Гости Guest - . . .- Написано Децембар 29, 2011 Гости Пријави Подели Написано Децембар 29, 2011 Hag Srbima zabranio da slave Božić Haški tribunal ne priznaje pravoslavne verske praznike, pa tako u kalendaru zvaničnih datuma koji će se praznovati u ovom sudu i pritvorskoj jedinici Sheveningen tokom 2012. godine nema pravoslavnog Božića i Vaskrsa! Istovremeno, katolički i muslimanski verski praznici uredno su navedeni kao zvanični praznici Ujedinjenih nacija koji će se praznovati u Haškom tribunalu! Poruka Srbima šta o njima zaista misle... Haški tribunal Pored 2. januara, kada će biti obeležena Nova godina, kao neradni dani se navode katolički Veliki petak 6. aprila, Uskršnji ponedeljak 9. aprila, Duhovi 28. maja, te prvi i drugi dan Božića 25. i 26. decembra naredne godine, kao i muslimanski praznici - R%Ramazanski bajram 20. avgusta i Kurban-bajram 26. oktobra. Svi navedeni katolički i muslimanski verski praznici su i ranijih godina navođeni kao zvanični praznici, a kad je reč o obeležavanju pravoslavnog Vaskrsa i Božića, Haški tribunal je zadržao dosadašnju praksu i njihovo praznovanje nije planirano ni naredne godine. Diskriminacija Sagovornici Pressa RS se slažu da je ovo samo još jedna od stvari koja potvrđuje antisrpsku orijentaciju suda u Hagu i podsećaju da srpski pritvorenici u Sheveningenu ne mogu na dostojanstven način da proslave ni svoje krsne slave. Oni dodaju da Srbi u Sheveningenu veoma često umesto slavske gozbe jedu splačine iz pritvorske kuhinje, a o kakvoj hrani je reč, tvrde oni, najbolje se nedavno pokazalo kada su haške sudije sa gnušanjem odbile pritvoreničku hranu koju je lider SRS Vojislav šešelj doneo u sudnicu i ponudio im da je pojedu. Potpredsednik SDS-a i bivši predsednik BORS-a Borislav Bojić kaže da nije iznenađen, jer od institucije kakva je Haški tribunal nije ni očekivao ništa drugo. Đerić: Naći će Srbi način da proslave pravoslavni Božić! Potpredsednik PDP-a Zoran Đerić kaže da Haški tribunal na jedan potpuno bezočan način pokazuje kakav ima odnos prema pritvorenim Srbima. - Najmanje što su mogli da urade je da uzmu zakon o praznicima Republike Srpske i da vide koje to datume praznuju Srbi. Verujem, ipak, da će Srbi u Sheveningenu pronaći način da proslave ili bar skromno obeleže Božić, Vaskrs i krsnu slavu, ali apsolutno ne vidim opravdan razlog da se dva najveća pravoslavna praznika ne uvrste u zvanični kalendar - kaže Đerić. - To je neviđena diskriminacija i najmanje što treba uraditi je da se uputi protest. Nažalost, opšte je poznato da se taj sud koji se zalaže za pravdu i pravičnost, od svog osnivanja prema Srbima odnosi nepravedno i nepravično. O Haškom tribunalu je do sada sve rečeno, a izostavljanje pravoslavnih praznika iz prazničnog kalendara samo potvrđuje antisrpski karakter te nazovipravosudne institucije - kaže Bojić. Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić šaljivo kaže da Haški tribunal očigledno nije shvatio koje veroispovesti mu je najveći broj stanovnika. - Morali su o tome da vode računa i da prilagode bar praznični kalendar. Ali u Hagu se očigledno ponašaju kao da je reč o teritoriji BiH u kojoj je poželjno diskriminisati Srbe na bilo koji način. Pošto je Haškom tribunalu najvažnije da osudi što veći broj Srba, onda to perverzno ponašanje prema pritvorenim Srbima nije iznenađujuće - kaže Vasić. Nerazumno i bahato Iz te institucije, nastavlja on, godinama su dizali hajku i vršili pritisak na Srbe da isporuče generala Ratka Mladića, a kada je napokon isporučen, ispostavilo se da nisu uopšte pripremili optužnicu protiv njega. - I ta priča sa praznicima predstavlja jedan improvizovani odnos koji se graniči sa nipodaštavanjem pritvorenih Srba - kaže Vasić. Generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić kaže da ne vidi razumno objašnjenje za ovakav potez tribunala, ističući da time potpuno providno i otvoreno pokazuje svoj antisrpski karakter. - Da je tamo pritvoren samo jedan Srbin, zbog poštovanja njegovih ljudskih prava trebalo bi praznovati i pravoslavne praznike. Međutim, svi znaju da je većina optuženika smeštenih u Sheveningenu pravoslavne veroispovesti, tako da bi bilo, najblaže rečeno, potpuno normalno da su među zvanične praznike uvršteni i pravoslavni Božić i Vaskrs - kaže Rodić. Darko Momić Извор: Пресрс.ба Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Децембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2011 Стока били..стока биће, до вијека... А нама ће продавати лажне приче о демократији и људским правима и поштовању свакојаких слобода..укључујући и верске... Марва.. Али ми смо луди што ко ''безвиди'' идемо за слепцима... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Децембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2011 Nešto mi je neverovatno. Osim toga, haški tribunal je sud, nije zatvor, šta ima jedan sud sa praznovanjem praznika? U zadnje vreme ali nešto je popularan medijski trend o "neprijateljtsvu prema Srbima" i uopšte ta neka hajka kako ništa ne funkcioniše i o zaverama, vidi novine kurir i nova novčanica od 2000 dinara.. Počinjem srpskim medijama da ne verujem, zahvalom kurira & co. Курир није медијум ..