Јаков. Написано Јануар 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Najčuvenija od tih "modernih" fresaka ktitora je ona u čačanskom selu Kotraža. Deo iz RTS emisije. Izjave ktitora, Živice Tucića... http://www.youtube.com/watch?v=OlqHMAlbNlE&feature=youtu.be Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Kole je na fresci sa bivšom, sadašnjom ženom i sa troje dece. I ovde je promašen smisao jer je urađeno onako ko da je kartonizovana fotka u PS. Inače Kole je poznat jer ga je šš (šaban šaulić bre) stavi u pesmu... Kad je došlo vreme vino da se plati, Kole para nema.... Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Jaaaaaooooooo seljacina jedna! http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Као и ова двојица... пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Postojala su i verovatno još postoje prava ktitora. Nekad su bila to široka ovlašćenja a onda vremenom se to gubilo. U svakom slučaju u ta prava ulazilo je da budu naslikani sa svojom porodicom u zadužbini. Problem je što stvarno treba biti majstor da se usaglasi lik ima primer kako se to radi: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Као и ова двојица... пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип пип Koja dvojica? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Ова два из мог краја... о којима је писао Сића... Ако си ти мислила на Колета, ако не онда сам ја опасно промашио-..... . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Ова два из мог краја... о којима је писао Сића... Ако си ти мислила на Колета, ако не онда сам ја опасно промашио-..... Ok http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Мало је тужно у целој причи што су покренули неку партију и крећу на изборе, а онда се ово дешава... у исто време у два села .... мало ми је све сумњиво... . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Има разних примера. Ово сам нашао на једном расколничком сајту, али је фотографија свакако аутентична. Знам да је о. Димитрије био раније активан учесник форума и није ми ни најмање жеља да га овим нешто прозивам или вређам. Само преносим слику. Мени је ово донекле у реду, као и сликање ктитора. Тога је одувек било у црквеној уметности, као и у црквеном етосу. Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 из прве руке знам да је димитрије и сам саблажњен фреском, без његовог знања је осликан ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1327616841' post='568580] из прве руке знам да је димитрије и сам саблажњен фреском, без његовог знања је осликан ... Нема везе и да није, оно, то је било уобичајно у Византији, да не тражим сад фреске са првим игуманима манастира које су сликане још за њиховог живота. Има гомила таквих примера. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Kole je na fresci sa bivšom, sadašnjom ženom i sa troje dece. I ovde je promašen smisao jer je urađeno onako ko da je kartonizovana fotka u PS. Inače Kole je poznat jer ga je šš (šaban šaulić bre) stavi u pesmu... Kad je došlo vreme vino da se plati, Kole para nema.... Freska je ružna ali nije sa bivšom ženom, to mu je ćerka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Chevalier Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Да ли онда треба да "ослика" и остале мештане који су учествовали у градњи обе цркве? Шта је ту лоше? Замисли да су насликали фреску са сељацима који ору? :o Или још горе, замисли да су у цркви насликали пастире како чувају овце! :o А замисли тек ову јерес! Да насликају на фресци сељадију како играју коло! Ужас! Па музика, весеље! Још певаљка фали! ...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Нисмо се разумели... Не разумем се у целу материју али ми је логичније да су онда сви представљени јер су сви учествовали у изградњи... то сам мислио... . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука