Јаков. Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 http://www.medio.rs/...-sa-svecem.html Пре свега мислим да је овај назив "За шаку долара под руку са свецем" сувише претенциозно написан и да је опет и овај текст својеврсни напад на црквене људе. Кога смара да чита невелики текст, укратко...ради се о ламентирању над тиме што неки ктитори (у овом случају два јагодинска бизнисмена) се осликавају на фрескама.. А добро је познато да је то увек било... Мени конкретно (пошто сам већ поставио слике) у овом случају боде очи приказ композиције на горњој слици. Није добро уклопљен лик ктитора, док је на другој (доњој) то боље урађено. На горњој је лик ктитора као са надгробном споменика реалан, а остатак композиије (Свети Лука што држи у руци новосаграђену цркву) је у традиционалном црквеном стилу. Подсећа ме као да сам секао главу овог ктитора па у фотошопу налепио на фреску. Друга је већ мало боља, мада се и ту глава ктитора битно разликује од остатка композиције, мада не сасвим. Мало личи на Путина Владимира Владимировича лик. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Шта рећи а не заплакати... Хвала Сићо што си ми уништио остатак дана... . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Crkveni sud da procesuira popa koji je dao blagoslov za ovako nesto! Anti Palma Crew је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Моментално, без одлагања... . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 на страну текст, ал ја цркох од смеха на фрескописца и ктитора greengrin greengrin greengrin Дејан, Sophrosyne, Анастасија and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1327596333' post='568243] на страну текст, ал ја цркох од смеха на фрескописца и ктитора greengrin greengrin greengrin SJAJNO! Jer ti to zasluzujes greengrin greengrin greengrin 0403_feel 0403_feel 0403_feel !!! http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 SJAJNO! Jer ti to zasluzujes greengrin greengrin greengrin 0403_feel 0403_feel 0403_feel !!! жено, опомени се - у гроб ћеш ме отерати својим хваљењима greengrin greengrin greengrin клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1327596806' post='568247] жено, опомени се - у гроб ћеш ме отерати својим хваљењима greengrin greengrin greengrin Poslusacu te 301 greengrin greengrin greengrin http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Како их није срамота... Теби, Медо, свака част... . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 да ме неко погрешно не схвати - сасвим ми је ок да се фрескопише ктитор, не видим проблем у томе. оно где видим проблем је у неукусу и одскакању, потенцирању на сопственом лику па још и пристанку фрескописца да тако нешто уради, да пусти неког да му се смеју, у најмању руку - ако већ није и опасно за душу. треба довести у питање и одсуство свештеничког смисла да ово стварно треба окљоцати са зида и направити како доликује. а да је за спрдњу у том случају, јесте. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1327598420' post='568266] да ме неко погрешно не схвати - сасвим ми је ок да се фрескопише ктитор, не видим проблем у томе. оно где видим проблем је у неукусу и одскакању, потенцирању на сопственом лику па још и пристанку фрескописца да тако нешто уради, да пусти неког да му се смеју, у најмању руку - ако већ није и опасно за душу. треба довести у питање и одсуство свештеничког смисла да ово стварно треба окљоцати са зида и направити како доликује. а да је за спрдњу у том случају, јесте. Meni to malo neumesno. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Да ли онда треба да "ослика" и остале мештане који су учествовали у градњи обе цркве? . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 Да ли онда треба да "ослика" и остале мештане који су учествовали у градњи обе цркве? па и не видим проблем у томе ... зашто да не. ја то не бих ни тражио нити бих себи дозволио да сам ктитор и потрудио би се да нико и не сазна, ако је икако могуће. ал не замерам, капирам да има људи који могу да се носе са тиме. зато сам и поменуо свештенички благослов, та особа би требала да буде задужена да процени да ли то има смисла - да ли је опасно за ктиторову душу да се огледа на фресци, па све и без нимба. Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1327599377' post='568281] па и не видим проблем у томе ... зашто да не. ја то не бих ни тражио нити бих себи дозволио да сам ктитор и потрудио би се да нико и не сазна, ако је икако могуће. ал не замерам, капирам да има људи који могу да се носе са тиме. зато сам и поменуо свештенички благослов, та особа би требала да буде задужена да процени да ли то има смисла - да ли је опасно за ктиторову душу да се огледа на фресци, па све и без нимба. Ma neumesno je, da je prosto smesno. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 26, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1327596333' post='568243] на страну текст, ал ја цркох од смеха на фрескописца и ктитора greengrin greengrin greengrin кад је већ толико популарна сличица, морао бих да похвалим рукотворину једне наше сестре која се са великим смислом за хумор и љубављу потрудила да овако лепо испадне Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука