Sinergija Написано Децембар 23, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2011 Ја годину рачунам од Васкрса до Васкрса. Између има много празника,али један је празник над празницима. А журка никад није на одмет (мислим,сем у страсној седмици ). gringrin Милан Меденица :), Sophrosyne, kirios1 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
laetitia Написано Децембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2011 Док сам била дете, увек смо куповали јелку са бусеном и после Нове Године је садили у дворишту, никад нисмо имали проблема. Ја је и даље китим и увек се све више радујем, јер то радим са онима које волим, јер прелепо изгледа и волим Нову Годину зато што ме асоцира на радост, зиму и играње на снегу. You catch me every time I fall... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Децембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2011 Po mom misljenju,pravi Hrtiscani ne bi trebalo da slave nikakve praznike,vec da u strahu Bozjem i drzanju zapovesti Gospodnjih cekaju dolazak Hrista А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2011 Ima super gej žurka na jednom splavu na Savi. Nije što je gej, nego što ima dobra mjuza, a to je valjda najbitnije kada su te maškare. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Децембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2011 Neću nigdje za novaka a još manje ću da slavim,jer nema više one magije koju je taj praznik po sebi nametao u sveopštoj euforiji novogodišnje noći. ^_^ Mislim da sam zadnje 2 godine mojim bližnjima stavio do znanja kako stvari stoje i koliki udio mogu očekivati od mene povodom te noći. Mislim da je ovo što slavimo po starom sve po nekom promislu Božijem jer eto da slavimo 25 ovo pitanje se ne bi potezalo kao nešto mnogo značajno,ali sobzirom da je božićni post u toku,pružena nam je neponovljiva prilika da sagledamo vrijednosti svih tih praznika i da se postavimo sa smirenjem i odgovornošću koju pravoslavno hrišćanin treba da ima.tako da dolazimo do vrlo prostog zaključka : Ovaploćenje Gospodnje > Nova Godina Oglo and anajrim је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2011 Šalu na stranu, da se ne pravimo veći rimokatolici od svetog oca, kada nismo. Ako brat koji nije crkven voli da se veseli za Novu Godinu i želi da bude sa crkvenim bratom ili sestrom, mislim da bi mu trebalo izaći u susret i veseliti se sa njim. Posmatrati na to kao neko snishođenje i ne kvariti ljudima veselje, inače ste stvarno baksuzi, Što se često sa pravom može reći za crkvenjake. Mrzi radi greha i one Što greŠe, a to je pogreŠno a tako karakteristično za crkvenjake. Može crkvenjak da kaže "Ali ti nikada se ne raduju sa mnom za Božić ili Vaskrs, nego ih baŠ briga". E pa jeste brate crkveni ali to je njihovo. A ti budi oBožen pa se raduj sa svojim bratom i sestrom kada oni svoje praznike slave. Ako možemo (i treba) da čestitamo brači muslimanima i rimokatolicima njihove praznike, Što ne bi ne-crkvenoj braći i sestrama čestitali njihove i bili sa njima. Drugi je problem jer mnogi vezuju tu Novu Godinu kao neku Ludu Noć, pa se napijaju i prejedaju, a to je sasvim druga stvar. Pristaje da se čovek lepo provede i veseli i bez pića i ića. Lepota duha je u rečima i delima a ne u tvari propadljivoj kao Što su iće i piće. Ove godine je baŠ lepo Što je odmah nakon te Lude Noći i Liturgija pa svi oni crkveni kojima je bitnija Služba Božija a ne Pir Narodni i neće neŠto uzimati u tom smislu učeŠća, već će se povući trezveni i radosni sa raznih Pirova. Posmatrajte to i kao misionarenje... "Zoran nije doŠao na žurku za Novaka, ima neki trip u fazonu post je, i on je krŠćanin. Ma smarač stipu. Ne zna Šta je propustio" tako može da kaže neko za crkvenjaka koji propusti neku žurku "Milica je super. Mnogo se radujem Što je sa nama večeras. Ide sutra na tu Liturgiju, pa neće ostati do ujutru, ali će biti za ponoć tu sa svima. Zna koliko mi znači da bude ovde. Pitala me je da odem sa njom jednom u Crkvu. Verovatno ću ići. " tako može da kaže neko za crkvenjakinju koja ide na žurku za NG Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Malo sam ocijukao na Artemijevoj grupi i nisao na ovaj klip http://www.youtube.com/watch?v=XZjlzAxHtyc Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Поводом јелке - Руси је ките у сваком храму под обавезно. Ја кажем жени да су то покупили од католика, она се љути. Али јесу Није ни битно. Углавном, јелка није толико "неправославна" колико ми имамо општи утисак "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Румунска Саборна црква у Темишвару Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Božićne jelke u Ruskom hramu (Otac Vasilij) Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Šalu na stranu, da se ne pravimo veći rimokatolici od svetog oca, kada nismo. Ako brat koji nije crkven voli da se veseli za Novu Godinu i želi da bude sa crkvenim bratom ili sestrom, mislim da bi mu trebalo izaći u susret i veseliti se sa njim. Posmatrati na to kao neko snishođenje i ne kvariti ljudima veselje, inače ste stvarno baksuzi, Što se često sa pravom može reći za crkvenjake. Mrzi radi greha i one Što greŠe, a to je pogreŠno a tako karakteristično za crkvenjake. Može crkvenjak da kaže "Ali ti nikada se ne raduju sa mnom za Božić ili Vaskrs, nego ih baŠ briga". E pa jeste brate crkveni ali to je njihovo. A ti budi oBožen pa se raduj sa svojim bratom i sestrom kada oni svoje praznike slave. Ako možemo (i treba) da čestitamo brači muslimanima i rimokatolicima njihove praznike, Što ne bi ne-crkvenoj braći i sestrama čestitali njihove i bili sa njima. Drugi je problem jer mnogi vezuju tu Novu Godinu kao neku Ludu Noć, pa se napijaju i prejedaju, a to je sasvim druga stvar. Pristaje da se čovek lepo provede i veseli i bez pića i ića. Lepota duha je u rečima i delima a ne u tvari propadljivoj kao Što su iće i piće. Ove godine je baŠ lepo Što je odmah nakon te Lude Noći i Liturgija pa svi oni crkveni kojima je bitnija Služba Božija a ne Pir Narodni i neće neŠto uzimati u tom smislu učeŠća, već će se povući trezveni i radosni sa raznih Pirova. Posmatrajte to i kao misionarenje... "Zoran nije doŠao na žurku za Novaka, ima neki trip u fazonu post je, i on je krŠćanin. Ma smarač stipu. Ne zna Šta je propustio" tako može da kaže neko za crkvenjaka koji propusti neku žurku "Milica je super. Mnogo se radujem Što je sa nama večeras. Ide sutra na tu Liturgiju, pa neće ostati do ujutru, ali će biti za ponoć tu sa svima. Zna koliko mi znači da bude ovde. Pitala me je da odem sa njom jednom u Crkvu. Verovatno ću ići. " tako može da kaže neko za crkvenjakinju koja ide na žurku za NG Jeli, a sta raditi ako bratu koji nije crkven stigne tri tone uglja za grejanje, a jako zeli da to unese po ovom mrazu sto pre, podelivsi to iskustvo sa crkvenim bratom. Da li snishoditi bratu i pomoci mu a pri tome misionariti sve vreme lopatom, ili ga iskulirati? :unsure: Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Мислим да руси и румуни нису баш светао пример очувања православне традице наспрам продора римокатоличких... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 http://vukajlija.com/zabava/posteri/377215 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 http://vukajlija.com.../posteri/377215 Ово је оригинална порука : Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Искрено никада нисам капирао што славимо крај месеца.... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука