Jump to content

На месту будуће цркве у Крушевцу ишчупан и запаљен крст

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

U politiku necu ulaziti i u to ko je sta radio i kako uopste me to ne interesuje niti je to tema.

Ima vernika koji mrze svakog ko nije njima po volji ali ja ne zato sto licno necu da mrzim ikoga.

Подели на овим сајтовима

Zanimljivo kako moras da naglasis ateisticke kao da je to neko veliko zlo. Sto bre toliko mrzite ateiste? Pocinjem da budem sve ubedjeniji da je ateisticka mrznja zapravo odogovr na mrznju koju oni dobijaju od strane vernika. :)

S nepravom si me napao za to "naglašavanje", stalno mi nije izlazilo iz glave to jer nisam imao pojma o čemu to sad pričaš a što me napadaš.Pa sam sve pregledao ponovo i našao. Bila je riječ o tome da ta djeca nisu nikakvim satanistima već ustvari ateistima.

Ja ti tačno kažem kako je to s tim, od 1000 proklamovanih satanista ih je 999 glupaka i samo jedan pravi satanista, na našu sreću i na njihovu. A tih 999 je blentave besprizorne maloljetne pubertalne ateističke nevaspitane mladunčadi za koje roditelji valjda nisu imali vremena i s kojom ja svaki dan ratujem i natežem se ko u kakvom satanističkom obdaništu na FB, jer ih imamo tamo po tim nekim našim raznim slavističkim grupama sve na jednoj kamari. I koja su takva samo što ih se nije na vrijeme ognulo preko koljena i polomilo par prutova o njihovu razmaženu pozadinu.

A sad vidiš da je tamo ateističke stavljeno zaista da bih nešto naglasio a to što sam naglasiti htio je da nisu nikakvim satanistima što se i dokazivalo i što je po meni još veće zlo od ateizma.

To što tebi struže bubnjiće što vas neko označava ateistima, onda u redu, nek ti je po volji, budem vas zvat bezbožnicima, po slovenskom a ne ateistima po grečeskom, hahahaha! Jel ti sad srce na mjestu?

A meni je te djece žao, zato i ih zovem mladunčadi jer to i jesu, takva ljudska mladunčad oko koje se niko baš mnogo trudio a ni pretrgao nije a koja ako se kriminalizuju, što se često dešava tako, će pola svoje mladosti provesti po zatvorima i sličnim vaspitnim ustanovima gdje će ih morati vaspitati država o svom trošku kad to nisu uradili njihovi roditelji koji su za to sve odgovorni. To su djeca koja nikom ne trebaju a kad se nađu u zatvoru nikom nedostajati ne budu - a to je meni grozna stvar, strašno nešto. takva ta predstava da mogu postojati na svijetu takva jadna djeca - a mogu. Oni s 15 godina jedva znaju šta je dva i dva a da bi još znala jesu li kakvim ateistima ili nisu, ne razočaravaju se oni u Boga već vi od njih prije nego što su ičemu sposobna svojom propagandom napravite ateiste. a u tom leži i odgovor zašto ih toliko mnogo nakon što protutnji ta buntovnička faza kod njih postaju vjernicima na kraju jer vremenom do razuma dođu a Bog ih na kraju ne ostavi ni jednog bez svoje pomoći. Nikakvim oni ateistima nisu, oni su previše mladi da bi bili bilo čim ali kad vi ko Jehovini Svjedoci nasrnete i kodišete sa svojom propagandom na njih onda imamo to što danas imamo u Kruševcu. Oni još ne stignu ni ništa lijepo doživjeti a kamo li da bi se razočarali, razočarat se može samo čovjek koji već nešto ima za sobom pa mu se to uništilo a šta oni imaju iza sebe: oobdanište i osnovnu školu a već su ateistima! Ili još nebuloznija stvar - satanistima! Vidiš sad kako uništavate vi tom svojom ateističkom propagandom djecu i kako to funkcionira. Molim te lijepo, u 15 godina životom razočarani ateista! OMG! A za to ćete odgovarati jednog dana!

Подели на овим сајтовима

Znači i to "blentave besprizorne maloljetne pubertalne ateističke nevaspitane mladunčadi", uzmi uslovno rečeno! Kakvim može biti neko ateistom u 15. godini, ne može biti ni vjernikom kako treba a a kamo li nekim tim tamo ateistom. Otkud vam to, iz koje zone sumraka ste to izvukli da može, takvu tu "mogućnost" - posibilitu? U svakom slučaju su to djeca koja pod uticajem vaše agresivne propagande si o sebi misle i uobrazila su si sama, po modernom - ufurala se u taj trip, natripovala se da su nekim ateistima a to je to sve, cijela stvar, ni više ni manje. To su kao što sam rekao nesretna ljudska mladunčad, ustvari trebala bi to biti djeca no djecom bi bila kad bi se o njih i o njihovo vaspitanje neko brinuo ali kako nije i kako su ostavljane sama sebi preživjela to djetinjstvo bludeći od nemila do nedraga onda su to mladunčad, takva ljudska mladunčad. A vi među takvim nesretnicima onda lovite svoje buduće članove. Ma strašno nešto. Prežalosno!

Подели на овим сајтовима

U redu ispravljam - komunoateisti. Vas ću za razliku od njih zvati slobodnomišljenkarski ateisti.

. Ajde da uzmem ustvari sve teisticke religije i njihovo nasilje i da poredim? I onda da argumentujem kako je teizam negativan preko toga? Hriscane + Muslimane. Jer ako konstatno nastavite to da radite pocecu ja da radim ovo. Eto oni koji su verovalo i postojanje boga mnogo vece ubice nego oni koji nisu verovali svi zajedno.

Kakvim može biti neko ateistom u 15. godini, ne može biti ni vjernikom kako treba a a kamo li nekim tim tamo ateistom.

To sto taj u 15 godina radi nema veze ni sa njegovim ateizmom ni sa njegovom religijom vec sa njegovom lichnoscu. Onaj koji se smatra hriscaninom ce da ide da bije po ulici onaj koji se smatra anti-hriscaninom on ce da uzme da pali krstove. To je samo stvar "fazona" koji ce da izabere nema tu racionalno promisljenog izbora.

Savrseno je irelevatno cime se nazivaju dok to njihovo nazivanje ne postane racionalno promisljen izbor. Ja sam sa 15 godina bio anarhista i mislio sam da treba srusiti drzavu.

I necu vise da diskutujem o ovome ovde. reakao sam da necu po pravoslavnim temama da pricam o ateizmu.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Узми све теистичке системе, упореди их са комбинованим комунизмом, нацизмом, лудилом француске револуције и Наполеоновим капњама, и тренутним системом "демократије", обзиром да се сви ти системи, мање или више, боре против вере у Бога, то јест атеистички су у свом крајњем стадијуму.

Упореди са колико хистерије се атеисти острвљују на вернике у данашњим медијима, где их представљају углавном као глупе, затуцане, а тамо где је "демократија" развијена, почели су бити представљани чак и као опасност по савремено друштво.

И упореди да ли је самој природи, а тиме и човеку, више зла нането у периоду када је доминирала религија, или од периода када је постало прихватљиво да, зарад "борбе за самоодржање", и из ње изникле Смитове теорије да је "похлепа основни покретач људског друштва", природи радимо шта нам се прохте, а да грамзиости не претпостављамо било шта, јер систем атеизма који не познаје ништа изнад себе не поставља било какве моралне кочнице у том погледу.

И онда види који је систем човечанству нанео више зла.

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Rekoh necu da pricam o tome ali kada me vec vuces za jezik, napomenucu samo par stvair.

Узми све теистичке системе, упореди их са комбинованим комунизмом, нацизмом, лудилом француске револуције и Наполеоновим капњама, и тренутним системом "демократије", обзиром да се сви ти системи, мање или више, боре против вере у Бога, то јест атеистички су у свом крајњем стадијуму.

Hitler je bio teista.

Упореди са колико хистерије се атеисти острвљују на вернике у данашњим медијима, где их представљају углавном као глупе, затуцане, а тамо где је "демократија" развијена, почели су бити представљани чак и као опасност по савремено друштво.

Za ovo nije potrebno da ti argumentujem dovoljno da se vratis i okrenes oko svih ratova koji su se vodili oko religije. Dovoljno da se setis inkvizicije spaljivanja naroda, proterivanja religijskih suparnika ( pa i ubijanje)

И упореди да ли је самој природи, а тиме и човеку, више зла нането у периоду када је доминирала религија,

U svim slucajevima kada je crkva na meti bila bila je zbog toga sto je ona i politicka organizacija. U cilju dominata na politikom.

и из ње изникле Смитове теорије да је "похлепа основни покретач људског друштва",

Stvarno pricas bezveze. Jednostavno to moram da ti kazem kad mi neko izjavi ovakvo nesto nemam sta da mu kazem. to iz vise uglova, prvo smit to nije rekao. Drugo Smitova filozofija se znacajno razlikuje od komunisticke u svim mogucim aspektima. A ti ih izjedacavas. Klasichno neznanje.

A to za skromnost kazi tvojim pravoslavnim svestnicima koji teraju audije, pasate i slichno. Ima jedna anegdota da je patriah Pavle jednom rekao za njih "Da nisu dali zavet skromnosti sta li bi tek onda vozili"

Realnost je da hriscanstvo uci skromnosti ali jako mali broj hriscana stvarno to prihvata. Bar ovo pravoslavno, ostale religije ne uce skromnosti tako da ti je argument bzwz.

И онда види који је систем човечанству нанео више зла.

Dosta mi da pogledam mracni srednji vek.

Za sve ostalo mozes da mi se obratis na temi o ateistima.

Подели на овим сајтовима

Можеш да изјавиш тако баш због тога што појма немаш ни о француској револуцији, ни о Хитлеру, ни о комунизму, ни о Смиту, макар не даље од онога што свако може да види на Хисторију.

Сви ти системи су се управо заснивали на атеизму, као једној од главних идеолошких тековина. Баш је на тековинама француске револуције, која је однела једно милион живота само у Француској у току пар година свог лудила, и настала данашња држава која је потпуно одвојена од религије. То је касније био образац настанка комунизма, Пол Потових лудака (милитантни атеисти који су у Камбоџи побили пар милиона својих сународника), као и данашње државе, која се заснива управо на Смитовом атеистичком схватању морала - да је похлепа главни покретач људског друштва. Да, то ЈЕСТЕ Смитово схватање идеалног друштва.

Нисам изједначавао Смита и комунисте, него сам рекао да је то генерално схватање морала свих атеистичких система.

Обзиром да ниси упућен, ево ти пар ствари:

- Једна од задњих Хитлерових одлука у току рата је била да се забрањује било какво религијско деловање на просторима Немачке, док је раније ( мислим и у Мајн Кампфу, али нисам сигуран), стално изјављивао како је религија непотребна. Геринг се све време борио против било које религије.

- О лудилу француске буржоаске револуције имнаш одличан чланак Марка С. Марковића, који је тамо и докторирао и живео, има само 15-ак страна, из француских архива тог доба. Кад то прочиташ, онда можеш да дискутујеш о томе.

- О лудилу комунизма и рату против верујућих ваљда не морам да причам. И овде смо имали ситуације, где је комунизам био "најмекши". Мом деди су, на пример, два лика из ДБ-а доалзили када је славио славу да га преслишавају зашто слави и ко му је то дозволио и шта он тиме хоће.

А иначе је најраспрострањеније оправдање за атеистичка дивљања против верника то да је религија била упрегнута од стране владајуће гарнитуре у циљу угњетавања целог друштва.

И сви се сете свештеничких Аудија. Само, где су све те приче када се прича о неверујућим или одбоженим гмазовима који нам уништавају животе? Шта, зато што не носе мантије и нису толико упадљиви, свештеници су опаснији од њих?

Немам намеру да идем на тему о атеистима, јер не желим да губим време.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Обзиром да ниси упућен, ево ти пар ствари:

Aha.

Немам намеру да идем на тему о атеистима, јер не желим да губим време.

Vidim. Al zato bi gubio vreme ovde? :)

Verovatno sam te ja isprovocirao jadnog, a nisi se ti sam ukljucio u diskusiju. Nego si eto jadan isprovociran.

Evo tebi nesto iz hitlerovog dnevnika i zivota.

http://nobeliefs.com/hitler.htm

Hitler je jasno kao dan bio Teista i to teista koja je svoja ubedjenja kovao kroz sopstveno tumacenje biblije.

Sto se tice sistema i religija, to je u pitanu konkurentnost crkve i njenoj politickoj moci nad vernicima. Svako ko ima 2 grama mozga moze to da uvidi.

А иначе је најраспрострањеније оправдање за атеистичка дивљања против верника то да је религија била упрегнута од стране владајуће гарнитуре у циљу угњетавања целог друштва.

Religija je bila upregnuta za sopstvene politicke ciljeve isto kao sto se danas mesa u politiku isto se i tada mesala. Isto kao sto se mesaju Hriscanske crkve u evropi OD KAD POSTOJE u politiku tako se i danas mesaju. Ugnjegavanje religije je upravo zbog toga. DA crkva gleda svoja duhovna posla niko je pogledao ne bi.

Primeri znacajnog mesanja crkve ako iole poznajes istoriju - donosnje magna carte u britaniji.

Drugi primer "krunisanje" i darovanje titula plemicima, kraljevima, carevima.

Treci primer opasnost moci katolicke crkve po francuskog kralja, jedan od razlgoa stvaranja Bodenove teorije suvereniteta.

Vladari tokom srednjeg veka nisu bili potpuno suvereni, cesto su morali da prave kompromise sa crkvama etc. U vreme francuske revolucije kreiranja modernih drzava svi su tezili da upregnu moc crkve, koju je sprovodila kroz svoje vernike i kroz plemice koje je postavljala.

Ateizam je suprotan od Teizma i to je sve. I to ne samo vaseg teizma nego bilo kog teizma.

Sve te oprganizacije o kojima pricas u francuskoj revoluciji i komunizmu, nisu gusile teizam vec Crkve i organizovane religije koje su imale politicku moc.

Подели на овим сајтовима

Наравно да сам изазван. Форуме о дијалогу са атеистима не посећујем, јер такве разговоре сматрам губљењем времена, али је сасвим друга ствар када неко искористи тему која са атеизмом везе нема да би ширио глупости (притом још и непоткрепљене и неистините глупости) по сајту.

Духовна посла Цркве се не завршавају у зидинама Цркве, Црква се брине о целокупном животу својих верника.

Не разумем због чега би било ком атеисти сметало то што Црква износи своје ставове, обзиром да је њена друштвана функција сведена на улогу изношења ставова у јавност? Полуголе певаљке износе своје ставове у јавност, а Црква не сме? Јесу ли и то те атеистичке вредности и толеранција?

А око свега осталог може се дискутовати када се са Интернета и телевизије прешалташ на озбиљнију литературу.

Подели на овим сајтовима

Sve sto oces da diskutujes mozes nastaviti na Dialogu sa ateistima. Crkva ne ucestvuje u poltiici da bi zastitila interese vernika, to mogu da potpisem, kao ni to da svako ko kaze da je francuska revolucija gusenje religije iz religijkih razloga - nije ozbiljan.

Francukka revolucija je jedan kompletan pokret promene drzavnog sistema, i svi koji su stali na put tom pokretu bili su podkaceni. Teisti ili Ateisti.

Подели на овим сајтовима

Логички апарат није довољан када недостају чињенице. Осим ако не сматраш да поседујеш неку вишу силу којом си у стању да сагледаш чињенице које су ти непознате, а потребне су за сагледавање неког проблема?

Свако ко прича о некој теми коју нити познаје, нити се труди да је упозна, нити жели да о томе чује или прочита од некога ко о тој теми зна више, није само неозбиљан, него је и опасан.

Подели на овим сајтовима

Логички апарат није довољан када недостају чињенице. Осим ако не сматраш да поседујеш неку вишу силу којом си у стању да сагледаш чињенице које су ти непознате, а потребне су за сагледавање неког проблема?

Za Francusku revoluciju imam cinjenice. Imas jednog francuskog filozova Bodena, teoreticar suvereniteta

imas i Zan Zak Rusoa.

Za komunizam takodje imam.

Свако ко прича о некој теми коју нити познаје, нити се труди да је упозна, нити жели да о томе чује или прочита од некога ко о тој теми зна више, није само неозбиљан, него је и опасан.

Rece covek koji prica o ateizmu i komunistima a vise nego ocigledno ne poznaje temu. A po postima "ni ne zeli da je upozna jer ne zeli da gubi vreme". :)

U istinu si opasan. Jos lueptas tamo gluposti da je Adam Smith izjaljvivao nesto sto nije, stavljas coveku reci u usta... strasno...

Подели на овим сајтовима

Paljenje krsta je najverovatnije delo nekog klinca black metalca.Sto se tice ateista,takvu stvar ne bi uradeo "obican" ateista vec antiteista.

Ne bi ni antiteista. To bi uradio samo nezreo i buntovan covek. A da li je ateista, musliman, hinduista ili neka druga "konkuretna" opcija, to je savrsheno irelevantno u njegovom slucaju.

DA je hriscanin a takav zapalio bi dzamiju. Problem je u psihi ne u izboru religijskog ubedjenja.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...