Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 1, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 1, 2009 Православне "бије глас" да од свих хришћана најмање читају Св. Писмо, те да се задовољавају само оним што чују на св. Литургији ...Да ли је истина да код на су Србији једино секташи (инославни) редовно читају Св. Писмо?! 0913_sport Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 1, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2009 Могу да посведочим да секташи боље познају текст Светог Писма од нас.Знају више стихове напамет од нас. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 2, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2009 ???? ?? ?????????? ?? ??????? ???? ??????? ????? ?????? ????? ?? ???.????? ???? ??????? ??????? ?? ???.??????? ?? ????? ???????......??? ?? ???? ????? ????? ?? ??????????....?? ?? ?????? ? ?????? ???????? ?????????? "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 2, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2009 Хахахаха,сјећам се кад сам дискутовао са адвентистом и он ми кроз причу каже:Ја вјерујем Светом Писму.Којем Светом Писму,питам га ја?Вели он:Па овом канону од 66 књига.Ја му рекох:А што не може да уђе Варнавина посланица у канон па да има 67 књига?Има неких ствари које се косе са Писмом,одговори ми.Шта се то коси,ја га питам.Вели он:А па има неких ствари...Ја га питам:Друже,јеси ли ти прочитао Варнавину посланицу?Вели он:Не...... хахахахахахах Ма ја се не бих много ни обртао на Свето Писмо као они јер имамо Свете Оце који су много јаснији од Светог Писма и што вели Таса:И онда сам окренуо тешку артиљерију на Свето Писмо да јој докажем да оно не решава ништа 0104_cheesy pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Октобар 2, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2009 Ја читам,али нередовно,сад планирам да кренем да читам сваки дан по једну главу. 1ОдТребињскихТамбураша је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Октобар 2, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2009 Cita se...nije da se ne cita..nesto se zna i napamet, recimo poput jevandjelja.... 8084.gif 1405_love l sto kaze brat gore treba ga ziveti klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 2, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 2, 2009 Cita se...nije da se ne cita..nesto se zna i napamet, recimo poput jevandjelja.... 0110_hahaha 0110_hahaha l sto kaze brat gore treba ga ziveti 0102_laugh 0110_hahaha ????? ?? ?????? ? ?? ??????.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Октобар 2, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2009 Cita se...nije da se ne cita..nesto se zna i napamet, recimo poput jevandjelja.... 0110_hahaha 0102_laugh l sto kaze brat gore treba ga ziveti zru 0110_hahaha ????? ?? ?????? ? ?? ??????.... Mislio sam na zakon Boziji , sta vredi ako neko ima svo znanje ovoga sveta ako nema ljubaviIli drugim recima sta nam vredi znanje kad ono ne spasava, vec ispravan zivot Uostalom, znas i sam sta sam hteo da kazem.. 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 2, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 2, 2009 Cita se...nije da se ne cita..nesto se zna i napamet, recimo poput jevandjelja.... klapklap kolo2 l sto kaze brat gore treba ga ziveti klapklap https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0105cheesy.gif ????? ?? ?????? ? ?? ??????.... 1305_womens Mislio sam na zakon Boziji , sta vredi ako neko ima svo znanje ovoga sveta ako nema ljubaviIli drugim recima sta nam vredi znanje kad ono ne spasava, vec ispravan zivot Uostalom, znas i sam sta sam hteo da kazem.. kolo2 ???? , ????? ?? ?? ?????. ????? ??? ?? ! 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Написано Октобар 2, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2009 Ма ја се не бих много ни обртао на Свето Писмо као они јер имамо Свете Оце који су много јаснији од Светог Писма и што вели Таса:И онда сам окренуо тешку артиљерију на Свето Писмо да јој докажем да оно не решава ништа 0104_cheesy Опрости брате, истина је да имамо Свете Оце, али не смемо томе предност давати,а наравно и не запостављати, али ипак је у Новом Завету записано оно што је изговорио Богочовек-Господ наш Исус Христос и моје мишљење је да премашује све књиге јер све што је у књигама написано написао је човек док у Новом Завету записане су Речи Господа Христа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 2, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2009 Па нисам рекао да треба давати предност ни Предању ни Писму него кажем да требају да су у равни а шта некоме користи јеванђеље ако га не чита у духу Цркве?Може му чак и нашкодити. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 2, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2009 Нови Завет - једна глава Јеванђеља, дела и посланица. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Октобар 3, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2009 Свето Писмо читам, мада с времена на вријеме. Некада сам у томе био редовнији, морам признати. Ту праксу бих поново требао успоставити. А што се тиче секташа, и ја се слажем да многи знају стихове напамет(ако је то мјерило познавања Светог Писма,а није!), мада сам сигуран да преко 80% баптиста и адвентиста у Црној Гори није прочитало Свето Писмо у цијелости, него пар књига и стихова, ''који им се свиђају'' и ''кроз које им Бог говори.'' 0409_feel Поздрав из Котора, свима! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 3, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2009 Поздрав и Котору и речи Котору од нас:Здраво 0104_cheesy pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Октобар 3, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2009 Eво јесам, имаш отпоздрав. 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука