Jump to content

Умро Анте Марковић, човек који је започео рат у Југославији?

Оцени ову тему

Crveni Baron

Препоручена порука

Nisu sedela mala deca vec odrasli i formirani nacionalisti koji su se krili iza plasta ocuvanja Jugoslavije koja je evidentno tada bila u fazi raspada sto se videlo i na poslednjem kongresu Partije Jugoslavije kada se krajl pokazao bez odela, mislim na Milosevica.Bas zato sto ga nisu poslusali doslo je do onoga sto je bilo ocigledno da ce se dogoditi.Ipak A. Markovic u tome nije ucestvovao i ne moze mu se nista ruzno pripisati.

Ne nego su sedeli sovinisti koji su uz pomoc Kadijevica i Ante rasturili Jugoslaviju. A sve na stetu Srpskog naroda koji je u Jugoslaviji video ostvarenje sna o nacionalnom ujedinjenju. Ali germanski revansisti su uz pomoc hrvatskih i slovenackih sovinista i uz zdusnu pomoc komunistickog aprata i slovenackih i hrvatskih aparatcika ucinili sve sto je trebalo da je rasture i da na kraju jos plasiraju laz o srpskoj krivici.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ante je bio svega godinu-dve dana premijer . A to sto se bilo dobro , bilo je dobro ne zahvaljujuci njemu vec tome sto je Jugoslavija bila pristojna drzava u kojij se zivelo solidno i pre Ante markovica. Nije on nastampao novac.

Koliko se sećam tih 80-tih godina, odmah posle Titove smrti krenule su neke restrikcije. Te nema struje, te nema benzina oa se vozi par nepar (paran reg.broj parnim datumon, a neparni neparnim), pa nije bilo kafe i banana. E tamo krajem 80-tih dolazi Ante i tada dovodi vrednost dinara prema marki 7-1. Fri šopovi su bili otvoreni i mogao si sve kupiti devizama, a bez stranog pasoša. U prodavnicama se pojavila razna uvozna roba, a plate su zaista bile dobre. Počeli smo živeti standardom kakva smo priželjkivali, ali je to kratko potrajalo. Mislim da je propast počela posle Titove smrti, kada su ostale glavonje počele da vuku svaki sebi i da pljačkaju državu i razvlače umetnička dela. Sve je ličilo na onu dramu "Pokojnik". Ante je to malo omeo, ali opet je na kraju bilo po njihovom. Sve sami sinovi bludni, svaki je hteo svoj deo odmah sad, e sad kad su sve proćerdali hoće nešto da se mire, potpisuju ugovore o saradnji... načisto nas prave budalama. Mislim da Ante nije učestvovao u rastakanju Jugoslavije.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ne nego su sedeli sovinisti koji su uz pomoc Kadijevica i Ante rasturili Jugoslaviju. A sve na stetu Srpskog naroda koji je u Jugoslaviji video ostvarenje sna o nacionalnom ujedinjenju. Ali germanski revansisti su uz pomoc hrvatskih i slovenackih sovinista i uz zdusnu pomoc komunistickog aprata i slovenackih i hrvatskih aparatcika ucinili sve sto je trebalo da je rasture i da na kraju jos plasiraju laz o srpskoj krivici.

Да је било памети Србија је прва требала да покрене процес расформирања Југославије.

Подели на овим сајтовима

Све ово што причамо је накнадна памет, шта би било кад би било. Дефинитивно је да Југославија као заједничка држава више допринела удаљавању јужнословенских народа него њиховом приближавању. Парадокласлно али је тако. Србија је у ту државу највише уградила а изашла је као губитник. И данас у Србији највише жале за њом. Али због тог сна о великој и заједничкој држави ми данас не знамо како ћемо да изградимо самосталну државу.

Подели на овим сајтовима

Да је било памети Србија је прва требала да покрене процес расформирања Југославије.

Marjanovic je u pravu. Srbija je prva trebala da krene sa secesijom iz Jugoslavije, jel ta zajednica koliko god ona u nekom prizivala emocije, za Srbe jeste bila najveca grobnica. Trebalo je posle raspada SSSR odmah izaci iz Jugoslavije i tog momenta ukinuti svaku vezu sa ustavima donetim u YU periodi. Trebalo je odmah vratiti staro ime Srbija i traziti pristup u UN kao Srbija a ne SRJ ili zajednica Srbije i Crne Gore.

I detetu u vrticu je trebalo biti jasno da jedna SFRJ bez atomskog naoruzanja u aresenalu, nikad nebi mogla da opstane kao takva. Jos 1983 godina na Jalti je Gorbacov istocni blok ukjlucujuci i SFRJ pustio niz vodu. Kada je svet postao monopolaran sa USA na kruni, onda je trebalo biti jasno da je prica SFRJ zavrsena. I da takav savez NEZAVISNIH drzava na prostoru koji strateski povezuje istok i zapad nebi bio dozvoljen.

Sve te price o konfederaciji itd su ciste gluposti, SFRJ nije smela da postoji vise jer nije imala svoju ulogu u geopolitickom smislu.

To sto je narodu bilo lepo, velike sile ne interesuje!!

SFRJ je postala opstrukcija, pogotovo sa potencijalom skrivenim u nesvrstanom bloku zemalja.Nesvrstani blok je koristen ka staus kvo izmedju USA i SSSR-a. Posle pada SSSR je postojala je samo jedna opcija a toje ili se okreni imperiji i slusaj je ili budi razcerecen sto se je nama desilo.

Da je SFRJ 1968 godine zavrsila svoj atomski program ehhh drugacija bi to bila prica a i sudbine mnogih ljudi na ovom brdovitom balkanu bi drugacije izgledala.

Da se opstaje na kugli zemaljskoj cak i ako si okruzen svim potencijlanim neprijateljima, primer zato je Israel, ali oni imaju 450 atomskih bojevih glava....

Ovako sta je bilo, bilo je.

Ora et labora

Подели на овим сајтовима

U pravu je Marjanović, a i ti Arhidjakone, ali nismo mi srbi tako lud i naivan narod pa eto ušli u Jugoslaviju, a ni sami ne znaju zašto. Jugoslavija je za nas bila rešenje i pružala je mogućnost da svi živimo u istoj državi. Na žalost je to što nije bilo dogovora, a nije ga ni moglo biti s obzirom na količinu primitivizma. Jednom je Bregović (nije mi baš drago da njega citiram, ali ovde je u pravu) u nekoj emisiji rekao nešto kao "ko je bio u vojsci i vidio koliki je procenat onih sa kokošijim prsima, jasno mu je zašto se Jugoslavija raspala". Ima država i saveza koji u sebi sadrže i veće kontradiktornosti, ali uspevaju da pronađu i promovišu zajednički interes, a i da ispoštuju pojedinačne interese i sve to da uklope u međunarodne interese velikih sila. Za naše narode je to izgleda viša matematika. Lako je sad reći "trebala je Srbija prva da se odcepi". Naši manastiri po Dalmaciji su iz 13-14 veka. Nismo mi tamo bili na privremenom radu. Svi su mi tamo sahranjeni. Nedavno u Somboru bila proslava 250 godina hrama Svetog Velikomučenika Georgija. To je jedna od starijih crkava ovde, a naših se niko više ne seća osim nas koji ih pamtimo i kada govorimo o njima svi nas gledaju sa nevericom, kao da smo to sanjali. Manastir Krka kod Knina je zadužbina Jelene, sestre cara Dušana. E zato smo mi voleli Jugoslaviju, jer je sve naše bilo u njoj.

Подели на овим сајтовима

Анте Марковић је зауставио инфлацију и покушао да спаси економију СФРЈ. Нажалост, сатанисти на челима "социјалистичких република" имали су друге планове...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Jednom je Bregović (nije mi baš drago da njega citiram, ali ovde je u pravu) u nekoj emisiji rekao nešto kao "ko je bio u vojsci i vidio koliki je procenat onih sa kokošijim prsima, jasno mu je zašto se Jugoslavija raspala". Ima država i saveza koji u sebi sadrže i veće kontradiktornosti, ali uspevaju da pronađu i promovišu zajednički interes, a i da ispoštuju pojedinačne interese i sve to da uklope u međunarodne interese velikih sila. Za naše narode je to izgleda viša matematika. Lako je sad reći "trebala je Srbija prva da se odcepi". Naši manastiri po Dalmaciji su iz 13-14 veka. Nismo mi tamo bili na privremenom radu. Svi su mi tamo sahranjeni. Nedavno u Somboru bila proslava 250 godina hrama Svetog Velikomučenika Georgija. To je jedna od starijih crkava ovde, a naših se niko više ne seća osim nas koji ih pamtimo i kada govorimo o njima svi nas gledaju sa nevericom, kao da smo to sanjali. Manastir Krka kod Knina je zadužbina Jelene, sestre cara Dušana. E zato smo mi voleli Jugoslaviju, jer je sve naše bilo u njoj.

Da, nažalost, diplomatija Srbima nikad nije bila najbolja strana. U tom biste se imali šta naučiti od Čeha još, oni su u po demografskim mjerilima tako malen narod, postali su deset milionski tek odnedavno istorijski uzevši, danas kad je ustvari sad skoro svaki drugi narod najmanje desetimilionski. A ni hiljade godina latinizacije ni germanizacije, ni Minhen 1938, hajdrihijade, Terezini itd. nisu učinile od njih ništa drugim nego čim su bili oduvijek ČESIMA!!! Ja uvijek kad vidim ili čujem napisano negdje ime i naziv ČEšKE ZEMLJE I DRŽAVE ili njihove visostne državne simbole, grb, zastavu, himnu tako imam potrebu im se do zemlje duboko pokloniti za to što oni kao jedan od najmanjih slovenskih naroda danas predstavljaju za nas, sve ostale Slovene!

Svatováclavský chorál - Svatý Václave

Подели на овим сајтовима

"ko je bio u vojsci i vidio koliki je procenat onih sa kokošijim prsima, jasno mu je zašto se Jugoslavija raspala".

Da vam ja nešto kažem, ja sam bio u Skoplju u vojsci, tamo bilo toliko šiptara da se nisam mogao načudit odakle oni toliki na jednom mjestu. Potom mi bilo kao idiotu (imali nas tamo za dežurne debile, valjda) objašnjeno da ti momci su si to sredili još tamo u sekreterijatu za ONO i takve stvari (opštenarodnu odbranu ko to ne zna od mladih). A možda bi bolje bilo da nikad ni ne doznate kakvi su oni jaki vojnici bili, moglo bi vas to boljet a to mnogo! Bolje da ni ne saznate nikad šta je to "impopopopo "slavič" (splavić, improvizvani mali splav, splavić) sa sedam suvih dasaka" (debili to bili)! Evo protiv ovakvih ste izgubili Kosovo, nažalost. Ovakvi ovi ko ti šiptari kod nas što su nam bili na sprdnju, zabavu i ismijavanje svima nama ostalima.

Funny Kurdish Training Camp (1/2) معسكر تدريب كردي

Funny Kurdish Training Camp (2/2) معسكر تدريب كردي

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...