Jump to content

Dobar odgovor na strašnom sudu Hristovom

Препоручена порука

postoji jedna vrlo poučna priča

Jedna žena je pala u komu i najednom

kao da se našla pred Božjim sudom.

«Ko si ti?», upitao je Glas.

«Ja sam gradonačelnikova žena.»

«Ne pitam čija si žena, već ko si ti.»

«Ja sam majka četvoro dece.»

«Ne pitam čija si majka, već ko si ti.»

«Ja sam učiteljica u školi.»

«Ne pitam čime se baviš, već ko si.»

I sve tako. Šta god bi rekla, nikako

da kaže pravi odgovor.

«Ko si?»

«Hrišćanka.»

«Ne pitam koje si vere već ko si.»

«Ja sam ona što je uvek išla u crkvu i pomagala ubogima i srirotima.»

«Nisam pitao šta si radila, već ko si.»

Na kraju, pošto nije znala da odgovori, vraćena je nazad. Kada je ozdravila, riešila je da otkrije ko je i sve se promenilo.

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

ја ово Димитријево питање осећам и схватам искључиво као одговор на питање-како си у пракси тј. у животу одговорио на неизмерну Христову тј. Божанску љубав.....ништа више

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

da nisi ti iz neke liberalno-malogradjanske opcije....na pitanje odgovaraš pitanjem..... 319.gif 0110_hahaha 0110_hahaha 0442_feel 0110_hahaha

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Ја бих рије поставио питање:да ли можемо буквално схватити овај дио о питању на страшном суду?

naravski da nije bukvalno... sećam se da sam slušao vladiku atanasija kako kaže da će Hristov sud biti kao veliki ekran u kome će svako videti sebe onakvim kakav jeste

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Фина ова Лазарицина прича, сад се и ја замислих, како бих одговорио ко сам ја? Мада мислим да је одговор истинског хришћанина биити управо тај да ће он сваким својим бићем одговарати, да верујем Господе и да ће добар одговор бити и славопој и покајње. Не знам неописиво је то како ће бити, чак несхватљицо. Свакако неће бити унакрсно испитивање као у суду.

Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином

Подели на овим сајтовима

link=topic=2004.msg428050#msg428050 date=1304287755]

Ја бих рије поставио питање:да ли можемо буквално схватити овај дио о питању на страшном суду?

naravski da nije bukvalno... sećam se da sam slušao vladiku atanasija kako kaže da će Hristov sud biti kao veliki ekran u kome će svako videti sebe onakvim kakav jeste

1000000001010

i onda?

Подели на овим сајтовима

mislim da ce dve stvar dominantno karakterisati Sud:

ZABEZEKNUTOST i

DIVLJENJE

e sad da li ce biti kasno?

Mislim da to ne bi bio neki sud ako bi bilo kasno... kakav je to Božanski sud ako na zemaljskom imaš priliku da se pokažeš i na kom nije poznat ishod, a da na njemu bude drugačije?

Подели на овим сајтовима

nego sto ce biti zalosno gledanje u nas ¨prosli¨ zivot

To ce biti tesko. Nekima manje a nekima vise. Sada je lako precutati , sakriti ono sto ne valja a covek ucini ili pomisli, ali tamo nece biti "paravana" da se covek sakrije. Ni za jedno svoje delo ili misao.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...