Jump to content

Православље на Сејшелима

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

thank_you777

вест о Божићу је прва вест ове теме која је постављена попилично одавно - ниси погледао датум ,

а сада сам поставио другу вест те ти се учинило нешто друго victory78

Molim?Zelis da kazes da sam slepac?

Подели на овим сајтовима

па погледај шта пише - нико те слепцем не прави а поготово не ја !

види мало боље шта пише , да не би овако писао !

Marti, vidiš valjda da je trol 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • Гости

Прослава Васкрса на Сејшелима

26. Април 2012 - 12:56

orthodox_faithful1b.jpg

Православни верници на Сејшелима прославили су Васкрсење Господње у недељу, 15. априла 2012. године, на богослужењу у конференцијској сали хотела Берџаја Бо Вајон. Свету Литургију служили су први православни свештеник Сејшела, отац Сергије (Јаношевић) и архиђакон Симеон-Петар (Нелист), александријске православне јурисдикције.

Ове године на Васкршњој Литургији присуствовало је највише верника до сада, и скоро сви су се причестили. Литургији је присуствовао амбасадор Руске Федерације на Сејшелима, Михаил Калинин, као и сејшелски, руски, украјински, грчки, српски, бугарски, етиопијски и египатски верници који живе на Сејшелима, али и један број руских туриста који Васкршње празнике проводе на овим острвима.

Отац Симеон-Петар, Британац који је радио више година на Сејшелима, архиђакон је од 2010. године. Са благословом Његовог Високопреосвештенства, Архиепископа танзанијског и сејшелског Г. Димитрија, отац Симеон-Петар је дошао да саслужује у Васкршњим службама, и пренесе честитке Архиепископа верном народу на Сејшелима. Током Литургије отац је прочитао Васкршњу посланицу Папе и Патријарха александријског и целе Африке Теодора II, у којој се говори о неопходносоти мира међу религијама, посебно на Блиском истоку и у Подсахарској Африци.

Патријарх је у посланици подсетио на ширење верског фундаментализма и насиља, као и на недостатак толеранције међу различитим верским заједницама у Африци. Време је да свако схвати да једно мултикултурно друштво углавном значи и једно мултирелигијско друштво. У овом друштву није могуће постићи мир, ако не постоји мир између вера. А мир између вера не може да постоји, ако не постоји дијалог између њих, поручио је, између осталог, Патријарх у својој посланици.

После Литургије, верници су позвани да се придруже за трпезом љубави која је уприличена у хотелу Корал Странд.

отац Сергије (Јаношевић)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Вероватно да само ова парохија служи по старом јулијанском календару ,

вероватно зато што има доста оних из словенских цркава а можда и није због тога - нешто јесте!

Сад се сетих,

Могуће да имају још неку парохију која се држи по јулијанском календару , као напр.и наша светог Томе у Јоханезбургу

Знам да овакве примере има у Константинопољској патријаршији а могуће да има и у Антиохијској где поједнине парохије остале по старом календару да служе.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...