Макрина Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 On 3. 2. 2012. at 20:04, Martirije рече Rusi su mahom postali od Razraničanaca - podelili se zbog povratka Zagriničanaca u okrilje Majke cerkve Ruske patrijaršije , evo nekoliko fotki gde se vidi da su od zagraničanaca - sad ću postaviti... Значи било је и тога,да не признају неки Руску Патријаршију.Некако се нисам изненадила и увек су ми неке ствари биле под великим знаком питања када је Загранична у питању а до те дилеме сам дошла релативно скоро,можда сазревањем у Цркви и схватањем шта је то Црква. Значи,Мартирије,од оних који су се оделили од Заграничне која се припојила РП,па од тих су се још оделили,јел сам добро схватила? Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Фебруар 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 On 3. 2. 2012. at 19:40, Martirije рече pa sad kakvo je stanje - ni sa jednima , bili su sa florincima a prelaskom kod rusa faktički više nisu ili sebe i dalje smatraju da jesu. E ali ima ona gupacija koja nije htela sa Akakijem , e oni i dalje pripadaju florincima. ja mislim da je ta grupa sa matejevcima ako mislimo na ove http://www.pravoverje.com sigurno su matejevci. Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Фебруар 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Е сад једно посебно питање Владика Атанасије Јевтић је у предавању о њима рекао да многи од њих не признају Св. Нектарија Егинског за светитеља е сад који од ових зилотских фракција га не признаје и зашто. Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Цитат veruj mi nisam naleteo na nekoga ko je od naših nešto više piskarao sem što je + Atanasije pisao - o zabludama starokalendaraca , Ниси ме разумео,постоји једна системастка књига,али изгледа да је ниси прочитао http://www.spc.rs/sr...e_raskoli_sekte Мислио сам да се надовежеш на ту причу. Не знам руски,али хвала Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Фебруар 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 Ево књиге што је Владика Атанасије Јевтић писао ПДФ фајл књига 72 стр. http://www.sendspace.com/file/ubuq0t ПДФ читач http://www.sendspace.com/file/c3fh70 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Фебруар 3, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 On 3. 2. 2012. at 19:52, petar m рече A od koga su nastali ti Rusi? Svaka cast onome ko je uspeo da skapira sve to.. Митоза - деоба ћелија (у овом случају секте). Када нарасту довољно (од квасца фарисејског), природно је да се поделе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Фебруар 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 On 24. 1. 2012. at 22:44, НЕБОЈША86 рече јесу ово грчки зилоти или не? ??? Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 On 3. 2. 2012. at 21:25, C.A._R.I.A. рече Ниси ме разумео,постоји једна системастка књига,али изгледа да је ниси прочитао http://www.spc.rs/sr...e_raskoli_sekte Мислио сам да се надовежеш на ту причу. Не знам руски,али хвала nemam tu knjigu , sad se setih da sam je video negde... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 On 3. 2. 2012. at 22:09, НЕБОЈША86 рече ??? da , koliko vidim Florinci Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 On 3. 2. 2012. at 20:51, Валентина рече Значи било је и тога,да не признају неки Руску Патријаршију.Некако се нисам изненадила и увек су ми неке ствари биле под великим знаком питања када је Загранична у питању а до те дилеме сам дошла релативно скоро,можда сазревањем у Цркви и схватањем шта је то Црква. Значи,Мартирије,од оних који су се оделили од Заграничне која се припојила РП,па од тих су се још оделили,јел сам добро схватила? ako nije problem sutra bih o ovome pošto je več kasno , malo sam umoran da bih lepo objasnio da bi shvatili... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 On 3. 2. 2012. at 21:10, НЕБОЈША86 рече ja mislim da je ta grupa sa matejevcima ako mislimo na ove http://www.pravoverje.com sigurno su matejevci. ovi jesu matejiti - hrizostomovci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2012 On 3. 2. 2012. at 19:40, Martirije рече pa sad kakvo je stanje - ni sa jednima , bili su sa florincima a prelaskom kod rusa faktički više nisu ili sebe i dalje smatraju da jesu. E ali ima ona gupacija koja nije htela sa Akakijem , e oni i dalje pripadaju florincima. Nebojša, još ranije pre nego što Akakije postao "episkop" - neki su otišli od njega a to su Matejiti ili Matejevci kako kažeš, ali oni imaju ovde dve grupacije matejiti Hrizostomovci i mat.Grigorijevci ako se ne varam u svakom slućaju - nešto ov ovoga sigurno jeste. Onaj Link je od mat.Hrizostomovaca. Ali kada je Akakije postao "episkop" , jedan deo nije prihvatio i dalje su ostali sa Flirincima , imaju 3 parohije u Srb.koliko mi poznato mekoliko sveštenika , svešteno monaha i neku monahinju . Znači , to je najnovija podela - mislim da sam ti sada objasnio!? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Фебруар 4, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2012 On 3. 2. 2012. at 23:49, Martirije рече Nebojša, još ranije pre nego što Akakije postao "episkop" - neki su otišli od njega a to su Matejiti ili Matejevci kako kažeš, ali oni imaju ovde dve grupacije matejiti Hrizostomovci i mat.Grigorijevci ako se ne varam u svakom slućaju - nešto ov ovoga sigurno jeste. Onaj Link je od mat.Hrizostomovaca. Ali kada je Akakije postao "episkop" , jedan deo nije prihvatio i dalje su ostali sa Flirincima , imaju 3 parohije u Srb.koliko mi poznato mekoliko sveštenika , svešteno monaha i neku monahinju . Znači , to je najnovija podela - mislim da sam ti sada objasnio!? Тачно,само би још додао да у Србији има још једна група матејеваца(андрејевци).Мислим да имају чак и свог свештеника за разлику од григоријеваца и хризостомоваца.Код њих је био Серафим(ваљда је још) који је са Акакијем и Данилом заједно пришао старокалендарцима.Био је григоријевац,али се посвађао са Григоријем и прешао код андрејеваца.То му је трећи синод. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Фебруар 4, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2012 On 3. 2. 2012. at 21:25, C.A._R.I.A. рече Ниси ме разумео,постоји једна системастка књига,али изгледа да је ниси прочитао http://www.spc.rs/sr...e_raskoli_sekte Мислио сам да се надовежеш на ту причу. Не знам руски,али хвала Добра је књига,ко жели више да се информише нека прочита ову књигу и од владике Атанасија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Фебруар 4, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2012 On 4. 2. 2012. at 8:42, Жика рече Добра је књига,ко жели више да се информише нека прочита ову књигу и од владике Атанасија. где може да се набави књига? Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука