Jump to content

Препоручена порука

Francuski Mirage 2000 oboren iznad Pala `95-te... indzoj... 0102_laugh

ВРС ПВО - Обарање миража

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

звизно га од мог комшије ратни пријатељ "стрелом" са рамена... добио лично од генерала Младића наградно одсуство и чин!

Подели на овим сајтовима

звизно га од мог комшије ратни пријатељ "стрелом" са рамена... добио лично од генерала Младића наградно одсуство и чин!

0110_hahaha :bla:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

STRIPTOTEKA MOJIH KNJIŽURINA O LETANJU I LETADLAMA

Just_Cuz_19

Ah, bravo Dragi, super tema, još ako tu bude i tema o vozićima ja se valjda više ni ne maknem od te dvije. Hahahaha! Sayonara ekumenizam i sve ostale teme! Hahahaha! Dobio si POHVALU! Od mene za ovu temu! Ti si isto cvok do aviona ko i ja? Kod mene je to još i teže, ja sam komplikovaniji slučaj avionsko-lokomotivski. Imam knjige i o lokomotivama i željeznici a i o aviončićima. A i puno tih kartica, ko za  Crnog Petra što ih dođu po 32 u paketiću al na njima su avioni, lokomotive, autići itd. To sam si ja svaki put kupovao u Njemačkoj prije 20 godina kad sam to počeo skupljati pa sad imam cijelu kutiju za cipele punu tih kartica. Ne skupljam ih više, prestao, inače kud bih s njima tolikima, kolekvcionarstvo je OK ako nisi postao rob toga, treba znati i kad s tim prestat i reći dosta, amen! Tamo uvijek bude sličica s osnovnim tim karakteristikima, naziv tj. tip aviona, brzina, operativni radijus tj. dolet. naoružanje ako su vojni, broj putnika ako civilini. A najviše voliim čitati o tim običnim putničkim i tim takozvanim malim poslovnim biz-jet, biznis aviončićima za bogatune. A kad naiđem gdje je popisano sve do posljednjih detalja od kakvog materijala su im fotelje i podovi tamo onda se osjećam ko prase u žitu, hahahaha! Hajde sad da napravimo takvu striptoteku! Ne znate šta je to striptoteka? Pa to je striptiz, ne vaš, hahahaha, već vaše biblioteke po određenoj temi, ono što ste kupili o avionima, vojnim, civilnim i letanju uopšte. na primjer! Pa stavite naslove a postavite slike s interneta, ako ne nađete sliku te svoje knjige na internetu nema veze, onda samo naslov. A stavite i koliko je stranica o kojo toj svakoj knjizi da barem imamo predstavu koja je veća koja manja jer se iz slike ništa to ne vidi, hahahaha! Znači takve te knjige i knjižice u koje ste ispalili svoje posljednje parice da vidimo šta to tamo imate u toj svojo knjigomoljskoj Alibabinoj pećini, kakvih čudesa ćemo tamo naći. Možda to nekom bude inspiracija da si kupi takvu istu ili sličnu knjigu!

13986.jpg

Prvo imam nekoliko starih iz ove stare češke edicije "atlas letadel" 1984.g.

Ova knjiga na slici je: "Dvoumotorová pístová dopravní letadla"  176 str.

i još nekoliko sličnih takvih, sad se daju kupiti samo po antikvarijatima

http--d----l----l--img.pemic.cz--l--sortimg--l--004--l--9--l--7--l--0049760-23.jpg

Jane´s Letadla 512 str.

9838055

Putnički avioni 80 str.

05_svet%20letectvi.jpg

Svijet letanja 928 str. tu sam kupio sad prije par dana 28.4.2011. bila "sleva" - popust, hahaha!

large.jpg

Avioni 224 str.

large.jpg

Vojni avioni 192 str.

book_87567_thumb.jpg

Avionski vodič 288 str.

large.jpg

Moderni vojni avioni 320 str.

Подели на овим сајтовима

Sta se bre `falis... 1340_womens

Подели на овим сајтовима

Sta se bre `falis... 1340_womens

Hajde knjigomoljci avionski, da vidimo čime ćete se VI pohvalit! Pokažite se šta imate!

Pa ni ja nisam ovo kupio za dva dana! Kupim svake dvije godine jednu knjigu, hahaha!

Moram kupovat nešto i na nauku i na kulturu, ne mogu sve pare što ih imam požderat i ...  farmsflams.gif

Подели на овим сајтовима

Evo, pdf jedne nasKe knjige, svojevremeno sam je imao, a evo sad nadjoh na netu da ima i da se skine... indzoj... 1340_womens

http://www.baneprevoz.com/e-knjige/Jelko-Kacin-Savremeni-avioni-i-helikopteri_1642

Подели на овим сајтовима

Evo, pdf jedne nasKe knjige, svojevremeno sam je imao, a evo sad nadjoh na netu da ima i da se skine... indzoj... ne_shvata

http://www.baneprevoz.com/e-knjige/Jelko-Kacin-Savremeni-avioni-i-helikopteri_1642

Super, baš ti hvala, ne mora se ni plaćat, hahahaha! Ja isto postavim neku na našem ili na engleskom ako je vidim!

Sad si i ti dobio POHVALU ko i Dragi! Ah, što se danas svi falimo, hahahaha!

1340_womens    4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Koliko znam, ta vise i nema nigde da se kupi, mada mozda gresim...

A ti ako imas nesto postavi, mi smo ti ovde zeljni citanja... 1340_womens

Подели на овим сајтовима

C6CvycZux0E

Nije loše.. naduvaš "krila" i opa... smej.gif

Koliko neke ženske bivaju naduvane po plastici i da im umjesto silikona tamo napušu

i napumpaju helijum to bi još mogle mirno i letat - bile bi onda isto "inflatable" i "flyable"!

108BreastImplants_jpg1.jpg

0102_laugh

Подели на овим сајтовима

c, c, c, neko ce da pomisli da si neozbiljan co`ek... 0442_feel

Подели на овим сајтовима

Vec smo na drugoj temi pricali o kandidatima za nas novi vojni avion, pa evo i kratkog clanka koji se tim povodom pojavio ovih meseci...

http://www.srbijanet.rs/vesti/vesti-iz-zemlje/71009-u-januaru-uzi-izbor-za-novi-borbeni-avion.html

I tema na kojoj smo pricali ovde...

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,12907.0.html

...

Pa da malo u sliki predstavimo kandidate...

ShveCki "grippen"

gripen2.jpg

francuski "rafale"

Rafale-Fighter-Jet.JPG

evropski "typhoon" (daleko najskuplji od svih)

eurofighter1.jpg

amerikanski F-16

20091202-185734-pic-664258715_s640x503.jpg?3669d5e88bac5c1c64aef3936d1490930bc07646

amerikanski F-18

f18.jpg

kineski FC-1

jf-17-fc-1-thunder-fighter-vandenberg-(0).jpg

kineski J-10

267.jpg

ruski MiG-29M/35

12ccbce8a5834444995d217cfa433caa.jpg

rusku SU-30

Su-30MKI.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...