Safetovic Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 thank_you777 вест о Божићу је прва вест ове теме која је постављена попилично одавно - ниси погледао датум , а сада сам поставио другу вест те ти се учинило нешто друго victory78 Molim?Zelis da kazes da sam slepac? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 па погледај шта пише - нико те слепцем не прави а поготово не ја ! види мало боље шта пише , да не би овако писао ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Safetovic Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 па погледај шта пише - нико те слепцем не прави а поготово не ја ! види мало боље шта пише , да не би овако писао ! Sta sam krmljao?Nista nisam krmljao....! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 Нема потребе да смапујемо тему , лепо рекох , да си се прешао Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 па погледај шта пише - нико те слепцем не прави а поготово не ја ! види мало боље шта пише , да не би овако писао ! Marti, vidiš valjda da je trol 4chsmu1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Safetovic Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 Marti, vidiš valjda da je trol 4chsmu1 i ONDA SAM JA SLEPAC. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 Marti, vidiš valjda da je trol 4chsmu1 Ма обришите налог(е) са све порукама. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Прослава Васкрса на Сејшелима 26. Април 2012 - 12:56 Православни верници на Сејшелима прославили су Васкрсење Господње у недељу, 15. априла 2012. године, на богослужењу у конференцијској сали хотела Берџаја Бо Вајон. Свету Литургију служили су први православни свештеник Сејшела, отац Сергије (Јаношевић) и архиђакон Симеон-Петар (Нелист), александријске православне јурисдикције. Ове године на Васкршњој Литургији присуствовало је највише верника до сада, и скоро сви су се причестили. Литургији је присуствовао амбасадор Руске Федерације на Сејшелима, Михаил Калинин, као и сејшелски, руски, украјински, грчки, српски, бугарски, етиопијски и египатски верници који живе на Сејшелима, али и један број руских туриста који Васкршње празнике проводе на овим острвима. Отац Симеон-Петар, Британац који је радио више година на Сејшелима, архиђакон је од 2010. године. Са благословом Његовог Високопреосвештенства, Архиепископа танзанијског и сејшелског Г. Димитрија, отац Симеон-Петар је дошао да саслужује у Васкршњим службама, и пренесе честитке Архиепископа верном народу на Сејшелима. Током Литургије отац је прочитао Васкршњу посланицу Папе и Патријарха александријског и целе Африке Теодора II, у којој се говори о неопходносоти мира међу религијама, посебно на Блиском истоку и у Подсахарској Африци. Патријарх је у посланици подсетио на ширење верског фундаментализма и насиља, као и на недостатак толеранције међу различитим верским заједницама у Африци. Време је да свако схвати да једно мултикултурно друштво углавном значи и једно мултирелигијско друштво. У овом друштву није могуће постићи мир, ако не постоји мир између вера. А мир између вера не може да постоји, ако не постоји дијалог између њих, поручио је, између осталог, Патријарх у својој посланици. После Литургије, верници су позвани да се придруже за трпезом љубави која је уприличена у хотелу Корал Странд. отац Сергије (Јаношевић) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
školarac Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Znaci Aleksandrijska patrijarsija sluzi po julijanskom kalendaru... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Вероватно да само ова парохија служи по старом јулијанском календару , вероватно зато што има доста оних из словенских цркава а можда и није због тога - нешто јесте! Сад се сетих, Могуће да имају још неку парохију која се држи по јулијанском календару , као напр.и наша светог Томе у Јоханезбургу Знам да овакве примере има у Константинопољској патријаршији а могуће да има и у Антиохијској где поједнине парохије остале по старом календару да служе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука