Jump to content

Poslanik češkog parlamenta: Za mene nikakva kvazi država Kosovo ne postoji

Оцени ову тему

Zayron

Препоручена порука

Govor Jaroslava Foldine

Taj je naš socijaldemokrata - u istoj smo partaji.

Poslanik češkog parlamenta: Za mene nikakva kvazi država Kosovo ne postoji

Blic | 16. 12. 2011. - 14:31h | Foto: Facebook | Komentara: 238

U češkom parlamentu juče je vođena rasprava o sporazumu o readmisiji između te zemlje i Kosova, a u raspravu se u jednom trenutku ubedljivim govorom uključio i poslanik Češke socijaldemokratske partije i član odbora za inostrane poslove Donjeg doma parlamenta Jaroslav Foldina.

198936_foldina-02_f.jpg?ver=1324041305

Jaroslav FoldinaGovor prenosimo u celosti:

Gospođo predsedavajuća, gospodo ministri, moje koleginice, moje kolege,

Dozvoljavam sebi da govorim u vezi sa materijom o kojoj se diskutuje. Češka Republika treba da diskutuje o sporazumu sa nekakvom državom, koja se zove Kosovo. To je takozvana država, gospođo poslanice, možda će mi poći za rukom da Vam neke stvari objasnim.

U januaru 2008. godine. češki parlament je izglasao rezoluciju, kojom obavezuje češku vladu da ne priznaje, niti da čini nikakve korake kojima bi se priznala nekakva država Kosovo, već umesto toga da nastavi u traženju statusa u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti 1244. U toj rezoluciji se kaže da su granice Kosova integralni deo Srbije, države naslednnice Jugoslavije. To su suve informacije koje su prošle češkim parlamentom i poslanici češkog parlamenta su to predstavili češkoj vladi, koja nije poštovala rezoluciju češkog parlamenta i svojom voljom je priznala nekakvu državu Kosovo, na čijem čelu si ljudi, koji su opravdano osumljičeni da su učinili najteže zločine. Savet Evrope diskutuje o izveštaju Dika Martija u kom se govori o oduzimanju ljudskih organa od zatvorenika. Značajni poslanci kosovskog parlamenta su optuženi za krivična dela ratnih zločina, skriveni svedoci su ubijeni, Haški tribunal je se grči zbog nedostatka dokaza iako svi znaju kakva je istina. I mi trebamo da glasamo o sporazumu, ili da glasamo o sporazumu i činimo korake koji de fakto priznaju nekakvu državu Kosovo?

Znate, ja ne bih imao nikakve primedbe sa bilateralnim sporazumom, o kojem je gospodin ministar unutrašnjih poslova govorio, međutim principijelno za češki parlament koji je naslednik čehoslovačkog parlamenta, tog parlamenta koji je bio 1938. godine postavljen pred činjenicu, da mu je na osnovu međunarodnih sporazuma Nemačke, Italije, Francuske i Engleske oduzeto 15% njegove sopstvene teritorije i da nije bilo Drugog svetskog rata , verovatno bismo i danas putovali u Rajhenberg (nemački naziv za češki grad Liberec), umesto u Liberec. Ja samo teško nalazim reči kojima bih ovo nazvao. Ne želim ovde da pravim ekskurzije u istoriju i da se vraćam na to o čemu sam već govorio, o idejama Masarika, ali sasvim jednostavno, za mene kao poslanika češkog parlamenta nikakva kvazi država Kosovo ne postoji i ne mogu za nju da glasam.

Dakle, predlažem da ovu tačku skinete sa dnevnog reda i da ne glasamo o njoj. Ili, u slučaju da se o njoj bude glasalo, da glasamo protiv, ili da izvadimo (iz poslaničkih automata) svoje poslaničke legitimacije. To je stavr onih, koji su Kosovo priznali i oni neka preispitaju svoju savest. Na Kosovu, gde ljudi umiru i gde nisu istražene dovoljno činjenice - oko hiljadu Srba je ubijeno od 1999. godine, a za to vreme je upravu nad Kosovom preuzela međunarodna zajednica. Gde su rezultati? Nema ih. Hašim Tači je zvanični predstavnik Kosova, gospodin Haradinaj sedi u parlamentu, drugi takođe. Predstavnici OVK, koji su u drugoj polovini devedesetih godina bili na spisku terorističkih organizacija, sada su partneri onih koji su priznali Kosovo.

Prijatelji, ja svoje ruke neću da prljam i zahtevam od vas i molim vas da ih ne prljate ni vi. Hvala vam.

Prevod: Zoran Lešević

Подели на овим сајтовима

A ovo je rasprava koja se povodom tog članka svela na našoj slavističkoj grupi, moj komentar je sasvim dole na kraju, boldovan.

Toto se líbí vám a uživateli Јарко Неваљалко. ( taj Jarko Nevaljalko je naš član Slovak, strašno mnogo čini i učinio je do sada za Srbiju i srpsku stvar, za KiM u Slovačkoj)

Perunova Straža Děkuji Vám pane Jaroslav!

Před 14 hodinami · To se mi líbí

Davor Radicev ali ce srbi i dalje odbijati sve ostale osim rusa, iako ih cesi,poljaci i slovaci najvise podrzavaju.

Před 14 hodinami · To se mi líbí

Bojan Antić Da, to je šteta. Da to je tačno. Mislim da bismo trebali više da se upoznajemo sa českom i poljskom kulturom, da, oni su pretežno Katolici, to je tačno, ali definitivno nije problem za pretežno pravoslavne Srbe. Mislim da bi trebalo više gledati filmove Jirka Mencela, i ranije radove Miloša Formana. Jer znam da su Česi gledali skoro sve Jugoslovenske komedije i partizanske filmove.

Před 10 hodinami · To se mi líbí

Perunova Straža ‎@ Davor Radicev: Odakle Vam ideja da Srbi odbijaju sve sem Rusa?!

Před 9 hodinami · To se mi líbí · 1

Bojan Antić i ja imam takav osjećaj (naročito kada su ove stvari u pitanju) dobri moj, Stražo

Perunova Straža ‎@ Bojan Antić: Eh, a ja opet imam osećaj da baš Ruse, Čehe, Slovake i Poljake, od svih slovenskih naroda Srbi najvećma prihvataju (naročito kada su ove stvari u pitanju).

Bojan Antić Dobro lijepi moj, ako tako kažeš :-)

Před 9 hodinami · To se mi líbí

Davor Radicev ideja nije moja, to se vidi iz odnosa nekih ljudi

Před 9 hodinami · To se mi líbí

Bojan Antić Fejsbuk nije mjesto gdje se stiče javni stav o odregjenom pitanju. Ja se na primjer najviše družim na FB sa Česima Slovacima i Poljacima koji gaje veoma jake emocije prema Srbima (uglavnom prijateljske). Ruski jezik nažalost ne poznajem dovoljno (ne poznajem ni slovački, ali slovacima uglavnom ne smeta).

Před 8 hodinami · To se mi líbí · 1

Davor Radicev slazem se s vama da sve zavisi od individualnog odnosa, ja sam izneo zapazanje da se vecina srba s greskom odnosi prema pomenutima

Před 8 hodinami · To se mi líbí

Dražeslav Buhač I ja imam takav dojam da većina Srba razmišlja po principu: Grčka+Armenija+Rusija braća Srbima. Pravoslavlje, pravoslavlje ura (a 99% Srba ne zna kojim rečima počinje biblija). Po meni su današnji Srbi narod bez tradicije i kulture i manira (što se ne može reći za njihove dedove). Većina Srba naziva Grke braćom, a kako i ne bi kada vidi sebe u ogledalu i vidi Grka, kao od jedne matere, a s Poljakom ni malo sličnosti. Svaka čast izuzetcima. Mene kada vide Nemci, čudom se čude, ne mogu reći da li sam Rus ili Poljak, kažu nešto izmedju.

Před 5 hodinami · To se mi líbí

Josip Bibić No, ja sam Srbe već zbog toga javno opominjao i kritikovao i upozorio ih da tim stavom tako stiču neprijatelje tamo gdje ih nikad nisu imali i ili gdje su do sada imali samo prijatelje, tim mislim na animozitet prema ljudima - Slovenima koji nisu isto pravoslavci kao Srbi, već recimo protestanti i katolici i na vrlo oštru antikatoličku rekao bih čak rugačsku propagandu i kampanju koja je vrlo kontraproduktivna. Ali mogu vas uvjeriti da ne čini to niko od normalnih vjernika pravoslavaca ili prosvijećenih, nedaj Bože produhovljenih Srba. Više je to zaležitost navijačkih masa i ljudi koji sa istinskim smislom pravoslavlja i hrišćanstva nemaju ništa mnogo zajedničko.

Подели на овим сајтовима

Чеси су краљеви, свака им част!

Велика је част и задовољство имати такву браћу!

Ја сам се одушевио оним документарним филмом којег је направила њихова нац.телевизија!

Тако добар филм никада није урадила наша РТС!

Сви у нашем "братском" окружењу су косово прихватили као назависно ( од тога и православни) а они нису. Хвала им!

Ово си тачно рекао Јосифе у вези навијача!

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

Pravda o Srbsku a Kosove (Slovački blog)

25. ledna 2010 v 11:09 | Kosovo

V poslednom čase počúvame samé nezmysly o Kosove , ktoré propagujú teroristických vrahov a zločincov z UCK a ich podlý boj za rozbitie jednotného srbského štátu. Proamerické médiá a príslušníci terajších opozičných strán sa jednoznačne stavajú na stranu albánskych banditov z Kosova. Je smutné, že mnohí z nich sa nálepkujú atribútom kresťanstva. Práve v Kosove ide o tvrdý protikresťanský boj.

Kto podporuje teroristov v Kosove ?

Kosovskí Albánci sú fanatickí moslimovia, ktorí majú džihád v krvi a nenávisť proti kresťanským Srbom už nasávajú s materským mliekom. Nie je tajnosťou, že majú bohatých sponzorov a mecenášov. Paradoxne sú to dobrodinci z bašty demokracie, ktorou sa denne ozýva slogan Boh ochraňuj Ameriku. Títo tzv. kresťania z rôznych kresťanských pseudocirkví, ktoré povznikali v USA v 19. a v 20. storočí a s Ježišom Kristom nemajú nič spoločné, dali teraz jednoznačne najavo, že radšej podporia agresívnych albánskych moslimov v Kosove proti pravoslávnym kresťanským Srbom, ktorých tak z duše nenávidia.

Z toho vyplýva, že USA to s pravým kresťanstvom nemyslia vážne. Naopak do celého sveta importujú a výdatne finančne podporujú tzv. charizmatické sekty. Tieto sekty novodobého amerického "kresťanstva" iba rozleptávajú národné štáty a historické kresťanské cirkvi. Pravoslávni Srbi a ich cirkev ležia hlboko v žalúdku americkým imperialistom, ktorí v nich vidia spojencov Ruska na Balkáne. Aj keď paradoxne práve USA strašia islamským nebezpečenstvom a terorizmom, v Kosove výdatne tento islamský terorizmus podporujú, ba dokonca neváhali použiť vojenskú silu na podporu barbarských kosovských Albáncov. Práve tu nachádzajú spoločnú reč USA so Saudskou Arábiou, ktorá je hlavným sponzorom teroristov na celom svete.

Táto krajina však napriek tomu nebola bombardovaná letectvom USA, pretože v protikresťanskom ťažení na Balkáne a na Kaukaze si moslimovia a USA veľmi dobre rozumejú. Boj proti Slovanom v Kosove podporujú aj spojenci USA v Európe, najmä Nemecko. Nemci boli spojencami Albáncov už počas druhej svetovej vojny. Vtedy sa kosovskí Albánci aktívne podieľali v uniformách SS divízie Skanderbeg na vyvražďovaní srbského civilného obyvateľstva v Kosove a v západnom Macedónsku. Práve vtedy pod patronátom Hitlera vzniklo Veľké Albánsko, ktoré sa preslávilo genocídou Srbov a kresťanov. Kosovských Albáncov podporuje aj Maďarsko, starý nepriateľ Srbska a Slovanov.

Maďari vidia v Kosove precedens pre odtrhnutie južného Slovenska a Sedmohradska od Slovenska a Rumunska. Veľkú podporu dostávajú albánski teroristi aj od duchovne spriazneného Turecka. Práve Turci a kosovskí Albánci predstavujú hlavnú skupinu imigrantov v krajinách Európskej únie, kde ovládajú obchod s drogami a bielym mäsom. Takisto sú aj hlavnou zložkou podsvetia a mafiánskych kruhov v európskych krajinách. Títo votrelci terorizujú srbské obyvateľstvo v Kosove a rozťahujú sa v celej Európe ako mor. To nie sú iba nevinní zmrzlinári z Balkánu. Sú to zlí a zákerní ľudia, ktorí ohrozujú európsku civilizáciu a správajú sa voči Európanom ako k neveriacim psom.

Kto je v Kosove doma ?

Kosovo bola, je a dúfam, že aj bude srbská zem. Kosovo osídlili Slovania už v čase sťahovania Slovanov, keď toto územie patrilo kresťanskej Byzantskej ríši. Srbi pod vplyvom Byzancie prijali kresťanstvo východného rítu, založili si vlastný štát a vlastnú pravoslávnu cirkev. Práve v Kosove sa nachádzalo jadro stredovekého srbského štátu. Kosovo sa stalo centrom srbskej pravoslávnej cirkvi a srbskej kultúry. V ranom stredoveku vytvorili Srbi štát, ktorý zaberal väčšiu časť Balkánskeho polostrova. Vďaka intrigám Uhorska, Nemecka a iných vonkajších i vnútorných nepriateľov sa Srbsko oslabilo a po porážke na Kosovo poli (1389) stalo ľahkou korisťou barbarských osmanských Turkov. Turci sa proti Srbom správali zvlášť kruto.

Zo Srbov sa stali obyvatelia Osmanskej ríše druhej triedy, museli platiť náboženskú daň z hlavy. Srbské dediny boli vypaľované, mladí chlapci odvádzaní k janičiarom a islamizovaní. Ženy a dievčatá znásilňované po sexe bažiacimi Turkami. Turci sa vyžívali v krutom mučení srbského obyvateľstva. Títo moslimskí krvilační barbari sa vyžívali v napichovaní Srbov na koly, v stínaní hláv a ich zamurovávaní do skál. Kresťanské kostoly a kláštory boli devastované a permanentne ničené. Srbské obyvateľstvo bolo nútené po neľudských tureckých represáliách migrovať do Uhorska ( na našom území do Komárna ).

Práve vtedy zohrali Albánci negatívnu úlohu. Na rozdiel od Srbov, ktorí zostali kresťanmi, sa Albánci islamizovali a tak sa stali tureckými kolaborantmi. Po vyvražďovaní Srbov v Kosove a v južnom Srbsku sa usadzovali v týchto oblastiach islamizovaní Albánci. Svojou vysokou natalitou a agresívnym správaním vytlačili srbské obyvateľstvo a tento kraj zmenili na zaostalú orientálnu krajinu. Ešte v 20. storočí tvorili Srbi väčšinu obyvateľov. Veľa Srbov bolo Albáncami a Nemcami zavraždených počas druhej svetovej vojny, čím sa podiel moslimských Albáncov ešte zvýšil. Po obnovení Juhoslávie po roku 1945 kosovskí Albánci ako pijavice vysávali štátny rozpočet Juhoslávie a popri tom naďalej šikanovali kresťanské srbské obyvateľstvo. Práve medzi nimi bola najväčšia miera kriminality v bývalej Juhoslávii.

Kedysi nádherný a prekvitajúci kraj Srbska zmenili na najzaostalejší kraj na Balkáne - kraj plný biedy a sĺz. Albánski moslimskí vandali po vzore svojich tureckých učiteľov ničili kresťanské chrámy v Kosove a vo veľkom stavali v tomto regióne mešity a minarety. Dnes je tu iba plno malých špinavých žobrajúcich albánskych detí, nevzdelaných analfabetov, špinavých dreveníc a nevkusných mešít a minaretov. Slobodan Miloševič sa snažil srbské obyvateľstvo ochrániť, ale bolo neskoro. Agresori z USA a NATO sa postavili na stranu albánskych teroristov a svojím vojenským zásahom a najmä zbabelým bombardovaním srbských miest urobili veľa zla a fašistickým Albáncom dali zelenú vo vyhlásení teroristického a mafiánskeho štátu Kosovo. Tento pseudoštátik pod vedením narkomafie a teroristov z UCK uznali USA, Nemecko, Turecko, Maďarsko a všetci hlavní nepriatelia Srbov, Rusov a všetkých Slovanov. Kosovo je zem, ktorá bola Srbom ukradnutá. Zem, ktorá bola zničená. Zem, ktorá je znásilnená albánskymi moslimskými teroristami. Zem, ktorá je posiata zničenými kresťanskými kláštormi a kostolmi. Zem, ktorá je poliata krvou zavraždených nevinných Srbov. Ak je Boh spravodlivý, musí raz prísť deň zúčtovania.

KOSOVO JE SRBIJA !!!

http://true-lies.blo...srbsku-a-kosove

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...