Баба Написано Септембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2009 da,"stetni" su zli ljudi kojih ima svuda. Dobrih ljudi ,,medju PRAVIM vernicima , ima procentualno najvise ( kako bi se ,inace , "navukli" na ljubav i dobro ?) samo, koliko je pravih vernika ? ja mislim- mnogo, mnogo manje od ukupnog broja ... nije mi niko odgovorio ...sta ako su roditelji razlicite vere? moze i Zeljko, ako ce ozbiljno... ali voleo bih Karadjordja, ako ima vremena da se zamajava sa mnom .... ????? ???? ??? ?????????? ?? ?????? ????? ?????? ???????. ?? ???? ?? ?? ?? ????? ????? ???? ?? ???????? ???????? , ????? ?? ??? ???????? ? ?? ???????? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Септембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2009 pogledajte predhodne komentare na ovoj temi videcete sta sam pitao... ovako ne ide ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2009 pogledajte predhodne komentare na ovoj temi videcete sta sam pitao... ovako ne ide ... ??????? ??? , ?? ?? ??????.??? ?????? ?? ???? ?? ????? , ???? ???????,?????????... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Септембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2009 pogledajte predhodne komentare na ovoj temi videcete sta sam pitao... ovako ne ide ... ??????? ??? , ?? ?? ??????.??? ?????? ?? ???? ?? ????? , ???? ???????,?????????... ne, ne, ti si odgovorio (nisam video - istovremeno smo postavili ...)ovi drugi ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Септембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2009 to dokazuje upravo da nije toliko bitno da se ljudi krste dok su jos bebe ... (Zeljkov odgovor) 1. ako nekoga krste dok je beba , to mu nece mnogo pomoci ako, kao "veliki", prestane da veruje ! 2.ako neko nije krsten kao beba, to mu nece smetati da postane "ravnopravni vernik" ! moj zaklucak : krstavanje je malo "marketing" ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2009 marketing,nego kako...ali ne marketing po principu dodjite i kupite,samo danas je akcija......butkice za 99,95.....marketing u smislu da Crkva jedina ima ono što je sam Bog ustanovio i predao joj...nov život u Hristu.....vi koji ste se u Hrista krstili u Hrista ste se obukli.....verujem da bi slogan bio ...svake nedelje i praznika.....odeća za dž...Bog lično dao.....ima li jačeg brenda Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2009 inače brate,ti nisi jedini koji se pita treba li decu krstiti...i ja sa tim nisam baš potpuno načisto....moj kumašin to najbolje zna...aga pije mleko..... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Септембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2009 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Септембар 27, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 27, 2009 nije mi niko odgovorio ...sta ako su roditelji razlicite vere? Па родитељи сами бирају, као и у случају крштења јер исто они траже за своје дете, не намеће им га свештеник на силу. Са друге стране, приступ св.крштењу свакако треба да буде озбиљан, било када су у питању родитељи, било када је у питању зрео некрштени човек. У реалности се може рећи да се крштење `просечно` озбиљно схвата тј. нити потпуно озбиљно као што би требало ако гледамо са те теолошке стране, нити потпуно неозбиљно. Велика већина људи веома поштује и цени тај свети чин, али нам је са друге стране црквеност прилично слаба. Кумови такође најчешће не знају Символ вере, основу православног вероисповедања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2009 добро нам дошао да винчи ја сам крштен својом вољом кад сам имао 21 годину, а веруј ми да све време од тада жалим што нисам од рођења. не ради се о менталној сатисфакцији већ о неопходности основног услова управо за слободну вољу. потребан услов за крштење је слободна воља, а довољан је жеља. али где је онда квака, и чему ово моје писаније? поента је у самом посматрању избора, и Православног погледа на њега: како нама крштенима са десна стоји анђео, а са лева демон кушач, онда имаш слободну вољу да бираш између добра и зла, пошто чујеш обе опције. кад си некрштен чујеш само ДЕО истине, односно истину извађену из контекста или осиромашену тако да ти уствари манипулише слободну вољу. да се родиш као одрастао човек, МОЖДА би успео својом снагом да се отргнеш од менталне контроле са таквим понуђеним изборима, али пошто си рођен као беба која нема филтер према ком раздваја зло од добра, шта онда добијеш? од рођења потпуно погрешне изборе, колико год добро васпитан. све наизглед образовано, лепо и васпитано, ал празно. то сам ја добио, причам ти из сопственог искуства. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2009 Атеисти не постоје.Човек је по својој природи религиозан. Ако неко не верује у Христа он онда верује у Тита или већ неког трећег.А лоше последице по друштво се налазе управо у тим лажним боговима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2009 to dokazuje upravo da nije toliko bitno da se ljudi krste dok su jos bebe ... (Zeljkov odgovor) 1. ako nekoga krste dok je beba , to mu nece mnogo pomoci ako, kao "veliki", prestane da veruje ! 2.ako neko nije krsten kao beba, to mu nece smetati da postane "ravnopravni vernik" ! moj zaklucak : krstavanje je malo "marketing" ... ?? , ??????? ???? ?????????. ??????? ?? ???????????. ? ?????? ???????? ? ? ?????? ????? ??????? ???????????, ??????? ??????? ? ????. ??? ?? ??????????? ???? ???? ????????? ?????. ????? ???????? ? ???? ??????? ?? ??? ?????. ???? ?? ? ? ??????????? ???????. ?? ?????? ?? ???? ?? ??????? ????????? ? ? ????? , ???? ????? ????? ??????? ?? ????????. ????????? ?? ???? ????? ? ????? ?? ????? ????? ????????? ? ??????????? ?? ???? ?? "?? ????" ????? ???, ?? ?????? ?? ????? ?? ??? ????????? ???? ?? ???? ?????????. ??? ???? ???? ?? ????? ????? ???? , ?? ?? ???? ?? ?????????? ???? ?? ????. ??? ???????? ?????? ?? ??? ???? ?? ?? ? ?????? ??????? ? ?????? ?? ?? ?????? ? ????? ??? ????????? ?? ??????? ??????? ??????? ????? ??? ?? ???? ????? - ???. ????? ???????? ???????? ? ?????? ????? ???? ?? ?? ???? ????? ?? ?????? ???. ???? , ???????? ???????? ????? ???? ? ?? ??????? ?? ??? ?? ?? ????? ???? ???? ???? ??????? , ?? ?????? ?? ?????? ????????? ? ????? ??? ??? ?????? ???? ?? ?????? ????. ???? , ???????? ???????? ????? ???? ???? ?? ?? ?? ???? ??????? ?? ???? ?? ??.????????? ????? ???????????? ? ??????????? ? ?????? ??. ??????? ?????. ????, ?? ????? ?? ???????? ???????? ??? ? ??? ???????? ???????? ???? ?? ?????? ?? ?????? ??????? ??? ??? ???????? ?? ?? ????? , ???? ?? ??? ???? ? ?? ?????? ????. ????? ? ??????? ??? ?? ??? ??????? ???? ? ?? ???? ???????? ???????? ???? , ? ???????????? ?? ?????? ?????? ?????? ? ????????? ? ????????? ? ????? ? ??????? ???. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2009 Што се тиче мешовитих бракова , доминантна је она вера која је присутна код једног од двоје супружника. Најчешћа је појава да је један супружник приврженији својој вери од оног другог и тада се деца крштавају (или иницирају зависи од култа) у његовој вери. У супротном ако су обоје супружника јако привржени својој вери ту најчешће долази до сукоба и онда или један попушта или се разилазе, дакле то је веома озбиљна ствар и не може представљати никакву рекламну особеност Цркве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 27, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2009 ??????? ?? ???????.????? ?? ?? ?????? ??????? ??????????. ??? ???? ?? ?????? ? ?????? ?? ???? ?????? ? ???? ??? ??? ????? ??????.? ???? ????????? ?? ??????? ?? ?????? ?????? ? ??? ?????? ????????. ???? ???? ? ??????? ?? ??????? , ?? ?? ???? ????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука