Jump to content

Evo zasto Bog ne moze da postane covek (islamsko vidjenje)

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 119
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

znaci muslimani ogranicavaju Boga tako sto ga ogranicavaju da sme i moze da radi samo sto ograniceni covek tj musliman misli da on moze tj sme?

znaci vas Bog ima ogranicenja, tj tako ga interpretirate iako tvrdite da je nedokuciv i neogranicen

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Gore je brat Aleksandar objasnio vaše vjerovanje i vaše shvatanje toga.Međutim uvažavajući vas mi se apsolutno ne slažemo sa time.

Ovdje se neradi o tome da to vjerovanje neko ne shvaća.Nego to vjerovanje mi odbijamo.

Nadam se da je to jasno.

Drugo samo to pojavljivanje Boga u liku čovjeka je priča koja je za nepovjerovati.

Onaj koji je Savršen i koji nema nedostataka da bude u liku nesavršenog.Zar to priliči Bogu?

Oprostite ali ja u to nevjerujem.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

ma sta ti znas sta moze da prilici Bogu a sta ne?!?!?!?! ko si ti da ogranicavas Boga tvojim misljenjem koje ustvari moze samo da dotakne predukus Bozanstvenoga, mislim stvarno... ti pravis neki kalup, koja drskost

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Recimo evo jedno razmišljanje:

Da li se Bog preobrazio u ljudsko tjelo i lično došao na ovaj svijet ili je poslao Njegovog sina jedinoga?

Krščani kažu da se Bog preobrazio u ljudsko tijelo i lično došao na ovaj svijet, dok ćemo vidjeti da pisac Ivanovog evandželja kaže:

Jer je Bog tako ljubio svijet, da je predao svojega jedinorođenog Sina[1]. Ivan u svojoj prvoj poslanici kaže: Po tom se pokaza ljubav Božja prema nama, što Bog Sina svojega jedinorođenoga posla na svijet, da živimo po njemu.[2]

Ovdje se postavlja pitanje:

Da li se Bog preobrazio u ljudsko tjelo i lično došao na ovaj svijet, ili je poslao Svoga sina jedinka kako nam o tome govore vaši tekstovi?

Ono u što nema sumnje ovdje jeste da onaj koji je poslao nije onaj koji je poslan niti onaj koji je došao nije onaj koji ga je poslao.

Postoje i mnogi drugi tekstovi koji jasno tvrde da se Bog nije preobrazio u tijelo čovjeka i nije došao na ovaj svijet, nego je poslao svoga sina jedinaca na ovaj svijet kao što se tvrdi u Novom zavjetu:

[1] Ivan 3/16

[2] Prva Ivanova poslanica 4/9

Подели на овим сајтовима

Islam je ogranicen na fiskulturu- u to vise ne sumnjam.

stavljeno vam je ono sto se konjima stavlja da gledaju samo pravo sto im gospodar naredjuje, u ovom slucaju taj gospodar je Muhamed koji je dobio uputstva od strane "adnjela" koji davi u pecini, kraj price.

Подели на овим сајтовима

Bosanac

Onaj koji je Savršen i koji nema nedostataka da bude u liku nesavršenog.Zar to priliči Bogu?

Ja mislim da je ovo gordost.

Nije gordost jer iz tog razloga nije postavljeno pitanje.Ja govorim iz ugla vjerovanja jednog muslimana koji nikada nemože razumjeti i prihvatiti takvo vjerovanje.Isto bih i ja mogao reči za vaše vjerovanje da je ono gordost.Ali nije jer ono nije plod vaše gordosti nego vašeg ubjeđenja.

Подели на овим сајтовима

brainwashed- surova istina

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...