никакав.. ..то је петпарачка баљезгарска ружичасто-жута штампа која између две пашквиле и то само понекад, пренесе и неку истиниту информацију (коју добије од ДБ-а), али начин на који то ради је таман у стилу њиховог имена ..ако се сетимо у ком режиму су ''курири'' бар код нас били ''ИН''... Море нек .. иду с'милим Богом + .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 Ево прилике да сви људи одреагују, било да се изјашњавају као атеисти, или верујући те да својом реакцијом покажу на делу да су заиста против дискриминације било које вресте, над било ким. Првенствено би требало да одреагују муслимани римокатолици, чији су животи испреплетани са православним. И коначно, пре свих би требало да одреагују римокатолици, јер смо сведоци времена у коме се никад интезивније није говорило о поновном сједињењу са православним. "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 Ja sam protiv ovakvih stvari al' sta ja mogu da radim? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 И храброст, а и знање имаш, колико сам успео да приметим кроз Твоја досадашња писања, тако да ћеш о начину изражавања револта против овакве врсте дискриманције људи сигурно најбољу одлуку донети сам. И знање и храброст, ако су утамничени, као да и не постоје. "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 И храброст, а и знање имаш, колико сам успео да приметим кроз Твоја досадашња писања, тако да ћеш о начину изражавања револта против овакве врсте дискриманције људи сигурно најбољу одлуку донети сам. И знање и храброст, ако су утамничени, као да и не постоје. Ne menja cinjenicu da sam idalje protiv istog, no opet sta ja tu mogu da uradim? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 На пример, ја сам већ проследио линк ка овој нађој теми, људима који су се лично упознали са надбискупом Хочевару. Интернет има огромне могућности зар не? Тако да ако "заљуљамо много чамаца", можда нешт и постигнемо, а онда ће савко од нас на свој начин осетити задовољство и сласт успеха. "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 До истине ћемо доћи брже, ако истину многи траже. И не видим разлог да пишеш "овим атеистима", јер је контрадикторно са самим цитатом Јеванђеља које си поставио (I ako Boga nazivate samo svojoj braći, šta odviše činite? Ne čine li tako i neznabošci?) Жеља ми није да осудим ни донсоице оваквог правила, (ако је уопште тачно), већ да лакше разумеју своју грешку, ако им на исту укажу они, којима право није ускраћено, јер је самим тим субјективност искључена, већ љубав ка другом човеку иако га не познајем, подстиче ме да чиним све што могу да му буде боље, при томе не повредивши никог. "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 Волиш да цитираш Свето Јеванђеље, и то је за сваку похвалу, јер значи да редовно читаш. Сети се брате мој онда Господње поуке о опраштању (7х 77)...Нити ће знање нити Предање имати смисла, ако љубави немамо....Ја сам у Београду, и време је већ да бар мало легнем јер јутрење почиње у 07:30, а Ти ето, настави да шириш интересовање о полувести. Тако ћемо сазнати да ли је вест истинита, а при том нећемо изгубити време ако заиста јесте. "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 Tacno je da sud ne radi od 19 .12.2011 do 09. 01. 2012. Ko zeli da slavi nije zabranjeno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 Tacno je da sud ne radi od 19 .12.2011 do 09. 01. 2012. Ko zeli da slavi nije zabranjeno. Верујем, да је тако, али какве то везе има са темом, где је срж у првом пасусу испод слике. Није поенра коме је забрањено, већ да ли је и шта унапред одређено као "посебни дани", а са аспекта религије. "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 Верујем, да је тако, али какве то везе има са темом, где је срж у првом пасусу испод слике. Није поенра коме је забрањено, већ да ли је и шта унапред одређено као "посебни дани", а са аспекта религије. Poveo sam se sa naslovom teme ,u pravu si. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 http://www.icc-cpi.i...s+and+Holidays/ Judicial Recess and Official Holidays of the Court Judicial Recess 2011 Spring 2011from Friday 22 April 2011 (17:30)until Monday 02 May 2011 (09:00) Summer 2011 from Friday 15 July 2011 (17:30)until Monday 08 August 2011 (09:00) winter 2011/2012 from Friday 16 December 2011 (17:30)until Tuesday 02 January 2012 (09:00) Official Holidays for the year 2011 3 January - New Year’s Day 22 April - Good Friday 25 April - Easter 29 April - Queen’s Day 2 June - Ascension Day 18 July - Day of International Criminal Justice 31 August - Eid Al Fetr Day 7 October - Yom Kippur Day 23 December - Christmas Day 26 December - Boxing Day Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 30, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2011 To contact us: Public Information and Documentation Section Registry, International Criminal Court Maanweg 174 2516 AB, The Hague, The Netherlands Telephone: +31 (0) 70 515 9767 Fax: +31 (0) 70 515 8567 Email address: [email protected] Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука