Jump to content

Шта радите ....како сте.....?

Оцени ову тему

prota-vk

Колико времена проводите на поукама?   

71 члановâ је гласало

1. 1. Колико сати дневно проведете на поукама?

• 1-2
      40
    • 2-3
      9
    • 3-4
      12
    • око 5
      5
    • више од 5
      2
    • некад по цео дан, само скокнем да једем и слично
      3
  2. 2. Колико година сте на поукама?

• тек сам дошао
      19
    • 1
      15
    • 2
      9
    • 3 и више
      28

Препоручена порука

A post i pricesce su OBAVEZNI jer i jedno ima hristoloski karakter.

jel ti ovo poznato zvuči...prethodni pejdž 0110_hahaha

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

A post i pricesce su OBAVEZNI jer i jedno ima hristoloski karakter.

jel ti ovo poznato zvu?i...prethodni pejdž 0110_hahaha

Malo pisem malo pravim veceru....katastrofa sam. :smiley:

Mislim da nevladas pojmovima...kao sto kaze sv Vasilije "hajde da obnovimo pojmove (imena) nase".

Nesto sto je OBAVEZBO u Crkvi nije sila i moranje nego SLOBODA.

Npr sko hoces da si u Crkvi obavezno moras da se krstis. Znaci sve sto ima hristoloski karakter je sloboda i nema u sebi to znacenje kakvo ima u svetu.

Подели на овим сајтовима

• Гости

da li to zna?i da ako ho?eš da se pri?estiš moraš na ispovest ali to nije nasilje nad slobodom....

S T A?????? Kakvo nasilje?!!!!!

Ispovest je preobrazaj prirode kakvo nasilje bre.

Postoji nesto sto se zove sloboda  a ta sloboda je ikona Bozja u nama e sad ti ikonu treba da projavis a ja ne znam kako ces to uraditi ako se ne preobrazis i neidentifikujes sa ovaplocenim Sinom koji je orginalna ikona Oca.

Подели на овим сајтовима

ovo me podseti ma profesora srpskog iz srednje škole...pismeni ste svi očajno uradili..ali,ima i časnih izuzetaka...recimo ristić-...jasno,kratko,koncizno,suština je tu.....ristić se već pali....a profesor-dvaaaaa

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ovo prvi put ?ujem...molim pojasni...zašto se nije mogo pokajati

Svasta ces jos da cujes. :smiley:

Zato sto se pokajao ali to mu nije moglo pomoci nego je morao da dodje Sin da bi ga spasao od smrti.

Mi koji zivimo posle Hristovog vaskrsenja nama je dovoljno pokajanje i pricesce. Zato je ispovest bitna i vezana za pricesce.

?ek,zar nije svalio teret na ženu..kako se pokajao..ovo za ispovest se ne slažem za uslovljenost...-mora- ne postoji u pravoslavlju...to mi Hristos garantuje sobom-i predsobljem.... klapklap

heheh pokušao je da prebaci krivicu na ženu al za ?aba 0203_cool.gif' class='bbc_emoticon' alt=';)' />

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

ovo me podseti ma profesora srpskog iz srednje škole...pismeni ste svi o?ajno uradili..ali,ima i ?asnih izuzetaka...recimo risti?-...jasno,kratko,koncizno,suština je tu.....risti? se ve? pali....a profesor-dvaaaaa

;) klapklap 0203_cool 0203_cool
Подели на овим сајтовима

za mene je nasilje da moram da se ispovedim ako o?u pri?est..i to par excellence nasilje 0203_cool

Ma samo ti pitaj......nema problema. :smiley:

Pa ne moras ti da se ispovedis ako nisi gresio.

ako nisi gresio  klapklap 0203_cool 0203_cool

a ako jesam...naravski moram ;).....svi smo grešni osim jednog...taj 1 nisam ja.....zaklju?ak..mora

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

и непрестане ратове итд ...

јадни кад гледају ''одозго'', одговорни на неки начин за све ово, свако дело понасоб ...

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог,свима вама,недељом пре подне,требало би да имамо љубави,времена,култа живљења и битисања,да идемо дати свој дио лика Божијег имена и учествовати у јединству Црквеног сабрања,тако славити нашег Господа,који нам дарова живот.Но,како нам је драго кад добијемо плату на време,онда се захваљујемо послодавцу,можда није баш неки примерен пример,али свакако има везе,јер добисмо више од плате овде,тј.Живот као благодат за сваког од нас,зар нећемо славити Животодавца,који стално је са нама и вечито опрашта.Недељом се одмара и скупља енергија за целу седмицу,јер Бог заповеда тако,дружимо се са својим укућанима и реконструишемо сва догађања у седмици,итд.све у складу мира и одмора.Они који су били на западу,многе продавнице не раде,а велика је срамота и неред не отићи на недељно богослужење,осим ако није болест или тако то.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...