dragisa Написано Децембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2011 zanimljiva razmisljanja ps: nisam znao da Muslimani ovako gledaju na Isusa, mislio sam da ga postuju samo kao jednog od proroka dok iz ovog videa vidim da ga i vi ocekujete kao poslednju Istinu sveta pps: iako mi sheik malo odise nekom vrstom gordosti i potrebom za dominacijom (sto bi ga iskljucilo kao prozorljivog), razmisljanja su mu interesantna Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 4, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2011 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 4, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2011 Sheikh Imran Hosein Islamic View on The Return Of Jesus Part 6 - 6 od 4:50.... Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2011 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 4, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2011 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 4, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2011 bosanac, moram da priznam da ne razumem zasto su ovi klipovi koje si postavio bitni. verovatno je greska na mojoj strani jer ja o Islamu ne znam prakticno nista. ono zasto sam postavio prva dva klipa je prvenstveno zbog ovih njegovih razmisljanja o "kamati" kao uzroku problema danasnje ekonomije (ekonomije pre svega kao "nacina" razmene dobara) i cine mi se kao sasvim racionalna i dobra objasnjenja. medjutim, usput sam u prva dva video materijala shvatio da on Isusa Hrista drzi i postavlja na mesto gde ga i mi Hriscani vidimo: kao obecanog Mesiju (Spasitelja) sveta koji je boravio medju nama i koji ce opet doci. istrazujuci to dosao sam do ovog treceg klipa gde on explicitno govori o Isusu Hristu i sada mogu da kazem (verovatno zahvaljujuci mom do sadasnjem ne poznavanju Islama, ili bar verzije koju Imran Hosein propoveda) da sam (blago je reci) zapanjen ovim sto sam cuo. na ime, na stranu sva teoloska razmimoilazenja, razlicitost u obredu, razlicitost u obicajima ili moralu, razlicitost u mentalitetu, razlicitost u svemu i svacemu....itd, neko ko za Isusa Hrista kaze da je bio prorecen kao mesija, zatim rodjen od Djeve Marije, za zivota tvorio cuda, bio razapet Vaskrsnut i Vaznesen, zatim da ocekuje njegov Drugi Slavni dolazak kao Spasitelja ljudskog roda i Cara Vaseljene, koji ce pobediti antihrista i time doneti kraj istorije... takav (po najprostijoj logici) nikako ne moze biti mnogo daleko od mene kao hriscanina. eto to je poenta ove teme, a ne kapiram da li si svojim postom hteo da ukazes na nesto u vezi toga ili nesto drugo. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 Камата уопште није узрок проблема у данашњој економији, то је у ствари један од основних покретача развоја економије. Проблеми су на другој страни - издавање новца без покрића, финансијски "стимулуси", манипулације каматним стопама и слично. Он то прича зато што Ислам има нека своја финансијска правила уместо да се бави вером, а Босанац коментарише неке њихове унутрашње поделе. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 mozda sam se pogresno odredio suzavajuci i referisuci na kamatu kao iskljucivi uzrok problema, utvari pre svega sam mislio na ovu njegovu pricu o novcu koji mora imati internu vrednost (kao npr zlatni ili srebreni novcici), jer zaista ovo sa cime se danas suocavamo u najvecoj meri jeste izazvano fiktivnim pokricem novca, odnosno ovaj scenario kolapsa svih valuta kroz manipulaciju zaista jeste moguc iskljucivo zbog cinjenica da "novac" nema svoju "internu" vrednost. u suprotnom npr zlatni novcic nikako ne mozes obezvrediti. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 ps: znam za teorije da je takva vrsta "novca" ogranicavajuci faktor expanzije ekonomije... i sve je to ok dok je ekonomija stvarno u ekspanziji (mislim na postojanje banknota kao sredstva placanja) ali je zato ovaj "novac" poguban kada dolazi do kontrakcije privredne aktivnosti. po ovim teorijama navodno problem se resava odgovornim merama povlacenja novca iz opticaja (kada se vec ne moze "na silu" pokrenuti privreda) ali vec dovoljno puta je istorija posvedocila da te odgovornosti nema i onda dolazi do devalvacije vrednosti. prema tome ako bi novac zaista imao samo i iskljucivo internu vrednost onda je ova potreba "odgovornog ponasanja" i uopste potreba oslanjanja na mere centralne banke (citaj: ljudskog faktora) zaobidjena i samim tim bespredmetna. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 mozda sam se pogresno odredio suzavajuci i referisuci na kamatu kao iskljucivi uzrok problema, utvari pre svega sam mislio na ovu njegovu pricu o novcu koji mora imati internu vrednost (kao npr zlatni ili srebreni novcici), jer zaista ovo sa cime se danas suocavamo u najvecoj meri jeste izazvano fiktivnim pokricem novca, odnosno ovaj scenario kolapsa svih valuta kroz manipulaciju zaista jeste moguc iskljucivo zbog cinjenica da "novac" nema svoju "internu" vrednost. u suprotnom npr zlatni novcic nikako ne mozes obezvrediti. Ту је у праву. Златни стандард би спречио ову бесрамну пљачку народа која се одвија већ деценијама... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 niko ne moze da me ubedi da trzisni mehanizam sam po sebi [koliko got npr kolicina zlatnog novca bila konstantna u opticaju (a ekonomija expandira)], ne bi svojim mehanizmom stalno uspesno pronalazio novu i opet novu (visu)... vrednost jedinice tog novca u opticaju (koji je svo vreme prisutan u istom obimu). sta bi tu bio problem? Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 heh kucamo u isto vreme... stvarno prosta stvar sa ovom "internom" vrednoscu novca... a kad je vec tako onda zaista (bar kod mene) ova cela prica (obzirom na to koliko je logika prosta i alternativno resenje opasno) izaziva sumnju da se to zaista radi upravo iz onih razloga o kojima on i prica... zelja i metod ostvarenja kontrole nad svim/svima.... ne vidim drugu logiku... (dok vamo to pokrivaju prosipanjem neke price o monetaristickom pristupu, ubrzanoj potrebi expanzije privrede itd..) Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 zelja i metod ostvarenja kontrole nad svim/svima.... dobro jutro! Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 pa jes evo samo meni tek sad pocelo da svice.... nije nego niko u srecno vreme nece da razmislja i veruje da se sistem moze lako zloupotrebiti (teorije zavere) a ocigledno moze. nego sve je super...samo vozi... a sad ce biti kuku lele Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sportsman Написано Децембар 5, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2011 Pozdrav, Tek se uključujem u raspravu. Nadam se da nemate ništa protiv. Ako se slažete sa Imranom i njegovom tvrdnjom da je posuđivanje novca uz kamate zabranjeno, slažete li se da je današnji papirni novac izmišljen i da ima fiktivnu vrijednost!? Koje vi rješenje nudite? Također, zanima me vaše mišljenje, kao pravoslavaca, o europsko-križarskim ratovima o kojima Imran Hosein govori. Zapravo, on tvrdi, a što je i povijest pokazala, da su križarske ratove za "oslobođenje" Svete zemlje vodile samo zapadno-europske kršćanske zemlje. Nijedni drugi kršćani nisu učestvovali u tom "oslobađanju". Ovo za silazak Isusa kao obećanog Mesiju i spasitelja čovječanstva i onoga koji će donijeti pravu Istinu, a Istina je samo jedna, i koji će vladati svijetom iz Jeruzalema, je opće poznata činjenica u Kur'anu i usmenim predajama (Hadith) od strane Muhammeda a.s., s tim da to Imran jako lijepo objašnjava što veoma lako mogu i nemuslimani shvatiti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука