Jump to content

Све више самаца

Препоручена порука

Јесен прође ја се не ожених

Mлади у Србији све касније ступају у брак, показују последња истраживања Завода за статистику. Просечна старост мушкараца који се одлучује на брак је 30 година, а девојке 27.

Према последњем истраживању Завода за ститстику, млади у Србији све касније ступају у брак. Просечна старост мушкараца који се на то одлучују, јесте 30 година, а девојака 27.

Постављена слика

Стручњаци упозоравају да је ситуација много гора, јер наведени просек поправљају припадници националних мањина, који се жене и удају знатно раније од других.

Чак и они парови код којих, како кажу љубав "цвета" на судбоносно "да" не одлучују се лако, иако су одавно прешли тридесету. Младе даме чекају да буду питане, кавељерима, међутим, то не пада лако на памет.

Старији, међутим, немају много разумевања за такво понашање нових генерација.

Психолози тврде да је промена менталитета разлог неразумевања генерација. Некада су људи мање очекивали од живота, гледало се да се преживи и заснује породица, а данас је распрострањен менталитет уживања.

"Млади људи имају удобно детињство. Срећна деца неће да одрасту, а и не свиђа им се живот њихових родитеља тако да све више одлажу ступање у брак, а онда у партнерским односима траже све више уживања, да уживају у сексу, да уживају у љубави, да их партнер усрећује, тако да читава ствар постаје прилично нестабилна", рекао је психолог Зоран Миливојевић.

Лако и брзо до развода

А уколико се очекивања не испуне, далеко лакше и брже него икада посеже се за разводом. То се више не сматра великом срамотом као некада, кажу стручњаци.

Зато је, према статистици, број развода младих бракова до пет година у драстичном порасту. Сваки четврти пар се разведе. Разлог није недостак новца, већ лоша комуникација партнера и одсуство блискости.

"Свако води свој живот, живот на паралелним колосецима. Често мушкарци наводе да се жена ушавши у неке средње године променила и да више води рачуна о себи, а некако зенемарује традиционалне послове и улоге који се очекују од жене", рекла је Вера Деспотовић из Саветовалишта за брак.

Колико год старији осуђивали своје потомке, све чешће и они сами греше, кажу стручњаци. Младима у браку, нарочито ћеркама, дају погрешну подршку.

"Ја сам трпела у том односу, немој ти, буди самостална, ако ти не одговара, изађи из тог односа. Ту поруку млади најчешће добијају, али као да нису научени да треба да улажу напор да превазиђу тај проблем", рекла је Деспотовићева.

Управо због тога у Београду је недавно отворено предбрачно саветовалиште у коме стручњаци помажу младима да се за брак што боље припреме, јер када дођу деца, искуство говори, љубав и слога биће итекако на испиту.

РТС - Видео

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

"Свако води свој живот, живот на паралелним колосецима. Често мушкарци наводе да се жена ушавши у неке средње године променила и да више води рачуна о себи, а некако зенемарује традиционалне послове и улоге који се очекују од жене", рекла је Вера Деспотовић из Саветовалишта за брак.

Ово је потпуно тачно свако води свој живот у стилу ''БРИГА МЕ ЗА СВЕ'' хехе неће ипак бити да је

тако, ја се питам зашто је то тако.

"Ја сам трпела у том односу, немој ти, буди самостална, ако ти не одговара, изађи из тог односа. Ту поруку млади најчешће добијају, али као да нису научени да треба да улажу напор да превазиђу тај проблем", рекла је Деспотовићева.

Ова горе реченица је свима позната и толико погубна да нисмо ни свесни у почетку док нам се све

то не догоди не дао Бог ником... питање до које границе то жена треба да трпи мужа.

Подели на овим сајтовима

Црква.

хехе лако је то рећи Медо али ако неко неће не можеш га на силу вући уосталом то знаш...

Подели на овим сајтовима

Црква.

хехе лако је то рећи Медо али ако неко неће не можеш га на силу вући уосталом то знаш...

ако је још при памети, сам ће тај, не бринем се.

ако није при памети, мука ће га натерати.

рај ил пакао, треће нема.

Подели на овим сајтовима

није акценат на брачном или безбрачном животу...већ на односу са Богом...

Апостол каже да и они који се буду оженили да се понашају као да немају жене јер је наступило Месијанско време...

сад све зависи да ли ће неко ове речи протумачити радикално или флексибилно...

апостол, такође, није против брака...једнима саветује брак а другима не...

Када дође пуноћа Есхатона, ко ће у Царству бити коме мајка или муж или отац када ће Бог постати све у свему?...

Подели на овим сајтовима

није акценат на брачном или безбрачном животу...већ на односу са Богом...

Апостол каже да и они који се буду оженили да се понашају као да немају жене јер је наступило Месијанско време...

сад све зависи да ли ће неко ове речи протумачити радикално или флексибилно...

апостол, такође, није против брака...једнима саветује брак а другима не...

Када дође пуноћа Есхатона, ко ће у Царству бити коме мајка или муж или отац када ће Бог постати све у свему?...

потпуно се слажем, зато сам и одговорио једноставно - Црква.
Подели на овим сајтовима

I ja mislim da ne mora svako da se uda ,odnosno ozeni.Bitno je da zivi po Bozijim zapovestima,u braku,manastiru ili u svetu,sam,sama,ali cestito.Ne volim ovu statistiku,nije svak za sve,nekom je dato da se muci sam,neko u braku,i brak je veliko mucenistvo,trpljenje.Nekad mislim da je za ljude bolje da ostanu sami,nego sto su se u brak upustili.Bas u okolini imam slucaj gde je pobozna devojka ,pristojna,mirna,vredna,nabasala na narkomana,2 godine u braku nije primetila,u manastiru ga lecila,izvukao se,a sad nasao drugu,a dete i ne gleda.Ne osudjujem ga,ali pitanje je da li zena to treba da trpi?Isto i ako je obrnuto,mislim.Ipka je u brak usao lazuci je o velikom problemu,tj. precutkujuci ga,bolje reci.I sta imate,od zdrave bebe,sad imaju nervoznu devojcicu,jer svakog dana slusa svadju i prepucavanje,niej ni to resenje...

Samo smireno,vi kojima jesen prodje,dace Bog,sve u svoje vreme i ako je na spasenje.

Подели на овим сајтовима

добро, опет не треба упасти у замку разлучивања нечије судбине по аршину боље да не, него да да. мислим да изузеци не требају да поставе правило, већ само да га преиспитују ГДЕ се погрешило и ЗАШТО нешто не штима.

а и увек је боље да се ситуације решавају и разрешавају него да постоје у мучном статусу рата. опет није ни све у животу црно и бело.

није да релативизујем, али желим да покажем следећим мало незахвалним примером неприлагођеност човека доноењу било каквог суда о исправном и погрешном.

чуо сам једну наизглед врло незгодну опаску у случају Пајчин-Каписода - ''ћути, ко зна шта је она њему радила''.

хоћу само да кажем да није све увек онако како ми перцепирамо, ко зна зашто је то сасвим онако како треба да буде.

ипак не можемо ми да појмимо то устројство свих веза и везица које чине живот, зато и правимо добре или лоше изборе, а опет може и да се испостави да су тренутно добри избори врло лоши на дуг период и обрнуто.

тако да бих се ипак усудио да кажем да није баш све црно/бело.

најбоља је та здрава средина, али у љубави.

тако да сам мишљења да бисмо требали да паднемо у замку супротстављања брачног живота наспрам монашког, кад је то исто, само на други начин, док год је из љубави и у Господу.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

udade se moja seja juce  :smiley:

ОПААААААА свадбаСВАДБАсвадбаСВАДБАсвадбаСВАДБАсвадба бцбцбцбцбцбц 0102_laugh 0202_238 pivo

Лепа млада а лепа и сеја

(ова слободна)

Жив ми Господ мој

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...