Jump to content

Најдарежљивији народи

Оцени ову тему

Grizzly Adams

Препоручена порука

Izašao je izveštaj pod nazivom World Giving Index 2011, koji je pripremila Charities Aid Foundation. Cilj izveštaja je da rangira zemlje u svetu po, recimo, darežljivosti. Metodologija je vrlo jednostavna - uzeli su tri odgovora iz Gallupovog Worldview World Polla i uzeli prosek. Relevantna pitanja se odnose na to koji procenat stanovništva donira novac, koji procenat volontira i koji procenat bi pomogao strancu (ili je pomogao strancu, nisam siguran šta je tačno pitanje, a mrzi me da tražim).

Naravno, svima je sasvim jasno da listom prosto moraju da dominiraju levičarske zemlje, koje su u svoje građane usadile ideju solidarnosti i pomoći bližnjima i tako iz njih u najvećoj mogućoj meri izbacile sebičnost i slične loše osobine, jel tako? Evo prvih pet zemalja, pa zaključak donesite sami: SAD, Irska, Australija, Novi Zeland, Ujedinjeno kraljevstvo. Kako je to moguće, kad svi znamo da surovi anglosaksonski neoliberalni društveno-ekonomski model otuđuje ljude i promoviše "čovek je čoveku vuk" filozofiju? Nemam pojma, mora da je metodologija pogrešna.

Srbija se nalazi na zavidnom 147. mestu od 153 zemalja. Inače, region Centralne i Istočne Evrope se nalazi na samom dnu svetskih regiona, iza podsaharske Afrike, a rang susednih zemalja je: Bosna 144, Bugarska 145, Crna Gora 146, Hrvatska 149, Albanija 150. Znači, sasvim smo prosečni u regionu, a bolji smo od Hrvatske. Ja mislim da treba da budemo zadovoljni.

http://trzisnoresenje.blogspot.com/

Ево комплетног извештаја: https://www.cafonline.org/pdf/World_Giving_Index_2011_191211.pdf

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ovi gore ljepotani počev od SAD-a pa redom toliko otmu dobara od drugim da moraju navodnom humanošću da prikriju otimačine koje otimaju gusarenjem po cjelome svijetu.Kada bismo uradili istraživanje o vodećim otimačima dobara drugih mislim da bi tu i tamo lista slična bila.

A mislim da smo bolji daleko od ove ljestvice koja nam se prikazuje.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Друго је питање је шта ради држава САД, овде се ради о анкети са обичним људима. Питања су била, на пример - "колико пута сте дали добровољни прилог", "да ли сте некада волонтирали за хуманитарне организације" итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...