Jump to content

Isus Hristos je postojao

Препоручена порука

A ja čekam dokaz, čekam... Ajde, govori se da su hiljade ljudi posvedočile kako je on fizički otišao u raj, hiljade očevidaca čuda, stotine koje će potvrditi da je ustao iz mrtvih. Zašto niko ništa od njih nije zapisao? Ali doslovno niko. Jedan jedini zapis očevidca i sve se menja!

To sto ti nemas oci da vidis tako nesto, brate, ne znaci da ga nema.

Ili mislis da je par milijardi ljudi prosto zavedeno? A medju njima, vidis, ima i mnogo izuzetnih naucnika.

Prosto, zadrzi se na tome da je to tvoje misljenje, i nemas brige.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 421
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ili mislis da je par milijardi ljudi prosto zavedeno? A medju njima i mnogo izuzetnih naucnika.

Prosto, zadrzi se na tome da je to tvoje misljenje, i nemas brige.

Ti Galileo misliš da je Zemlja okrugla? Zar ti misliš da je par stotina miliona ljudi zavedeno? A među njima i mnogo izuzetnih naučnika. Prosto, zadrži se na tome da je to tvoje mišljenje i nemaš brige.

Подели на овим сајтовима

Postoje dobra objašnjenja za ta 2 rodoslova, ali recimo da je sada kasno da bih se upuštao u ove teme. Ne zameri mi. :)

Ako te interesuje, možda mogu ostaviti nešto na engleskom jeziku. Nije da volim da čitam na english, al' šta je tu je. :)

Постави, па да сви видимо то.

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Ovo je najveca sarlatancina u 20 veku

Нашао ко ће да му каже?!? grigorije „крст мења оптичке особине воде” 22 prst ka dole

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Ti Galileo misliš da je Zemlja okrugla? Zar ti misliš da je par stotina miliona ljudi zavedeno? A među njima i mnogo izuzetnih naučnika. Prosto, zadrži se na tome da je to tvoje mišljenje i nemaš brige.

Fora je što ljudi u Srednjem veku nisu verovali da je Zemlja okrugla. U pitanju je urbani mit - srednjevekovni ljudi u tako nešto nisu verovali. ;)

Christo et Ecclesiae

Подели на овим сајтовима

Нашао ко ће да му каже?!? grigorije „крст мења оптичке особине воде” 22 prst ka dole

To opet nisam ja rekao nego Dr Tatjana Djordjevic i ruski naucnici koji su vrsili istrazivanja.

A i da sam rekao pa, ja nisam naucnik nisam priznat za razliku od ovog cirkuzanta.

Подели на овим сајтовима

Koliko ja vidim, opet se ti blamiraš. I još je našao ko će da prigovori da je on šarlatan. O0

Slušaj ti, druže,

Ne znam ko je tebi rekao da smeš da mi tako govoriš ali ću te samo podsetiti šta je to što ovaj forum čini dobrim - kultura dijaloga, koja podrazumeva da ti ne smeš tako da pričaš sa ostalim ljudima na forumu, sve i da se jako ne slažeš sa onim što oni imaju da kažu o temi.

I ne znam koja je fora, sa jako nevaspitanim novim (55 posts kategoriji) članovima foruma. Da se ovde ne neguje ta kultura, ne bi bilo Dijaloga sa ateistima, muslimanima, katolicima itd. Na kraju krajeva, ne bih ja, kao ateista napisao 3500 postova i ovo bi bio sajt pravoslavnih vehabija.

Zato pazi šta pišeš i kako se ponašaš prema ostalima.

A druga stvar - sećam se ja tog čoveka, i to iz ovog klipa:

Bio je malko bolji od ostalih krompirića za ljuštenje ali ga nisam upamtio kao nešto spektakularnog. Ali nije ni loš. Deja-vu sve u svemu. šta misli o evoluciji?

Подели на овим сајтовима

Besmislen odgovor.

Danas je, kako bi rekao avocado, mnogo teze nekog zavesti nego ranijih vekova, pa vidis ovakvo poredjenje nema smisla.

I ja se drzim svoga misljenja, samo si ti krenuo da malo ostrasceno ubedjujes druge...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Okej, a znaš li da se RKC tog učenja odrekla 1913. ?

Kog učenja se odrekla? Geocentričnog sistema? ;)

Ono što sam ti rekao je čist urbani mit. Srednjevekovni ljudi NISU verovali u Zemlju kao ravnu ploču. Ovakva ideja je posebno cvetala u komunističkim državama, iako je najpre lansirana od strane antikatolika negde na zapadu. No, mi smo bili pogodni za takve teorije jer komunizam je sistematski radio na tome da unizi religiju. Slično što rade savremeni ateisti danas. :D

• Волим 1

Christo et Ecclesiae

Подели на овим сајтовима

Ono što sam ti rekao je čist urbani mit. Srednjevekovni ljudi NISU verovali u Zemlju kao ravnu ploču. Ovakva ideja je posebno cvetala u komunističkim državama, iako je najpre lansirana od strane antikatolika negde na zapadu. No, mi smo bili pogodni za takve teorije jer komunizam je sistematski radio na tome da unizi religiju. Slično što rade savremeni ateisti danas. :D

šta, pročitao si na Wikipedia kako su ljudi u zabludi i sad ideš okolo, prosvetljuješ i misliš da si najpametniji na svetu? Ne zanima me odnos srednjevekovnih ljudi sa teorijom ravne Zemlje, nekako su mi ravna Zemlja i geocentrični sistem bili uvek povezani. A i to nije tema sada.

A ti si naravno, čitao i Josifa Flavija, pa znaš da on pominje i Isusovog brata?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...