Podgoricke skupstine, posle kojih sam jedno vrijeme lezao u zatvoru. Desnicarskih sam politickih pogleda, za sve opozicione stranke u Srbiji i Crnoj Gori nepodoban, najvise zato sto nisam nikada bio clan komunisticke partije i sto slobodno mislim. Takodje sam banovan sa svim zemaljskih i nebeskih foruma u Srbiji i to po nekoliko stotina puta. Samo sa ovog foruma sam banovan barem pedeset puta i to kao: Cejo, Cejo-legenda, Rajka samurajka, Fijasko Marskapone, Cejo mnogobanovani, Misel, Linda, Magda, Roko panker i tako dalje. Star sam 51 godinu, nosilac sam crnog pojasa cetvrti dan u karateu, zivio sam buran zivot, prosao siti i reseto tri puta se zenio, prije petnajest godina poceo da idem u Crkvu i onda sam shvatio da su sve pravoslavne Crkve pale u jeres i posle duge i teske borbe, koja je trajala pet godina, odlucio sam da prelomim i da vise ne licimerim. U Decembru prosle godine sam se krstio u Berlinu, kod oca Dragana Vidojkovica a takodje se skoro u isto vrijeme krstio i moj pasanog kod zilotskog jeromonaha Metodija u Bosni. Otvaram temu sa zeljom za zivu diskusiju, kao sto prilici duhovnim aristokratama. Надам се да је све ово само једна неумесна шала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 On 8. 2. 2012. at 22:18, antics рече А у којој од фракција пребива Дух Свети? Или сви добијате по четвртину са сиром? "Епископ" А: Ми смо "истинита православна Црква" "Епископ" Б: Ми смо "истинита православна Црква" ...... "Еоископ" Ш: Ми смо "истинита православна Црква" Питање водитеља: општите ли као Цркве међусобно? "Епископ" А: Не. Они су отпадници. "Епископ" Б: Не. Они су отпадници. ........ "Епископ" Ш: Не. Они су отпадници. Питање водитеља: А како знате да ви нисте отопадник, будући да нема општења? "Епископ" А: Ми држимо предање. "Епископ" Б: Ми држимо предање. ........ "Епископ" Ш: Ми држимо предање. итд, итд, итд Нажалост, мала је азбука и абецеда да смести све "епископе." Но, не мари. Одговори су увек идентични. Самопотврда себе самог као истине, као Цркве је демонска обмана. Истине нема без заједнице. Једне Цркве нема без многих Цркава и њиховог међусобног општења. Баш као што Оца нема без Сина и Духа Светога, нити Сина без Оца и Духа Светога, нити Духа Светога без Оца и Сина. Једно и мноштво се поклапају. Једног без многих нема. Јединство се потврђује као општење, као заједница. Али...бојим се да узалуд причам. Ради се о људима који нису превазишли доживљај Православља даље од магијског ритуализма, интелектуалног и морализаторског пијетизма. Све у свему - нису изашли даље од свог егоцентризма. Отуда и тај "осећај истине" у себи самом, насупрот других који су лаж. Типична ђаволска онтологија. Sherlock H., Srdjan, antics and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 On 8. 2. 2012. at 22:30, Srdjan рече Надам се да је све ово само једна неумесна шала. Pa znajuci Cejovica to je vrlo moguce. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jovan zilot Написано Фебруар 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 On 8. 2. 2012. at 22:28, petar m рече A otkad je sedenje u istoj prostoriji sa nekim isto sto i imati zajednicu? Ne sjede oni u istoj prostoriji, nego ucestvuju u zajednickim molitvama, potpisuju zajednicka dokumenta i svi zajedno navikavaju narod na njihovo zajednicarenje, sve pod izgovorima, misionarenja, borni za mir, ekologiju i sta jos ne. Ja nemam vremena da veceras obradjujem ovu temu, ako ne budem banovan, postavicu dovoljno dokaza iz kojih ce biti jasno, da pripadnici svjetskog pravoslavlja SVIM SILAMA ucestvuju u apostaziji. Usudicu se da kazem, da oni nista drugo ne rade, osim sto ucestvuju u apostaziji, to im je jedini zadatak. I zemlja se moze prevrnuti, ali oni da izadju iz "svjetskog saveza crkava" to nema sanse da vidis. A samo da izadju odatle i da prestanu da ekumenisu, povratio bi se mir u Crkvi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 On 8. 2. 2012. at 22:29, jovan zilot рече A da li je papi potreban specijalista? Па Ви то много боље знате од свих овде, будући да сте са институцијом папе много боље упознати. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Фебруар 8, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 Ја молим форумске власти да не банују овог баналног човека. Дајте му тему, дајте му да се размаше, окачите му посебан хедер на ком ће писати Knock yourself out! Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jovan zilot Написано Фебруар 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2012 On 8. 2. 2012. at 22:29, marko_13 рече Ово је питање било интересантно, а ниси одговорио: А пошто код вас пребива Дух Свети (опрости ми, Господе, на овој хули), а код нас не, како онда тај свештеник дође к вама, па остаде свештеник? Ако ни крштен није по канонима (а слагали су те да крштење обливањем није по канонима), онда сигурно није ни рукоположен, пошто хиротонију врши Дух Свети...? Баш ме то занима, ако може једно инжењерско појашњење, јер убоги студенти теологије о теологији појма немају. Otac Slavisa Lekic je stari svestenik SPC, koji se sa citavom familijom krstio ispravno. Posle toga ga je grcki vladika rukopolozio za svestenika. Dakle, krstio se posto nije bio krsten, pa je onda rukopolozen jer prije nije bio svestenik, nego jeretik. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука