Jump to content

Опет заточен Архиепископ Г. Јован!

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости

Саопштење за јавност Архиепископије охридске

12. Децембар 2011 - 14:38

jovan_arhiepiskop_ohridski.jpg

Данас, 12. децембра 2011. године, при уласку у БЈР Македонију, на граничном прелазу Меџитлија, на граници између Грчке и БЈР Македоније, ухапшен је Архиепископ охридски и Митрополит скопски г. Јован и одведен у затвор Идризово код Скопља. После лажних оптужби од стране расколничке организације у Македонији, архиепископ Јован је 2010. године био осуђен на затворску казну, али будући да се судски процес вршио у његовом одсуству, он има право да тражи понављање поступка. Зато се очекује да он за три до пет дана буде ослобођен из затвора и да му се омогући нови судски поступак у којем ће се бранити са слободе. Иначе, само да подсетимо, 16. новембра 2010. године архиепископ Јован је био ухапшен на бугарској граници по потерници Интерпола из БЈР Македоније, управо ради издржавања затворске казне, али га је суд у Бугарској ослободио, уз образложење да је судска пресуда из БЈР Македоније резултат гоњења на верској основи, које Архиепископ већ девет година подноси, а не зато што је био крив по кривичном закону.

Извор: Архиепископија охридска

Подели на овим сајтовима

Tesko kuci onoga ko ucestvuje u progonu pravednih...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Tesko kuci onoga ko ucestvuje u progonu pravednih...

Тешко нему, ама според овој форум блазе си му на оној кој шири меѓуетничка омраза! Барам од г. јереј Иван Цветковиќ да се им се извини барем на Македонците од ПОА, затоа што не го почитува името на државата во која живеат. И бидете сигурен дека пишувајќи БЈРМ, не им се додворувате на Грците, тие не Ве читаат, но создавате одбивност, омраза и гнев од страна на Македонците кои го читаат Вашиот форум. Ако мислите дека со ширење на омраза ќе дојдете до србизација на Македонците или до единство со МПЦ-ОА, сте се излажале. Ве молам ако сте православен свештеник, а не евтин политикант да престаните да ширите и дозволувате да се шири меѓуетничка омраза. Пред се очекувам да се извините.

Ја судите МПЦ-Оа за етнофилетизам, ама прво запрашајте се и Вие дали сте дел од таа ерес! Македонците одамна знаат дека местото на Македонсците, Србите, Грците, Бугарите, Французите, Англичаните е во адот, а во Царството Небеско ги нема овие народи! Таму е само народот Христијански Православен!

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Не капирам ,шта је брат Ортофил хтео да каже,али зашто би се о Иван било коме извињавао,кад је само пренео вест.

И ако ти није проблем,пиши на српском, чисто да би схватили поенту писања,јер овако (бар мени) ниси баш најјаснији!

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Mislim da je bolje da se ova tema preseli na vec postojecu "o progonu P.O.A.", pa da tamo nastavimo sa ovim oko "uvrede" i ko se kome treba da izvini ili ne, i za$to...

Dakle, najkonstruktivniji poziv da "raspravu" iiti dijalog, nastavimo tamo.. https://www.pouke.org...у/page__st__364

• Волим 1

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Не капирам ,шта је брат Ортофил хтео да каже,али зашто би се о Иван било коме извињавао,кад је само пренео вест.

И ако ти није проблем,пиши на српском, чисто да би схватили поенту писања,јер овако (бар мени) ниси баш најјаснији!

Hteo je da mu se Otac Ivan izvini .. ne lichno njemu, nego makedoncima (gradjanima makedonije), a ako ne njima a ono bar pripadnicima Pravoslavne Ohridske Arhiepiskopije, zato $to su u postu(u vesti koja je prene$ena) koji otac Ivan postavlja stoji BJRMakedonija ..a ne R.Makedonija kako se po makedonskom ustavu ova nova drzava i zove...

Ali ajde da tu raspravu i sve s progonom u vezi nastavimo na : https://www.pouke.org/forum/topic/9128-прогон-православне-охридске-архиепископије-у/page__st__364

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...